Zanima me, če je kaj zanimanja da se o teh vgradnjah napiše kaj podrobneje? Razmišlja kdo o vgradnji TDI motorja in bi mu te informacije koristile?
VW T3 - vgradnja 1.9 TDI motorja
Živjo! Na tem forumu še nisem zasledil neke konkretne teme (ali podrobne predstavitve) o vgradnji TDI motorja v T3-ko. Na tujih forumih je o tem napisano veliko, je pa precej težko dobit informacije kaj točno paše skupaj(vrst predelav je namreč precej). Sam sem končal vgradnjo eTDI z tipom motorja 1Z. Torej motor od golfa 3 z vso elektroniko (ecu+senzorji) in turbino sem vgradil z deli od 1.6 TD JX motorja. Z uporabo adapterjev za turbino od TDI (ki ima krmiljen wastegate) sem ohranil celoten original avspuh. Noben drug del ni neoriginal. Na ta način ostane zračni filter in baterija na svojem mestu in ni potrebe po dodatnih improvizacijah. Sama vgradnja TDI motorja ni preveč zahtevna. Meni je bilo najtežje pridobivanje informacij po forumih. Stvari ki jih je za ''poštimat'' da stvar na koncu dela kot mora je ogromno!
Zanima me, če je kaj zanimanja da se o teh vgradnjah napiše kaj podrobneje? Razmišlja kdo o vgradnji TDI motorja in bi mu te informacije koristile?