Lep pozdrav vsem.
Že nekaj časa križarim po tem forumu in iz dneva v dan razmišljam in iščem odgovor na vprašanje ali naj se lotim projekta ali ne. Želja je, volja tudi. Situacija je pa sledeča:
Možnost imam dobiti kombi, tovorni furgon VW T3, letnik 85 ali 86 (nisem še videl dokumentov). Dobiti, ne kupiti. Plačam samo stroške prepisa - vozilo je sicer odjavljeno iz prometa. Gre za tovorno obliko s povišano streho. Oblika vozila in strehe je razvidna s slike, ki sem jo snel z neta.
Stanje je pa sledeče: kar se pleha tiče razen nekaj lepotnih popravkov ni potrebnih večjih posegov. OK. Morda bi se pri razdiranju kaj našlo. Motor je vgrajen golfov 1.6. dizel, ki se je močno pregreval - torej, zavedam se, da bo potrebna mejnava motorja.
Moje znanje je nekje srednje, poznam nekaj mehanikov ki bi priskočili na pomoč. Za kasnejšo opremo notranjosti mizar in delavnica nista problem. Tudi sicer imam dve roki - levo in desno - in veliko znam narediti sam. Tudi precej okoli mehanike avotomobilov.
Še ena težava je. Ker vem, da bivalnika pač ni mogoče narediti čez noč sem iskal prostor, kjer bi lahko po moli volji delal, pri tem pa mi nebi bilo treba vsakič umikat vozila. In sem našel garažo z vodo, elektriko in samo za mojo uporabo. Sliši se super, a so vrata visoka le 203 centimetre. Torej tako visokega vozila ne spravim noter. Razmišljal sem, da bi, vsaj dokler ne uredim zadev okoli motorja, podvozja in ostalo odstranil streho in po podatkih ki jih imam bi morali iti notr.
Zdaj pa vprašanja, če ima kdo čas odgovorit:
Ali je homologacija mogoča pri predelavi tovornega vozila v bivalno vozilo?
Koliko je dela z odstranjevanjem plastične strehe?
Ali je vozilo brez strehe in z delno spuščenimi pnevmatikami nižje od 203 cm?
Kako je z raznimi deli za ta vozila (novimi, rabljenimi)?
In seveda: ali naj se lotim projekta ali ne? Kakšne pasti me čakajo?
LP; Boro
Ali se lotiti projekta ali ne

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)