Oblika še ni končana, a je trenutno precej približana staremu forumu, da šok ne bo prehud
V novi postavitvi sem ukinil nekaj kategorij, ki v starem sistemu niso bile pogosto obiskane. Objave iz teh sem združil v druge popularnejše in ustrezne mape. Prav tako sem nekaj kategorij združil, npr. Direktno s terena in Kje smo bili. Sedaj je to Kje smo (bili)
V prihodnje bom poskusil urediti še problem galerije, medtem ko po vsej verjetnosti funkcije "Garaža" ne bom dodajal, saj je vezano na varnost sistema precej problematična. Nov sistem omogoča tudi mnoge nove funkcije, zato bo trajalo nekaj časa, da se na vse navadimo, oz. dodamo v koncept. Upam, da mi kmalu uspe dodati tudi SLOVENSKI sistemski jezik.
V okviru domene sedaj deluje le pričujoči forum (http://vwcampers.si/forum), v prihodnje pa bom dodal še sistem za pisanje bloga (za objavljanje reportaž s potovanj in drugih člankov) ter nekaj drugih sladkarij. Vsa obvestila povezana z nadgradnjami in novostmi bom seveda obesil na to mesto.
Glede na težave s starim forumom v zadnjem mesecu dni se vsem prizadetim opravičujem za nekoliko dolg odzivni čas, a bi vas rad prosil, da ne pozabite, da stvar delam povsem voluntersko!
Kaj se je torej dogajalo v zadnjih mesecih:
- - Padla je dokončna odločitev da domene Windzin.Com ne bom podaljšal, ker se je projekt ustavil že pred nekaj leti.
- Edina delujoča stvar pod staro domeno je bil pričujoči forum, zato sem registriral novo domeno (vwcampers.si - začasno je bila preusmerjena na stari forum) in naredil nekaj prostora za novo konfiguracijo na strežniku moje firme.
- Poskusil sem se lotiti izgradnje kompleksnejšega portala, vendar zadeva ni bila perspektivna, saj imam premalo časa, da bi ga lahko vzdrževal. Raje sem se odločil za uporabo posameznih modulov, po potrebi. Do odhoda na dopust žal nisem uspel postaviti novega foruma, a to ni bil problem, saj je stari še deloval, tudi pod novo domeno.
- Ko sem bil na dopustu je prišlo do problemov s starim strežnikom, ki je začasno "umrl" in zaradi starega "backupa" ob ponovnem zagonu pozabil na novo domeno. Ker je stara domena vmes prenehala delovati, je forum ostal nem. Dostopen je sicer še bil, a preko nobenega od vam znanih naslovov (http://windzin.temp.netinet.si/campers/).
- Ko sem prišel z dopusta sem se zadeve lotil ponovno. Postavitev sistema novega foruma je sicer stvar ene ure, a potem je tu oblika, funcionalnost, natančnejši koncept in nenazadnje precej zahtevno konvertiranje starih podatkov v nov sistem. No, uspelo je kar dobro in večina vsebin s starega sistema je našla pot v novega, kar pomeni, da nismo skoraj nič izgubili!
lp,
Tomaž

![PDT_Aliboronz_01 [smilie=pdt_aliboronz_01.gif]](./images/smilies/PDT_Aliboronz_01.gif)