Predal v prostoru za prtljago

Hojla.

Po precej prevoženih kilometrih in par lepih izletih (seveda še zdaleč ne toliko, kot bi si jh želel, pa vendar), me je naš Folc - T4 Californija presenetil s svojo zanesljivostjo in uporabnostjo - je original Clifornia, tako da je tudi oprema precej dodelana in preskušena, pa vendar me je letos na dopustu pričela motit nepraktičnost prostora za prtljago. Globok, nizek in širok. Seveda manjše stvari, ki niso v prvi vrsti, postanejo izgubljene do tedaj, ko gre vse ven ali pa je treba pošteno zavihati rokave, da prideš do stvari v zadnji vrsti.
Stvar sem rešil tako, da sem v prostor za prtljago naredil predal. In to na vodilih s polnim izvlekom. Sicer sem izgubil par centimetrov prostora po vsaki stranici, a je možno sedaj notri pospraviti več kot prej, ker ni potrebno stvari tiščat notri, ampak jih lahko lepo od zgoraj zložim. Da ne govorim, kolliko lažje je stvari jemati ven, brez da rasturiš komplet prtljago. Sedaj ko to vse skupaj gledam, mi je kapnilo, da bi lahko če bi naredil še pokrov, izvlečen predal služil kot odlagalna površina. Močno je dost, mulc ma 30 kil, pa ni bilo niti blizu kritični obremenitvi.

Lp Samo
Priponke
TempImage.jpg
TempImage.jpg (69.64 KiB) Pogledano 9842 krat
TempImage.jpg
TempImage.jpg

Re: Predal v prostoru za prtljago

Dobr, če držijo vodila, ampak pravilno je, da se pokonc obrnejo
:)

Vidm pa, ja, da imaš ob straneh že vratica, na katera ne moreš vodil šravfat. No, vseen ne bi mulca gor pošlljal sedet
"Le cesta daje potepuhu sanje,
pa naj tisočkrat mu bo grenek kruh"

Dane Zajc

ucmanster napisal/-a:Dobr, če držijo vodila, ampak pravilno je, da se pokonc obrnejo
:)

Vidm pa, ja, da imaš ob straneh že vratica, na katera ne moreš vodil šravfat. No, vseen ne bi mulca gor pošlljal sedet

Viš, ko ne veš :) Tale vodila so predvidena za obe smeri montaže. Seveda nosijo bistveno več pri vertikalni postavitvi, a mi zaradi ostalih razlogov (kot si ugotovil omarice) bolj pašejo leže. Z nosilnostjo tudi v tej smeri ne bo težav. Bo pač če bo kaj težjega bolj spredaj. Izvlek je tolikšen, da lahko pri povsem odprtem predalu odprem tudi predel za akumulatorje, kjer imam en105Ah aku in kar nekaj manj aktualnih rekvizitov (tablete za skret,...), je pa fajn da so pri roki brez tega, da je treba spraznit cel prtljažnik.

LPS

tega pa res nisem vedel. pa nič ne "drgne" ko jih slajdaš pri večji obremenitvi? Sej drgač vemda nosjo tud v tem ležečem položaju, samo ne vem kolk. No saj... ti si že sprobal. ;)

jst sem pa kompliciral, ko sem delal torzijsko obremenjeno vodilo in sem kar 4 vodila našravfal, pa bi potemtakem lahko le enega. Ampak bi se gotovo precej bolj podalo ko bi bilo obremenjeno, kot se sedaj.

prilagam slikco, da bo bolj jasno oziroma lahk bi tako naredil,da bi na eni strani dal pokonc, na drugi pa leže. fora je, da na eni strani nisem imel dovolj višine in potem sem samo na eni strani naredil to torzijsko vodilo
"Le cesta daje potepuhu sanje,
pa naj tisočkrat mu bo grenek kruh"

Dane Zajc

Zdravo
Prav nič ne drgnejo. Drugače bi lahko tudi jaz dal eno vodilo pokonci in drugega leže a mi je bolj simpatično da je vse skupaj simetrično obremenjeno - predal bi zvijalo po torziji, česar nočem. Drugače pa so tale vodila kar konkreten kos opreme. Deklarirano nosilnost pri pokončni montaži imajo 230kg/par, (in narejena so tako, da bi verjel) tako da me ni bilo strah dat 30 kilskega mulca gor sedet četudi na leže montirana vodila. Drugače pa sem prej itak sam naredil trdnostni preizkus. Je pa za predviden namen - kamping oprema več kot zadosti močno, sploh če paziš da so težje stvari bolj spredaj.
Zdaj pa moram čimprej sprobat tudi v praksi.

LPS

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov