T5 elektrika

Zdravo, ne vem če je to napaka, sigurno pa ni v redu. Ko dam avto polniti na zunanji prikjluček, na temle kovinskem zatič-nosilcu zadnje plošče, kar fino trese. Tudi fazenprifer lepo gori.
IMG_20170528_114516.jpg

Pod teflonskim vložkom je še kovinska ploščica kjer trese. Kakšna ideja?
IMG_20170528_123743.jpg

Hvala,
Miha

Re: T5 elektrika

Ali je avto priključen preko šuko vtičnice na 230V? Če ja, potem za test obrni vtikač za 180 kotnih stopinj v šuko vtičnici in ponovno preglej z merilnikom faze dotično mesto. Poročaj.
Več glav več ve

A imaš ozemljeno karoserijo?
Ali je del ki te trese povezan s karoserijo?
Možno je tudi da se iz polnilca pojavi kaka indukcija, ki bo izginila če boš obrnil fazo in nulo. Na delu kjer te trese izmeri napetost proti nuli, da vidiš ali je 220V.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Ja zanimiva zadeva. Treslo je samo, ko sem ga imel testno priključenega na obisku. Doma ni treslo. Tudi ni treslo pri avtoelektričarju, ki pa sumi podaljšek z dvožilnim kablom brez ozemljitve, nima pa vpliva obračanje faze. Danes probam še novega z ozemljitvijo.
Ta del ni v stiku s karoserijo, ki pa tudi ni ozemljena. Bi se splačalo namontirati ozemljitveno žico na karoserijo?

Ja zanimiva zadeva. Treslo je samo, ko sem ga imel testno priključenega na obisku. Doma ni treslo. Tudi ni treslo pri avtoelektričarju, ki pa sumi podaljšek z dvožilnim kablom brez ozemljitve, nima pa vpliva obračanje faze. Danes probam še novega z ozemljitvijo.
Ta del ni v stiku s karoserijo, ki pa tudi ni ozemljena. Bi se splačalo namontirati ozemljitveno žico na karoserijo?

Ja itak ga moraš priklopiti z ozemljenim kablom in ozemljiti karoserijo.
Razen če si se naveličal živeti na tem svetu :)
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov