Re: OBNOVA 1.6 TD

Jaz sem jo na svojem kombiju na lastne oči videl kako vreje. Mehurčki so prihajali po cevi v raztezno posodo. Zgodilo se je ko sem se peljal skorajn eno uro skupaj v hrib in je temparatura prišla skoraj do konca na števcu.

jaka666 napisal/-a:
fingerstein napisal/-a:Pozdravljeni, kaj mi lahko prosim kdo pove kaj je ta zadevica obkrožena na sliki?
Jo opažam pri vsakem TD motorju. Jaz tega nimam.

a si dobil pumpico?

Sem. A nisi dobil pm sporočilo? Očitno ne.
Se enkrat najlepša ti hvala. Moram pa malo naštudirat ker vidim da rabim se kaj da to sestavim. Namreč nimam pojma kako se električno priklopi saj tega do sedaj nisem imel montirano.
Girls from your city

fingerstein napisal/-a:Zdej pa mene nekdo ze dobro heca.
Moja nova turbina je po prvem izletu na gorenjsko spustila duso.
Kombi drugace super delal in res sem zadovoljen z mocjo ampak zacelo je vedno bolj kaditi iz izpuha. Meni nic jasno in vedno bolj v skrbeh kaj se dogaja v motorju. A je kaksen teflon vrglo ven?, a je glava pocena? itd.
In danes jaz lepo dam dol turbino, da vidim s katerega cilindra tece olje, pa si iz firbca pogledam koliko lufta ima osovina turbine.......nato totalen šok. Takoj sem vse poslikal in posnel video in takoj spisal mail prodajalcu (ebay). Zdej pa cakam in cakam
Video poskodbe turbine pa tukaj (upam da dela) https://db.tt/NuPRMUx7

Srece v zivljenju imam za izvoz, a se pri mojem vagnu malo kompenzira ;)

Kako se je razpletla reklamacija?

Lumen napisal/-a:
Kombi drugace super delal in res sem zadovoljen z mocjo ampak zacelo je vedno bolj kaditi iz izpuha. Meni nic jasno in vedno bolj v skrbeh kaj se dogaja v motorju. A je kaksen teflon vrglo ven?, a je glava pocena? itd.
In danes jaz lepo dam dol turbino, da vidim s katerega cilindra tece olje, pa si iz firbca pogledam koliko lufta ima osovina turbine.......nato totalen šok. Takoj sem vse poslikal in posnel video in takoj spisal mail prodajalcu (ebay). Zdej pa cakam in cakam

Ne prevec dobro. Pravijo da sn jaz neki zajeba in da so nasli neki pesek v turbini. Meni se je mesalo. Ok nekako sem za 25 doplacila dobil drugo, ki pa je na enak nacin spustila duso.
zdej pa zbiram dnar za original novo.
Girls from your city

Lumen napisal/-a:

Ne prevec dobro. Pravijo da sn jaz neki zajeba in da so nasli neki pesek v turbini. Meni se je mesalo. Ok nekako sem za 25 doplacila dobil drugo, ki pa je na enak nacin spustila duso.
zdej pa zbiram dnar za original novo.
Girls from your city

jaka666 napisal/-a:Poslji nazaj in naj ti vrnejo kupnino! Vsaj del

Kaksn leto nazaj, bi se z avtom tam zapeljal in bo jim glavo odsraufau.
V bistvu sem si sam kriv da sem upal da bom za ta denar dobil nekaj pametnega.
Zdej da jim ponovno posljem gor bom samo zapeavil za postnino in si kuril zivce. Sola za drugic.
Jom pa bom danea napisal BAAADDD REVIEW.
Girls from your city

Poišči eno rabljeno. Poglej, da nima preveč lufta in je to-to.
Jaz mam garett, ki sem jo vzel od Trabla za eno kompenzacijo... dela bp že 2 leti in je ne šparamo... pa tudi pri Trablu ji ni blo dolgčas ;)

drugače bi pa pop..... zaradi tega jedra!

Srečno ;)

Se strinjam. Te turbime ne crknejo za boga ne ker niso tako navite kot pri novejsih avtih. Kupi eno rabljeno in to je to! Vso sreco.

Ce te zanima imam se js eno nekje in sicer od audija 80 td

Evo mene spet!
Moj kombi s to turbino mi je šel že tako na K...da sem mislul vse skupaj....
Pa sem se malo umiril in začel brskati po netu. In kaj ugotovim?
Da je veliko takih kot jaz, ki je imelo enake težave s turbino, jo zamenjali in spet imeli enake težave...oppa 
pa sem začel brati. Skratka, ne morem verjeti kaj vse lahko povzroča, da turbina pušča na izpušni strani OMG!!!
med naštetimi so na prvem mestu:
-prevelika količina motornega olja
-ventil na pokrovu glave
itd...
nekaj na to temo:
http://miketurboinc.com/pages.php?pageid=16
https://www.youtube.com/watch?v=qnlCHcFSYDo

kaj mi lahko kdo pove kolikšna je maks količina motornega olja? 4,5L?

Tako, da zdej imam čas da se spet malo poigram. Pa spet sem zapravil 500€ na raznih novih zajlicah, tesnil, cevke itd...komaj čakam.

BTW, lahko mi verjamete ali ne ampak KAKO TA STVOR LETI, KO JE ZUNANJA TEMPERATURA ZELO NIZKA. Bo treba intercoolerrrrrrrrrr!!!!

--
Aljaž Kužner
Girls from your city

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov