T4 2.5tdi ne vzge

Pozdrav vsem
Verjetno ze kar nekaj napisano, pa vseenako prosim za pomoc.
Vozim multivana t4 111kw. Zadnje case opazam, da, ko je tank na koncu , tezko vziga. Vzge, poprha padejo obrati in crkne, vzges drugic, dodas mal gasa, dvigme obrate in dela normalno ali pa verglas 5sek in pocasi zaživi. Dokler je tank poln oz do polovice vziga normalno..
Zamenjan je bil rele pumpe, vzigalne svecke, rele sveck, nepovratni ventil na filtru nafte, filter nafte ....in nic..

Deluje ( bluzim ) kot da povlece zrak kje v rezervarju , ali pac in zato tezko vzge..

A je imel kdo od vas kako podobno izkusnjo ?

Hvala vnaprej za kakrsen koli nasvet, lp
Ales

Re: T4 2.5tdi ne vzge

Živ, predvidevam, da če bi bila cev fuč bi kje curila nafta, ali pač... Sem pa na vw uk forumu našel zapis , da zna zaradi pocenega sita oz enote v rezervarju t.i. Fuel sender vleči zrak ko gorivo pade pod nivo.

Sem naroču pri porscheju celo enoto z plovkom 150e in bom za vikend zamenjal, pa da vidimo če to, to..poročam

Hvala, lp

Na dovodno cev pred filtrom namontiraš prozorno cev in vidiš, če prihajajo mehurčki iz rezervoarja. Lahko tudi prozorno cev spustiš niže od vozila in na vakum potegneš gorivo iz rezervoarja (lahko ga tudi malo popiješ :lol: ) v neko posodo in gledaš pretok.

lory napisal/-a:Živ, predvidevam, da če bi bila cev fuč bi kje curila nafta, ali pač... Sem pa na vw uk forumu našel zapis , da zna zaradi pocenega sita oz enote v rezervarju t.i. Fuel sender vleči zrak ko gorivo pade pod nivo.

Sem naroču pri porscheju celo enoto z plovkom 150e in bom za vikend zamenjal, pa da vidimo če to, to..poročam

Hvala, lp

Na pamet menjavati dele predno najdeš vzrok ni dobro, ker lahko porabiš precej denarja, napaka pa ostane.
Enci je napisal dober začetek iskanja napake.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Mate prav...zanimivo da zdej je pa kar naenkrat zacel lepo vzigat, nima pa moci in ne dimi.... Mahhh... Mozno da je zapacan rezervar ? Cas nazaj sem redno uporabljal antigripante - aditiv za gorivo... Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov