vw t4 neha vleče

Moj VW T4 2.5 TDI v klanec, v 4 brzini, pri cca 100km/h neha vleč. Ne izgublja hitrosti in moči ,lahko vozim v 4 brzini ali pa dam v 5 brzino in gre z isto hitrostjo naprej samo pri manjših obratih. Ne izgublja moči ampak tudi ne pridobiva. Zgleda kot da bi turbina nehala delat. Poskusil sem po klancu navzgor v 3 brzini in je vlekel vredu vse do 4000 obratov ( več nisem probal ) in turbina je delala normalno, res pa je , da je bila hitrost manjša. Po ravnem gre brez problema 130 - 140.
Ali mi zna kdo odgovori oziroma pojasnit za kaj gre oz. kaj bi lahko bilo narobe.

Hvala
L.P. Dean

Re: vw t4 neha vleče

Brez veze ugibati! Vozilo priklopiti na tester ter odčitati morebitne zaznane napake in opraviti merilne vrednosti. Nekaterih napak pa tudi mot. računalnik ne zazna in in tudi tester ne javi. Najpogostejša taka napaka je na merilcu pretoka zraka. :wink:

Re: vw t4 neha vleče

tadi0106 napisal/-a:Moj VW T4 2.5 TDI v klanec, v 4 brzini, pri cca 100km/h neha vleč. Ne izgublja hitrosti in moči ,lahko vozim v 4 brzini ali pa dam v 5 brzino in gre z isto hitrostjo naprej samo pri manjših obratih. Ne izgublja moči ampak tudi ne pridobiva. Zgleda kot da bi turbina nehala delat. Poskusil sem po klancu navzgor v 3 brzini in je vlekel vredu vse do 4000 obratov ( več nisem probal ) in turbina je delala normalno, res pa je , da je bila hitrost manjša. Po ravnem gre brez problema 130 - 140.
Ali mi zna kdo odgovori oziroma pojasnit za kaj gre oz. kaj bi lahko bilo narobe.

Hvala
L.P. Dean

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost