Re: Homologacija predelave v kamper?

Ne... nobenega papirja za streho... zgolj v tehnično poročilo opis... od papirjev sem rabil:
- tehtalni list (uradna teža, izdali so mi ga kar na bližnji deponiji, kjer vagajo kamione s smetmi - pač registrska, tip avta, teža, podpis in žig)
- potrdilo o plinotesnosti
- homologacijski kartonček (sem ga imel od prej, če ga nimaš ti ga oni naredijo)
- fotokopija prometnega dovoljenja
- tehnično poročilo o predelavi
- vloga za homologacijo (imajo na spletni strani obrazce)

Avto je pregledal, poslikal (kar precej časa si je vzel za okno pri kuhinji ki se mora odpirat, je slikal vse oznake na oknih)... Potem sem počaka kak mesec, dobil položnico za 167 €, počakal še en teden in to je bilo to. Glede pristopa k homologaciji - še vedno trdim, da se je treba držat pravil, ki sem jih opisal v svoji temi, in potem se vse da.

viewtopic.php?f=53&t=2471&start=225

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Homologacija predelave v kamper?

Men so iz homologacije tole napisal, glede vgradnje strehe: gre se pa za tako Dahler streho k je bla na rešilcu

https://www.google.si/search?q=vw+t3+de ... m4ZM6fmHOM:

V kolikor bi pridobili homologacijski certifikat strehe, ali pa potrdilo tehnične službe zastopnika proizvajalca vozila (Porsche Slovenija) da gre za originalen VW del, navodila proizvajalca vozila ali strehe za zamenjavo strehe in bi to zamenjavo izvedla za to usposobljena organizacija (pooblaščena VW servisna delavnica), bi takšno zamenjavo strehe bilo mogoče potrditi kot ustrezno. V kolikor imate namen vozilo predelati v bivalno vozilo, morate pri predelavi in pripravi dokumentacije za postopek posamične odobritve predelanega vozila upoštevati določila 34. Člena Pravilnika o delih in opremi vozil (UL RS 44/2013.

ma kdo kake izkušnje, kako bi najlažje pršu do teh papirjev?

Re: Homologacija predelave v kamper?

Pozdravljeni,
je že kdo v zadnjem času probal spremenit reševalno vozilo v avtodom ? Na lpp pravijo da bi moral iz kombija odstranit vse obloge in inštalacije in potem narest iz nule. Razumem da ne morem imet bočnih sedežev, sam za obloge mi pa res ni jasno.
Notranjost zgleda takole:
Slika

Re: Homologacija predelave v kamper?

Jaz sem ravno v fazi homologacije vw t5 furgon (tovorni s 5mi sedeži) v bivalno vozilo. Bi mi kdo lahko posredoval vzorec poročila o predelavi?
Hvala v naprej!
PS: sem prvo mislil samo homologirat vodne tanke pod avtom in strešno okno, ampak ohranit kot tovorno vozilo. Pa sem slišal (iz amzs-ja), da strešno okno načeloma ne moreš homologirat pri tovornem t5. Ima kdo izkušnje še s tem?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov