Zdravo,
Ima kdo delujoc menjalnik ali pa mogoče kdo ve kje bi ga lahko našel za t4 syncro 2003 letnik, 75kw, axl motor?
Lep pozdrav, matej
Mateyyy@hotmail.com
Re: Iščem menjalnik t4 syncro
Oziroma ce mi lahko kdo pove kateri tip menjalnika sploh naj iscem...in od ketrih letnikov in verzij t4(ccm,kw,gorivo)ali celo od drugih avtov bi pasal v mojega?
In ce se obnova splača in kje?
In ce se obnova splača in kje?
Tule imaš link s tipi menjalnikov:
http://www.t4-wiki.de/wiki/Getriebekennbuchstabe
Če so zanič ležaji se verjetno bolj splača obnova kot kupovati drugega, ker ne veš v kakšnem stanju je. Tudi sam sem iskal za 2WD T4 če paše od kakega drugega avta, pa nisem našel nič. Mogoče bi šlo od kakega Volva, ker so nekateri imeli 5 cilinderski VAG motor (VW, Audi) enako postavljen kot v T4, ne vem pa kako je s polosmi in mehanizmom za šaltanje.
Za obnovo lahko pokličeš Maksa Zupančiča 041/260-666 iz Šentvida pri Stični ali center HOC v Grosupljem 031/741-671. Maks mi je obnavljal menjalnik na moji Cromi, HOC center pa mi je menjal menjalnik na T4. Z obema sem bil zadovoljen.
http://www.t4-wiki.de/wiki/Getriebekennbuchstabe
Če so zanič ležaji se verjetno bolj splača obnova kot kupovati drugega, ker ne veš v kakšnem stanju je. Tudi sam sem iskal za 2WD T4 če paše od kakega drugega avta, pa nisem našel nič. Mogoče bi šlo od kakega Volva, ker so nekateri imeli 5 cilinderski VAG motor (VW, Audi) enako postavljen kot v T4, ne vem pa kako je s polosmi in mehanizmom za šaltanje.
Za obnovo lahko pokličeš Maksa Zupančiča 041/260-666 iz Šentvida pri Stični ali center HOC v Grosupljem 031/741-671. Maks mi je obnavljal menjalnik na moji Cromi, HOC center pa mi je menjal menjalnik na T4. Z obema sem bil zadovoljen.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!
Koliko pa pride takšna obnova pri Maksu? Jaz imam za trojko en menjalnik, ki ima prvo prestavo zanič in bi ga dal obnovit..
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)
Hvala bostjan!
Ce prav razumem tabelo, imam DRH menjalnik...in pri nakupu menjalnika moram biti pozoron na te oznake, ce pa najdem cel kombi pa moram biti pozoren, da je od 99l naprej in da ima AXL motor...je tako:)?
Zdaj pa v lov za svetim gralom...
Ce prav razumem tabelo, imam DRH menjalnik...in pri nakupu menjalnika moram biti pozoron na te oznake, ce pa najdem cel kombi pa moram biti pozoren, da je od 99l naprej in da ima AXL motor...je tako:)?
Zdaj pa v lov za svetim gralom...
NoName napisal/-a:Koliko pa pride takšna obnova pri Maksu? Jaz imam za trojko en menjalnik, ki ima prvo prestavo zanič in bi ga dal obnovit..
Odvisno kaj je zanič in koliko to stane. Računaj ca. 200 EUR delo + material.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!
Syncro je DRH oznaka, avto Cerar v kamniku delo da ga razdre 235eur plus deli..
Pain is temporary glory is forever!!!