Re: Balkan Bus Meeting2015

Na Zlatoboru sem bil že tri ali štirikrat. Tam je resnično kot v pravljici. Sicer mi komercializacija samega centra ni ravno všeč, ker je vedno več štantov, tistih fast foodov ipd. Ob mojem prvem obisku je bilo bolj domače vse. Je pa res, da je ponudba za turista enormna in bi se morda lahko tudi kdo pri nas kaj naučil. Samo kak kilometer ven je pa neokrnjena narava in ko se voziš in križariš po Zlatoboru je enostavno fantastično. Nenazadnje "malo" na jug (malo zato, ker je do tja zelo daleč in je res malo) je tudi črna gora in vožnja do prelepih kanjonov Tare je resnično zanimiva. Od kanjonov Tare se brez večjih težav lahko dvignemo do Durmitorja in... Ma ne no, zdaj pa že plavam...

Pred časom sem opazil tole srečanje. Če bomo šli na dopust ravno takrat, če bomo šli v tisto smer... hmmm... morda....

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

dragi john. samo enkrat se živi.z vozilom kot je avtodom se res daleč pride z postanki kjer se lahko odpočiješ. če je pa vožnja utrujajoča bo pa sin peljal kajne? jaz bi naredil to za svojega očeta.
racing is a life,all before or after is just a waiting
s.mc queen

OK. Zdaj pa zares.

Midva sva odločena, da manjkava le v primeru višje sile. Dopust je ravno takrat in tako ali tako bi šli v tisto smer. Torej Boro-team gre na srečanje, nekaj namigov sem pa tudi že dobil za druge posadke iz SLO. A je kdo junak, da se tukaj v vrsto postavi...

1. Boro
2.
3.

LP; Boro
Slika

Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Boro napisal/-a:OK. Zdaj pa zares.

Midva sva odločena, da manjkava le v primeru višje sile. Dopust je ravno takrat in tako ali tako bi šli v tisto smer. Torej Boro-team gre na srečanje, nekaj namigov sem pa tudi že dobil za druge posadke iz SLO. A je kdo junak, da se tukaj v vrsto postavi...

1. Boro
2.
3.

LP; Boro

Mi gremo sigurno samo ne vem kdaj planiraš iti, nisem pa še nikoli vozil v tiste kraje tako, da so šanse da se pridružimo seveda, če se gre po navadni cesti, kajti ne mislim plačevat AC treji razred (beri kasonar plus poljakinja).
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Anton aus napisal/-a:Mi gremo sigurno samo ne vem kdaj planiraš iti, nisem pa še nikoli vozil v tiste kraje tako, da so šanse da se pridružimo seveda, če se gre po navadni cesti, kajti ne mislim plačevat AC treji razred (beri kasonar plus poljakinja).

Mi bomo krenili verjetno že en vikend prej, ker bomo malo lutali prej okoli. Se pa tudi sam raje držim navadnih cest, ker se kombi tam najbolje počuti. Jaz pa tudi.

Sem se pa prijavil. Če se želi še kdo prijaviti je to možno tukaj:

http://www.balkanbusmeeting.com/registration-form/

LP; Boro
Slika

Ja nč. A gremo.... Mi po planu danes štartamo v tisto smer... počas po magistrali na jug in potem prek Mostarja gor. Če še kdo omahuje in se odloča - tu je program srečanja...

Program skupa – Zlatibor 2015.
Cetvrtak-16.07.
-15.00-otvaranje kampa
-Docek gostiju ,druzenje uz zdravicu
-21.00-koncert grupe “Old friends”

Petak-17.07.
-09.00-Dorucak uz kafu
-Docek ostalih gostiju,druzenje uz muziku I pice
-Slobodne aktivnosti
-Kupanje na obliznjem bazenu
-Individualni obilazak Zlatibora
-Promotivna voznja novih modela VW vozila
-16.00-Rucak
-Sportske aktivnosti (ispijanje piva na vreme)
-Docek gostiju , druzenje uz muziku i pice
-21.00-Koncert grupa: “Arhivska zabava” I “Šok banane”
-Rock’n’ roll celu noc

Subota-18.07.
-09.00-Dorucak
-09.40-Formiranje kolone
-10.00-Pocetak revijalne voznje ka Mokroj Gori ( “Sarganska osmica”),(za ucesnike cija ce kamper vozila biti stacionirana bice obezbedjen prevoz do Mokre Gore i nazad)
-11.30-Voznja vozom “Šarganska osmica”
-16.00-Povratak u kamp
-17.00.-Rucak
-18.30-Takmicenje u nadvlacenju T3 sinhro
-Odmor
-21.00-Oficijalni deo , podela zahvalnica i nagrada
-Izvlacenje dobitnika tombole
-22.00-Koncert grupa: “Nikad spremni” I “Konji ritma”
-Rock’n’roll celu noc

Nedelja-19.07.
-09.00-Dorucak
-10.30-Tradicionalni BBM pozdrav (zbog ucesnika koji odlaze ranije)
-Slobodne aktivnosti
-Kupanje na obliznjem bazenu
-Individualni obilazak Zlatibora
-Promotivna voznja novih modela VW vozila
-Druzenje u kampu uz pice i muziku
-Ispracaj gostiju koji odlaze

Ponedeljak-20.07.
-Ispijanje kafe i rastanak

*Moguce manje izmene u programu skupa.
-Kotizacija za vozaca je 25eura, ukljucuje:5 dana kampa(wc,tusevi,struja,wi-fi),50% popusta za ulaz na bazen, majica skupa,kesa sa suvenirima,nalepnica skupa,3 dorucka,2 rucka,voznja “Sarganskom osmicom”.
-Kotizacija za suvozaca(odrasli) je 10 eura, ukljucuje: 50% popusta za ulaz na bazen, 3 dorucka,2 rucka,voznja “Sarganskom osmicom”.
-Deca do 15 god ne placaju kotizaciju i imaju: 50% popusta za ulaz na bazen, 3 dorucka,2 rucka,voznja “Sarganskom osmicom”.

lp, boro
Slika

Anton aus napisal/-a:Prav Boro, se vidimo dol, jaz že cel teden hodim spat okoli enih zjutraj, poljakinja bo malo bolj električno izpopolnjena.

pa ne ,da jo delaš na svoj pogon :D
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Če bi se lahko, bi se javil že iz Srbije. Žal sem lahko prek njihovega wifi signala samo bral forume, objava je mogoča le v temi - Objave iz tujine.

Kakorkoli. Mi smo doma. Glede srečanja za zdaj ne bom izgubljal veliko besed. Treba je urediti misli, naložit slike iz telefona in se spočit in zbrat. Saj veste, da rad pišem in da bo sledila obsežna reportaža s slikami in opisi. Za enkrat vse strnem v eno besedo - fenomenalno. V reportaži pa kaj več... tudi o tem, kako sem kamp zapustil s cmokom v grlu....

LP; Boro
Slika

Zanimivo, danes pa delajo posti v vseh temah iz hrvaške. Res je srečanje je bilo zakon, mi smo uživali maximalno, res pa da smo hodili spat že ob polnoči, ker so bile priprave cel teden prej vsak dan do cca 02:00 ob 5:00 pa auf za v službo pa še vozilo se je dol celo noč brez pauze (na redbulu :D).

Slike sledijo, ko se vrnemo na domači net da jih naložim v album.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Spodaj bom strnil nekaj spominov iz srečanja. Predvsem za tiste, ki ste tja želeli, pa niste šli. Iz kakršnegakoli razloga že.

Sam sem se srečanja udeležil v sklopu letnega dopusta. Na srečanje smo prišli – seveda prvi – že v Sredo – dan pred uradnim začetkom srečanja. Resda sem poznal dva od organizatorjev, a vsi so me sprejeli kot da se poznamo že dolgo. Brez zadržkov. Seveda je sledila takoj pijača v malem kozarčku, kava, povabilo na večerjo… Mojega predloga, da za ta dan poravnam stroške za kamp, z naslednjim dnem sem pa uradno na srečanju niso hoteli niti slišati. Utrujeni od poti smo najprej želeli parkirati, se stuširati in razkomotiti. Izbrali smo lokacijo na zahodni strani kampa, izven urejenega dela, v senci pod borovci. Slabo uro za nami sta prispela druga dva udeleženca srečanja Marko in Mojca. Zasedla sta podobno lokacijo – zahodni del kampa.

prvi udeleženci…..
Slika

Mojca (Marko je skrit)…
Slika

naša prvotna lokacija…
Slika

Četrtek je bil v znamenju prihodov. Dopoldne smo se s familijo sprehodili do bližnjega Zlatibora, malo v nabavo pijače (saj veste, kako je dehidracija lahko nevarna), malo na sprehod, po srbske dinarje… No, ko smo se vrnili, je bil naš kombi okupiran iz vseh strani – črnogorski hroščarji so postavili šotore okoli in okoli našega kamperja, tako da smo se odločili taktično umakniti eno vrsto nižje, pred Markota in Mojco. Popoldne smo se tudi Slovenci začeli množiti, vsi na zahodni strani v vrsti, tako da smo potem vse dni držali zahodno linijo kampa. Kar nekaj se nas je namnožilo, tistih, ki smo imeli SLO tablice. Seveda se je tudi kamp počasi polnil. Vzhodno stran kampa so zasedli Romuni in Bolgari – bil sem presenečen, koliko jih je bilo. Samo Bolgarov mislim da je bilo za 25 vozil.

Zlatibor….
Slika

Slika

Slika

Slika

naša druga (in dokončna) lokacija….
Slika

Slovenska linija na zahodnem delu kampa – vmes turk z zeleno štirico in bosanc z dvojko v sredini
Slika

Petek bi bil preveč monoton in smo se Marko, Peter in mi odločili, da gremo na krajši izlet. Pospravili smo tende in se odpeljali do kraja Sirogojno, kjer smo se sprehodili po etno selu (http://www.sirogojno.rs/en). Na poti nazaj smo obiskali še jamo Stopiča pečina (http://vilazlatibor.com/izleti-na-zltib ... ecina.html). Dol, na jugu mi je všeč to, da sicer, tako kot povsod pobirajo vstopnine, a le redke presegajo dva evra. Za razliko od nas, ko je vsaka skala ponavadi vredna vsaj desetaka…. No, ob povratku pač posedanje pred kamperji, hidracija (saj veste, da je dehidracija nevarna)…

Sirigojno – etno selo….
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Jama…..
Slika

Slika

Slika

Slika

V Soboto je sledila revijalna vožnja do Šarganske osmice (http://www.sarganskaosmica.rs/page7.html). Organizator je predvidel težave, ki jih imamo tisti s kamperji s pospravljanjem vsega inventarja in so zato priskrbeli dva avtobusa, ki sta nas odpeljala do vlaka in nazaj. Vožnja z vlakom je bila zanimiva. Stari čuha-puha je sicer imel vpreženo dizel lokomotivo – ne vem zakaj, ker ko sem bil prvič nas je vlekel čuha-puha. Vlak se trudi po ozkotirni železnici skozi 28 tunelov v eno smer, premaga kar veliko višinsko razliko, pri tem pa naredi pot v obliki osmice. Ob povratku je sledil počitek, čas je bil pa tudi za manjše popravilo našega kombija - @Anton aus, še enkrat hvala, ker si iz Slo prinesel del, ki sem ga potreboval in smo potem lahko brez težav potovali naprej…. Potem pa uradni del – tekmovanje v vlečenju t3 synchro, podelitev zahval, srečelov… Slovenci smo se povečini posedli za eno dolgo mizo in skrbeli za hidracijo (saj veste, da je dehidracija nevarna)…

revijalna vožnja….
Slika

Slika

Šarganska osmica…..
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Osrednji del dogajanja je bil oder, na vrhu zastave udeležencev (ja vem, slovenska je narobe obrnjena)
Slika

a sem vam že povedal, da je dehidracija lahko nevarna za zdravje…..
Slika

Nedelja je bila v znamenju prvih odhodov. Pravzaprav je večina odšla. Mi, iz zahodnega dela kampa smo se sprehodili dobrih deset minut hoda od kampa na prireditveni prostor, kjer je potekala »Prva truba Goče« - pred izbor za nastop na tekmovanju trubačev v Guči. Vsekakor zanimivo doživetje, ki je v živo veliko boljše kot na posnetkih… Zvečer pa je sledila lepa gesta organizatorja… Vsi, ki smo ostali smo bili vabljeni na večerjo in pijačo. Ki se je seveda ob kitari in pesmi zavlekla. Močno zavlekla…..

Trubači – spredaj žirija…..
Slika

Slika

počitek…
Slika

pa ni si upala gor no….
Slika

zmagovalci….
Slika

Ponedeljek je bil čas za odhod. Ne, nismo odšli zadnji, veliko jih pa tudi ni ostalo. In ko smo se šli z avtom poslovit gor, na prireditveni prostor ni manjkalo besed dobrodošlice za drugo leto, objemov, poljubov… in ko sem naredil še častni krog po kampu, seveda skoraj skuril hupo, so se organizatorji postavili v vrsto na recepcijo in med vožnjo mimo ploskali… res sem dobil kar cmok v grlo. Lepo je bilo….

trio adijo je vztrajal skoraj do zadnjega…. @T5er, @Boro in Marko&Mojca
Slika

Že iz programa, ki je bil objavljen pred srečanjem je videti, da smo bili vsak dan deležni zajtrka in kosila. V ceno srečanja je bila všteta vožnja z šargansko železnico, za spomin smo dobili majico, nalepko srečanja in nekaj spominkov. Imeli smo tudi izkaznice za 50 posto popusta na vstopnico v bazen na Zlatiboru. Občutki so bili odlični, res nimam slabe besede, organizacija odlična. Organizatorji so se resnično trudili, da bi nam bilo lepo, da bi se dobro počutili. In smo se. Vsaj mi. Vsak dan nas je tudi preletaval dron in snemal, ves čas sta nas spremljala dva fotografa…. Končna številka – 130 vozil iz 14 različnih držav. Morda kot zanimivost, če bo kdo prepoznal avstralsko zastavo na kakšni sliki – ja, bil je hrošč z avstralskimi tablicami in desnim volanom.

Naslednje leto je Balkan Bus srečanje spet podeljeno Grkom, srečanje bo pa v Solunu v Grčiji. Malo sicer mika ampak…. Nikoli ne reci nikoli. Vseeno je dolga pot – slabih 1200 iz LJ….

v razmislek….
Slika

Lp; Boro

Pa še nekaj slik kar tako….

Zastava mora bit, tudi če majhna….
Slika

Eden od dveh hrvatov, ki sem ju opazil….
Slika

Ta srednji je avstralec z desnim volanom….
Slika

Črnogorski postroj – katerega bi????
Slika

Zelenko s poslikavo….
Slika

DON DON od Djonota – polepljen z reklamno folijo…..
Slika

Tudi novega so pokazali……
Slika

Gremoooo na morjeeee…..
Slika

Hornet…. (meni osebno eden najlepših na srečanju)
Slika

Hot-rod od Šmake in Sara….
Slika

Sara….
Slika

Sara drugič….
Slika

Sara tretjič….
Slika

Črnogorski pozer…..
Slika

Slovenska linija, kjer so šotori so me premagali črnogorci….
Slika

Šotor, kjer smo jedli, pili….
Slika

Je dal Neži srčka….
Slika

In se slikal z mano…..
Slika

Spodnji del »slovenske« linije…..
Slika

Odprava »čista jeba« - prvič
Slika

Odprava »čista jeba« - drugič
Slika

Konceptno vozilo….
Slika

Hroščevo podvozje in duša….
Slika

Romunski tabor….
Slika

Drugi od obeh hrvatov….
Slika

Romun…..
Slika

Slikanica….
Slika

Romunsko bolgarski tabor…. prvič
Slika

Romunsko bolgarski tabor…. drugič
Slika

Porsche….
Slika

Pa še bosanska dvojka, predelana na dizel motor….
Slika

Dovolj za zdaj….

LP; Boro
Slika

Super ste se imeli, lepo in doživeto predstavljeno. Za drugo leto se pa sploh ne boj, do Soluna je direkt avtocesta, prespiš nekje v Srbiji in si hitro dol. ;)
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Boro, za Grčijo še ni 100% sigurno, sem se pogovarjal z Romunom je tudi opciji Slovenija. Jaz bi združil to z našim srečanjem samo nimam na Vinici toliko prostora, da jih pa peljem na tisti travnik, kje je bil ta vikend schengenfest zraven kampa je pa samo sonce.

Nekaj slik iz Zlatiborja je na tem linku.

http://www.mojalbum.com/vwbusklub/zlatibor-2015
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov