T4 VR6 tezava menjalnika

Lep pozdrav in ze vnaprej hvala vsem, ki bi nam lahko pomagali z nasveti.

Za klubske potrebe uporabljamo t4 kombi, kateri ima avtomatski menjalnik in tu nastane tezava. Menjalnik je v okvari in sedaj razmilsljamo o predelavi na rocni menjalnik. Sedaj nas zanima, katere menjalnike lahko uporabimo za menjavo, je to ze kdo pocel od prisotnih na forumu, kdo koza pozna osebno da je to pocel,..? Vesel bom vsake informacije, ki bo kombi postavila nazaj na cesto in nam s tem omogocila nadaljno uporabo.

Podatki vozila: T4, leto i. 96, motor 2.8. 103 kw, trenutni menjalnik ki je notri: tip 01P 321 105

prijetne in varne praznike zelim

Re: T4 VR6 tezava menjalnika

Bostjan, hvala za informacijo, dolgujemo vam pivo.
Kaj je z nasim ne vem, ce sem odkrit. Lahko pa poskusam opisati, trenutke, preden je slo vse k vragu.

Med voznjo sem dobil nek sum, obcutek, da avto pretika morda v visjih obratih, kot normalno. (podoben obcutek, kot drsanje sklopke, ko avtu v visoki prestavi dodas plin)
Nekaj trenutkov kasneje smo zavili iz ac na tocenje goriva. Tocim in grem placati.. Ob ponovnem zagonu avto ne spelje vec normalno. Za premik do parkirisca je bil potreben nenormalno velik napor.(spet kot drsanje sklopke, tokrat konkretno).. Avto na vleko ni moral vec s svojo mocjo..
(Je pa menjalnik po remontu prestavljal bol sunkovito, kot pred remontom. Razlog remonta je bil, da ni prestavljal od 3.brzine dalje.

Pred dogodkom je bil menjalnik na generalnem remontu (od servisa je minilo cca 2meseca, prevozeno je bilo manj kot 10.tisoc)
Sedaj smo menjalnik reklamirali pod garancijo in pride nazaj....Ampak meni avtomatski menjalnik nekako ni vec zaupljiv in se nekako obracam v smeri menjave..
Kombi ima drugace prevozenih cca. 500 tisoc, vendar je razen zanemarjene zunanjosti (povrsinska reja, kaksna buska, povsod malo popraskan zaradi voznje po visoki travi, pobledel..) v zavidlivem stanju. oz. v avto se je tehnicno vedno vlagalo, ker je avto bil stalno na poti..

Re: T4 VR6 tezava menjalnika

Če je še pod garancijo ga morajo popraviti. Vprašaj če so ti resetirali ECU, da se menjalnik spet na novo "nauči" parametre.
V primeru menjave krmilne plošče z ventili ki krmilijo sklopke v menjalniku zahtevaj da ti staro vrnejo, ker sem že večkrat bral da plačajo novo, stare pa ne dobijo (ker jo samo očistijo, računajo pa menjavo).
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov