Re: Kaj je ta elektronika (T4)?

Zadnjič sem okol kemperja hodu in slisu da ta zadevšna oddaja neke zvoke (brenčanje) k je stal na park placu in sem izklopil aku dokler ne zrihtam.. je blo sicer vse leden zunaj, lahk da je kaj prebijal al pa crknil ta navitje Cekas zica :) . Bom vse spucal pa da vidim.

Težko da je tole brenčalo, razen če je kje slab stik in je šmelcalo ali prebijalo na maso. Tok teče čez samo če se vklopijo ventilatorju hladilnika.
Možno tudi da je nosilec tako zarjavel, da ti upori drsajo ob maso in tam prebija. Varovalka za ventilatorje pa je zraven motornega računalnika pri akumulatorju.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Sej bom zdej en dan, ko ne bo dežja dol pobral pa vse spucal. Zadnjič je bil minus zunaj pa vse fajhtno, tako da je bil zagotovo to vzrok prebijanja. Sam nisem niti vedel kaj je ta zadevšna.

Sporočim rezultat ;)

Hvala za info vsem, pa vse najleuš v 2-18 :)

Bi si sposodil temo, da ne odpiram nove za isto stvar. Meni je podobna zadeva visela na eni žički, ko sem na svojem (T3) za masko "najdu" tri kompresorske trobente. Vse skup je šlo stran, pa me zanima, a je bil ta upor lahko montiran zaradi trobent? Ker ventilator dela samo 2. hitrost, bi blo možnu da je to tudi od ventilatorja?

No ko me je pravkar mail spomnil na tole temo, sem pogledal in res je da ni ta upor kriv za zvoke, tako da trenutno še vedno ne vem vzroka :) ga v teh dneh peljemo do enga majstra da pogleda. Bolj ko gledamo v mašino bolj se prestavlja zvok haha je pa nekaj, da ko je avto brez! kontakta vseskozi neki ropota/melje, tako da imam kleme kar iztaknjene iz akumulatorja. Se pa zgleda zvok "prenaša" po cevi za vodo k gre v kabino...no vsaj filing je tak. Torej avto ugasnjen, ključ ven, pa nekaj dela :)

tomos90 napisal/-a:Bi si sposodil temo, da ne odpiram nove za isto stvar. Meni je podobna zadeva visela na eni žički, ko sem na svojem (T3) za masko "najdu" tri kompresorske trobente. Vse skup je šlo stran, pa me zanima, a je bil ta upor lahko montiran zaradi trobent? Ker ventilator dela samo 2. hitrost, bi blo možnu da je to tudi od ventilatorja?

Kot sem jaz zastopil in gledal okoli za temi upori je prav to upor za ventilator.

tomos90 napisal/-a:Bi si sposodil temo, da ne odpiram nove za isto stvar. Meni je podobna zadeva visela na eni žički, ko sem na svojem (T3) za masko "najdu" tri kompresorske trobente. Vse skup je šlo stran, pa me zanima, a je bil ta upor lahko montiran zaradi trobent? Ker ventilator dela samo 2. hitrost, bi blo možnu da je to tudi od ventilatorja?

Upor se je čist po naključju znašel blizu trobent... in nima veze z njimi.
S stikalom za izbiro hitrosti kabinskega ventilatorja se vklapljajo zaporedno dodatni upori. Samo prva hitrost (najhitreje) dela brez uporov.
Več glav več ve

Skenslal si verjetno ravno upor za prvo hitrost. Druga žička ve bila verjetno strgana že prej, razen če je upor vezan iz mase na ventilator.

mondxxi napisal/-a:

Upor se je čist po naključju znašel blizu trobent... in nima veze z njimi.
S stikalom za izbiro hitrosti kabinskega ventilatorja se vklapljajo zaporedno dodatni upori. Samo prva hitrost (najhitreje) dela brez uporov.

Upori za kabinski ventilator so ponavadi v zračnem kanalu v bližini kabinskega ventilatorja, ni pa nujno.

Ja, v mislih sem imel ventilator kilerja. najbrž bo to pol za prvo brzino ja. To bi blo dobro potem vsaj izolirat kabel, da ne bi bilo kje v stiku? Mislim pa da te zadeve nisem vrgel stran, ker nisem vedel sploh kaj je, ampak je sedaj ne najdem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost