Pozdravljeni,
zanima me, kaj bi lahko bilo narobe v nasem primeru. Imamo kombija T3 1.6D 50hp, letnik 1984. Ko se peljemo v rahel hrib in je avto v malce visjih obratih, zacne utripat lucka in rele za opozorilo se vklopi. V kombiju je olje na max. Cez cas normalne voznje neha utripat ali pa ce ga izklopis in ponovno prizges.
Z instrumentom smo izmerili tlak in pumpa deluje pravilno, tudi senzor oljnega pritiska smo menjali. Tudi ko je bil instrument priklopljen in je avto na mestu prišel v višje obrate je lučka začela utripat.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala in Lp
Re: Lučka za olje utripa T3
Verjetno imaš dve tipali oljnega tlaka. Ena na glavi motorja in druga nad oljnim filtrom. Zamenjaj še drugo. Navadno je ena rujave barve in druga bele. Sta tudi različnih vrednosti tlaka in : ena vklopi ob nastalem tlaku ter druga izklopi.
To smo tudi gledali in nismo nikjer nasli drugega tipala. Tu ko ste napisali je puscena samo luknja, pa nic drugo :/ lahko kdo prosim slika to drugo tipalo?
Hvala
Hvala
(pogled je iz znotraj kombija)

V glavi:

V nosilcu oljnega filtra:

EDIT: mogoče tole pride kej prov (čeprav pri dieselnih pa obratih ne vem kak je bilo original porihtano):
http://vincewaldon.com/index.php?option ... &Itemid=28

V glavi:

V nosilcu oljnega filtra:

EDIT: mogoče tole pride kej prov (čeprav pri dieselnih pa obratih ne vem kak je bilo original porihtano):
http://vincewaldon.com/index.php?option ... &Itemid=28
Hvala za pomoč, očitno bomo morali namestiti to dodatno tipalo 
...jaz sem mel iste probleme,je bla oljna pumpa hin!
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!
Ima kdo na Celjskem na zalogi kakšen rabljen nosilec oljnega filtra z luknjo za senzor?
Drugače bo treba urezati luknjo in navoj (ki je tipično izvenstandardni in rabi človek posebne navoj-rezarje)
Drugače bo treba urezati luknjo in navoj (ki je tipično izvenstandardni in rabi človek posebne navoj-rezarje)
Jaz sumim, da s tlakom v sistemu mazanja nekaj ni v redu. Sem videl več primerov, ko je olupilo drsni ležaj stranske gredi in je tam izgubljalo tlak.
Na oljno stikalo priklopi dodatno kontrolno lučko in boš videl, kaj se dogaja, ko prične alarm v armaturi.
Na oljno stikalo priklopi dodatno kontrolno lučko in boš videl, kaj se dogaja, ko prične alarm v armaturi.
Ogret motor ima pritisk v glavi v prostem teki 3bar, ob pritisku na plin ta "poskoči" na cca 4bar, kar je za moje pojme normalno območje delovanja, tako da pritisk JE in oljna pumpa dela OK.
Med utripanjem lučke tlak na manometru ne pade in zato nam ni jasno, zakaj se lučka sploh prižiga?!?
Med utripanjem lučke tlak na manometru ne pade in zato nam ni jasno, zakaj se lučka sploh prižiga?!?
Števec dobi obrate z alternatorja?
Treba zmerit direkt na tipalu z Ohm metrom, pa da vidiš, če ni narobe kaj z el. napeljavo ??