VW T4 gretje kabine

Zdravo,

Po malem mi pušča hladilna in ko je avto stal cca. 1 mesec se je seveda vse spraznilo, seveda sem dolil hladilno in sedaj ne deluje gretje. Piha samo hladno.

Termostat deluje tako kot mora.

Im kdo kakšno idejo kako se lotit težave?

Lp,N

Re: VW T4 gretje kabine

Nejcc napisal/-a:Zdravo,

Po malem mi pušča hladilna in ko je avto stal cca. 1 mesec se je seveda vse spraznilo, seveda sem dolil hladilno in sedaj ne deluje gretje. Piha samo hladno.

Termostat deluje tako kot mora.

Im kdo kakšno idejo kako se lotit težave?

Lp,N

Na cevi kjer gre voda v pečko imaš odzračevalni vijak. Segrej avto, da nastane v sistemu nekaj pritiska, rahlo odvij vijak in počakaj da namesto zraka začne teči voda.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Se strinjam, ma mi tako po malo kaplja, da spodaj praktično ni luže in ko sem gledal spodaj vira niti nisem opazil. Se moram malo bolj poglobit... Je pa res, da sem imel čez poletje notri destilirano vodo, ki (verjetno) ne pušča flekov na asfaltu. Poleti, ko je mašina bolj v uporabi moram dolivat na 14 dni, sedaj imam notri antifriz pa mi bo že tast povedal če bo flek ;)

LP,N

Zdravo.

Imam enako tezavo z gretjem kabine. Lahko mogoce kdo razlozi kje je ta pecka za gretje in ce lahko pridem do nje brez vecjih razdiranj? Mehaniku sem omenil tezavo in je sicer rekel.da se mu ne zdi problem neodzracena pecka... bi lahko bilonse kaj drugega?
Lp

Če je pečka vroča je še edina možnost še da se je zataknila loputa za toplo/hladno v poziciji za hladno.
Če pa nisi prepričan da je pretok vode ok, snami obe cevi v motornem prostoru, na en del priklopi vrtno cev in odpri vodo. Če normalno teče ven na drugi strani ni zamašena. Pazi da ne bo prevelik pritisk vode!
Pečka za gretje je bod armaturo, če želiš priti do nje jo moraš sneti, nima pa smisla to početi če ti ne pušča, oz je satovje kjer prehaja zrak zabito z umazanijo - v tem primeru ti tudi zrak ne piha čez odprtine v kabini ko imaš gretje nastavljeno na vroče.. Če bi bila zamašena, kar je malo verjetno jo probaj sprati tako da priklopiš vrtno cev na del kjer voda iz nje izteka - mggoče bo tok vode v kontra smeri izpral umazanijo.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Obstaja možnost, da se je razpadla plastika v grelcu (pečki), katera usmerja pretok hladilne tekočine po eni strani skozi kapilare grelca in, da se tekočina vrača po drugi polovici grelca v izhod. V tem primeru tekočina potuje iz vstopne cevi takoj v izstopno cev skoraj brez pretoka po kapilarah. V tem primeru, se zrak ob prehodu skozi grelec zelo malo segreje in posledično gretje slabo deluje. Tudi loputa za preusmerjanje zraka skozi grelec lahko prepušča hladen zrak (spužva na loputi) in se hladen zrak meša v toplega.
Priponke
T4=.png
T4=.png (55.03 KiB) Pogledano 6306 krat

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov