No, da štartamo z novo temo, s stropom.
Moj penast strop je začel po 4 letih odpadat, zato ga bom nadomestil z nečim trajnejšim. Razmišljal sem o lesenem, torej o vezani plošči, katero bi oblekel v skaj. Iz enega kosa ne gre zato me malo odbija. Nakar sem razmišljal, zakaj bi si podvajal stroške, če lahko samo skaj napnem. No, tu pa naletim na težavo.
Na skaju naredim za žepke za palčke, ki jih nimam. Prav tako mi manjkajo tisti plastični čepki, ki jih vstaviš v karoserijo in v njih nato vstaviš palčke. Nato pridejo robovi.(Anton, odgovarjaš lahko tudi tu, ni treba na PM, da še kdo drug vidi:)). Na kakšen način je originalno narejen rob, in kako je pritrjen. V sprednji tretjini se vidijo privarjeni pločevinasti jezički, ki sklepam, da so za napenjanje stropa-všiješ pleh, ga zaviješ nazaj in vstaviš za jezičke, ki jih zapogniš k karoseriji - je tako? Kaj pa zadaj? Ima kdo sliko, oz jo lahko naredi?
Re: Strop
naredi iz belega lesonita v treh delih ,štukaš pa z tisto lajštno kot imajo omare
garantirano najenostavneje in najceneje
garantirano najenostavneje in najceneje
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!
Včeraj s prijateljem ob pivu (beri več izvodov) nagruntava varianto stropa.
Zelo se nagibam k original stropu oziroma njegovi kopiji, torej brez lesonitov, vezanih plošč ipd.
Ideja je bila narediti iz inox palčk fi 5mm (kakopak:)) okvir, ki bi se prilegal notranjemu obodu kombija. Na ta pravokotno, zaobljen okvir bi prečno navaril palčke v loku, kot povezave, istočasno pa bi služile za obliko skaju.
No, malo dileme je bilo vseeno okoli možnosti pritrditve in mogoče kdaj demontaže.
Na ta okvir bi privaril nosilčke v obliki narobe obrnjene črke u, na obod karoserije pa bi prinetal kavlje, na katere se strop lahko obesi. Varianta z okvirjem se mi dopade, ker bi lahko res lepo napel skaj, pa še žepkov ni treba šivat, ker lahko na hrbtni strani stropa prilepim trak skaja, tako, da je palčka vmes in s tem daje obliko. Kaj menite?
Zelo se nagibam k original stropu oziroma njegovi kopiji, torej brez lesonitov, vezanih plošč ipd.
Ideja je bila narediti iz inox palčk fi 5mm (kakopak:)) okvir, ki bi se prilegal notranjemu obodu kombija. Na ta pravokotno, zaobljen okvir bi prečno navaril palčke v loku, kot povezave, istočasno pa bi služile za obliko skaju.
No, malo dileme je bilo vseeno okoli možnosti pritrditve in mogoče kdaj demontaže.
Na ta okvir bi privaril nosilčke v obliki narobe obrnjene črke u, na obod karoserije pa bi prinetal kavlje, na katere se strop lahko obesi. Varianta z okvirjem se mi dopade, ker bi lahko res lepo napel skaj, pa še žepkov ni treba šivat, ker lahko na hrbtni strani stropa prilepim trak skaja, tako, da je palčka vmes in s tem daje obliko. Kaj menite?
No, začetek je
In ravno sedaj je idealen čas da uredim špagete, ki sem jih takrat še neizkušen ustvarjal. Seveda, ob vsakem pivu se je porodila kakšna nova ideja o lučkah kazalnikih, hupah in podobni navlaki. Določenih stvari sem se znebil
Uau, google drive link dela
In ravno sedaj je idealen čas da uredim špagete, ki sem jih takrat še neizkušen ustvarjal. Seveda, ob vsakem pivu se je porodila kakšna nova ideja o lučkah kazalnikih, hupah in podobni navlaki. Določenih stvari sem se znebil
[/quote]
Kako pa si skopiral! Meni prej ni odprlo slike kot tebi! Pa isto uporabljam g. Drive?
Kako pa si skopiral! Meni prej ni odprlo slike kot tebi! Pa isto uporabljam g. Drive?
desni klik
Get link
sharing settings
get shareable link
in ga skopiraš.
Get link
sharing settings
get shareable link
in ga skopiraš.
Na forumu je inštaliran dodatek, ki linke prikazuje s previewom. Če daš od drive-a link in kodo img ne bo delalo, če daš samo link prikaže sliko. Vendar ni to najbolj opimalno. 
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)
Evo počelo je. odločil sem se narediti strop či bolj podoben originalu. Za enkrat ima narejeno ogrodje in osnovno obliko skaja. Malo heca je okoli platnene strehe ampak bomo zrihtali. Nisem se še popolnoma odločil kako bom zarobil strop pri straneh oziroma kako ga bom pritrdil na karoserijo.
Tale strop mi je dal tinte pit. Če bi se še enkrat lotil... ne vem če bi se še enkrat 
Pri izdelavi takega stropa bi prav prišlo najmanj 10 parov rok, da bi bilo vse lepo napeto. Da ne omenjam limastih rok od neostika. Precej sem imel opraviti tudi okoli platnene strehe ampak je na koncu uspelo. Vem, da izvedba ni najboljša, ampak bolj je šlo proti koncu, manj volje sem imel. Tiste gubice bom opazil mogoče še en teden, potem jih bom pozabil. Ko sem pritrdil zadnji pop net, sem vrgel vse skupaj v kot in odprl pivo.
Vesel sem, da je konec
Pri izdelavi takega stropa bi prav prišlo najmanj 10 parov rok, da bi bilo vse lepo napeto. Da ne omenjam limastih rok od neostika. Precej sem imel opraviti tudi okoli platnene strehe ampak je na koncu uspelo. Vem, da izvedba ni najboljša, ampak bolj je šlo proti koncu, manj volje sem imel. Tiste gubice bom opazil mogoče še en teden, potem jih bom pozabil. Ko sem pritrdil zadnji pop net, sem vrgel vse skupaj v kot in odprl pivo.
Vesel sem, da je konec
lepo zgleda,samo glede polaganja pa je lesonit zakon
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!
Točno tako kot si rekel, še kakšen teden boš videl da je kaj nagubano potem pa boš pozabil in ne boš več videl. Si kar dober, da si se tole lotil sam, meni ne pada na pamet- no morda zato ker imam Črnomaljskega soseda tapetnika.
Bobo res je lesonit je zakon za polaganje samo za kombi strop je pa to kar je Pero naredil zakon, lesonit naj bo kar tam za kar ga največ uporabljajo (zadnja stranica omare).
Bobo res je lesonit je zakon za polaganje samo za kombi strop je pa to kar je Pero naredil zakon, lesonit naj bo kar tam za kar ga največ uporabljajo (zadnja stranica omare).
Expert za VW T3
Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com
Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ
Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz
Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com
Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ
Član: