Re: Mercedes Vito- delovni garač in vikend camper

No da se še jaz nekje primešam med vsem tem offtopicom. pa da odgovorim

Najprej, zakaj ne keder šine:

1. ker nimam ravne strehe, torej keder šino bi lahko "vpogno"

2. Ker bi imel pri strehi avta ki je odzadi nižjo višino torej bi tenda bla potem postrani

3. ker niti podrazno in res NITI PODRAZNO nebi lepil pa pocal nekaj po avtu in lepil z lepilom kjer bi potem ob morebitni odstranitvi potrgal še zraven vso barvo ali pa bi ostale sledi leplenja. Če že, potem bi se naredili nosilci kateri bi se prilegali v originalne luknje od nosilcev in bi se tja gor zašraufal keder.

4. Ker lahko luknjo v tendo delam, če hočem vrata odpirat, ker pridejo vrata ko so odprta dosti višje od strehe:

Slika

Slika

Tako da KEDER ODPADE po dolgem in počes! Sedaj ko pa imam original strešne sani pa tako ali tako odpade.

Glede tende, prej kot da nekaj kupujem mini tende ala 2mx2,50m te si raje kupim okroglo marelo, pa si jo postavim pred avto, bom imel vrjetno več sence od nje

Sicer pa, lahko bi pustil tak kot je sedaj, ampak ker bi rad imel lepo sem dokupo palice in delam nosilce za strešne sanke, da bo te nekak zgledalo ko bo postavljeno.

Glede nato da pa še je daleč mesec maj, je še dovolj časa za takšna igračkanja :D

:wink:
Slika

Patrik napisal/-a:No da se še jaz nekje primešam med vsem tem offtopicom. pa da odgovorim

Najprej, zakaj ne keder šine:

1. ker nimam ravne strehe, torej keder šino bi lahko "vpogno"

2. Ker bi imel pri strehi avta ki je odzadi nižjo višino torej bi tenda bla potem postrani

3. ker niti podrazno in res NITI PODRAZNO nebi lepil pa pocal nekaj po avtu in lepil z lepilom kjer bi potem ob morebitni odstranitvi potrgal še zraven vso barvo ali pa bi ostale sledi leplenja. Če že, potem bi se naredili nosilci kateri bi se prilegali v originalne luknje od nosilcev in bi se tja gor zašraufal keder.

4. Ker lahko luknjo v tendo delam, če hočem vrata odpirat, ker pridejo vrata ko so odprta dosti višje od strehe:

Slika

Slika

Tako da KEDER ODPADE po dolgem in počes! Sedaj ko pa imam original strešne sani pa tako ali tako odpade.

Glede tende, prej kot da nekaj kupujem mini tende ala 2mx2,50m te si raje kupim okroglo marelo, pa si jo postavim pred avto, bom imel vrjetno več sence od nje

Sicer pa, lahko bi pustil tak kot je sedaj, ampak ker bi rad imel lepo sem dokupo palice in delam nosilce za strešne sanke, da bo te nekak zgledalo ko bo postavljeno.

Glede nato da pa še je daleč mesec maj, je še dovolj časa za takšna igračkanja :D

:wink:

lahko bi pa keder nalepil na Alu cev pa prišraufal na strešne sani...

Priprave na zimski kemping v polnem teku! :D sedaj se je kemping vito skoraj že skompletiral, spomladi se samo še finese dodelajo.

camping box je dobil še ročaje za prenašanje ter še tudi okrasne/ojačitvene alu trakove v notranjosti

Slika

Slika

med sedežema boma imela prenosni računalnik za brskanje po spletu ali pa kakšen film. polička je narjena na hitro, sledi še lakiranje in morebitne kakšne dodelave

Slika

tako pa bo bilo čez dan,da sma lahko v kombiju, gledama kakšen film ali pa brskama po internetu. sredinski naslon tukaj ni podrt, na morju bo še sredinski naslon podrt, ki nama bo služil kot mizica

Slika

za pozimi/mrzle dni sem dokupo mali oljni radiator, da bo noter toplo

Slika

Na sprednjo polovičko postelje sta se na vsako stran pritrdila pleheca ter koleščka, tako da lahko pospravim posteljo eno nad drugo v parih sekundah, brez naporov in resnično hitro.

kolešček + "nosilec" da se lepo zapelje po spodnji postelji

Slika

Slika

proba izven avta, kako bo prišlo kasneje

Slika

za pritrditev postelje na camping box so se izdelali nosilci

Slika

Sedaj pa še končni produkt, po korakih kako se namesti v avto:

1. KORAK - podrem naslone na sedežih in odstranim glavonaslone

Slika

2. KORAK - v prtljžnik se da camping box

Slika

3. KORAK - v avto se prinese posteljo ter se privijačijo noge in se jo namesti na nosilce na camping boxu (prvo zadnji del, nato sprednji)

Slika

tako je pač raztegnjeno ko je ležišče:

Slika

4. KORAK - postelja se zloži, zgornji del se zapelje na spodnjega brez odstranitve nogic ali česarkoli 1,2,3. pa je že narjeno

Slika

Slika

Slika

potelji samo pripnem z ježekom eno z drugo, da se nebi zgornja vozla

tako dobim prostora za prtljago + 5 ljudi se lahko pelje na morje

Slika

to je pa to.

tako pa izgleda danes z zadnje strani, ko sem pripravljen za odhod

Slika

Slika

Podnevi bo tako (sedaj ko ni vročine da bi zunaj sedela)

Slika

Ponoči tako:

Slika

Slika

spomladi bom še naročil blazino mere 140x200, ter da je višine 10cm, tale je 17cm in samo 120 (ta je bila prej ko ni bilo postelje v kombiju)

Slika

Tako pa je za na pot pospravljeno:

Slika

To je za letos vse. Drugo leto se nadaljuje, ker da sprobam sedaj vse to, pa da vidim kje še kaj dodelat oz. spremenit ter nadgradit! :D

vglaunem, sedaj pa je vito res pravi weekend camper, iz potniškega kombija ga spremenim v parih minutah v uživanta za na morje, za v gore kempirat itd.

Slike iz novoletnega campinga bom prilepil, ko se vrnem nazaj :D
Slika

par spominskih slik iz novoletnega kampinga. Izlet je bil super, le burja je zagrenila vso vzdušje saj je bičalo kombija celi čas z sunki 180-200km/h,da ga je pozibavalo v eno.

No slike iz poti itd.

Štartala sma iz Maribora čez mejni prehod gruškovje ter mimo Zagreba

Slika

Slika

za Brinje-m iz avtoceste dol čez gorski prelaz do kraja Senj

Slika

Slika

ko sem na vrhu hotel nardit slikico je bil veter tako močan da mi je skoraj vrata snelo iz pantov ko sem jih odprl, tako da sem moral kombija okrog obrnit da je v kontra pihalo

Slika

prvi pogled na morje

Slika

od kraja Senj sma pot nadaljevala po jadranski magestrali. super cesta, sploh sedaj ko ni bilo prometa.

Slika

vmes sma še se tudi ustavila v eni izmed "vasic" ob morju

Slika

Slika

Slika

po kratkem postanku sma nadaljevala pot. res sem užival ob pogledu na morje tik ob cesti

Slika

Slika

Slika

evo še par slik iz campa. Kamp Odmoree je v nulo urejen, vse novo, vse pošlihtano. lastnik in lastnica pa kot da bi prišel k sorodniku,prijazna,dobre volje postrežljiva, vglaunem TOP!

Slika

tukaj se vidi razsežnost burje, ko se je zdanilo, sol vsepovsot po zraku.morje je pa hotlo odpihnit :D

Slika

to je bilo kot sol na rano za mojo rjo vitota :lol:

Slika

sol sem praskal dol iz šip kot led

Slika

No po prvi noči v vitotu se je moja punca "zbunla" in kaj druga pričakovati kot pa to:

Slika

ker ima camp tudi sobe za oddat sma vitota le še gledala skozi okno pa burjo

:lol: :lol: :lol:

Ker je bil en del avtocesta zaprt iz zadra zaradi burje sma morala domov it tudi čez gorski prelaz

Slika

Slika

in na avtocesto ter gasa domov :D

Slika

Takšnega vetra še nisma doživela in v bodoče več ne grema kampirat ko bo za hrvaško primorsko veljal rdeči alarm :lol:

Naslednje kempiranje pa sedaj komaj maja pa v ostalih,toplejših mesecih.
Slika

Zdravo,

po dolgem premoru se spet javljam z nekaj novostmi pred kamp sezono.

No pa začnimo,

Ker so stari original zvočniki spustili dušo sem namestil neoriginalne kateri so nonstop ali udarjali ob šipo, ko je bila do konca dol ali pa delali kak se je njim zazdelo. Ker sem imel tega vrh glave in ker nisem dobil neoriginalnih zvočnikov prave velikosti, da bi pasali noter brez predelav itd. sem se moral odreči 85€ in odit na mercedes servis po original.

Slika

Ampak sedaj špila v nulo, paše pa tudi kot vlito in sem že tudi malo pozabil na ceno, ker je tako kot mora bit oz. dosti boljše kot prej

Lani naju je jezlo, da ni bil vedno ravni teren in je kombi visel. temu sem naredil konec. kupil sem klocne za pod kolesa od THULE.

Slika

Slika

Vzel sem klocne, ki so v kompletu z torbo, kar je seveda zakon ker je vse na enem mestu, pa še za nosit je lažje, ker ima torba ročaj

Slika

sedaj nama je vseeno če je neravni teren, ker bom lahko avto poravnala da nebo visel 8)

Podložli smo hakl kateri drži prtljažna vrata odprta za dodatno zračenje, tako da je prtljažnik sedaj še malenkost bolj odprt

Slika

Prerihtali smo spet posteljo. tokrat sprednji del oz. vhod v kombija, tako da je vhod sedaj širši. Tudi noga se je prestavila bolj na sredino in noter, da več ni v napoto

Slika

Slika

Malo ležišče je zgodovina. Kupil sem blazino mere 140x190 :)

Slika

popestrila sma si box z malo več barve. nalepla sma kar folijo različnih barv.

Slika

Dodali smo še tudi sistem, da mi se ne bojo več predali vozli in nabijali v prtljažnik. Enostavn način: Tri šibke in je zadeva rešena

za prve lušte sma si skuhala kavico na indukciji kar "v kombiju" :D

Slika

In danes je nastala gromozanski problem..... punca me skoraj več ni dobila iz kombija ven. I simply love my Vito, počasi dobiva podobo tapravega vikend mini camperja, točno to kar sem si želel.

Prvi termin za kempiraje je bil že sedaj za 1. maj ampak sma zaradi slabe vremenske napovedi odpovedala. naslednji je v planu čez 14 dni, da probam vse zadeve in da dobim spet kakšno idejo za dodelave oz. razširitve stavri za kempiranje :)
Slika

OK,.... če ti odgovarja...

Jaz sicer drugih takih še nisem probal, samo se pa spomnim izpred ene 15 let, ko sem mel v šotoru turbo maximus. nikakor mi ni pasalo. (pa nikol trezen) :) .... , če je blo premal napumpano, se je vse zibalo, če sem pa preveč napumpal, so ble pa "bule" na blazini prevelike in pretrde.

Če bi si jaz izbiral nekaj napihljivega, bi izbral nekaj takega

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=634&product_id=1010710414

sam imam za v šotor pol tanjšo (3-4cm) od znamke thermarest in je precej bolj (vsaj meni in tudi še nekaj jih poznam, ki so poiskusili oboje) udobna, kot 20 cm debel turbo maximus.
"Le cesta daje potepuhu sanje,
pa naj tisočkrat mu bo grenek kruh"

Dane Zajc

Predsezonsko "globinsko čiščenje" - prejšnji vikend sma s punco delala generalko noter - žal nimam nekaj slik, danes pa sma uredila vitota zunaj

Ker grema prihodnji vikend na prvo kempiranje sma vitota še celega spolirala ter navoskala :D

Prvo sma ga namočla v snow foam

Slika

po čiščenju komplet zunanjosti, pranje zadnjega dela podvozja ter čiščenju kolotekov, gum in radkap je sledilo poliranje

Uporabil sem samo srednjo polir pasto znamke menzerna z chemical guys fino gobico, saj je šlo samo za osvežitev oz. čiščenje barve

Slika

Po nanosu Autofinesse sealanta za dodatni boost in zaščito barve

Rezultat:

Slika

Slika

Slika

___________________________________________________________________________________

Pripravljen v nizkem štartu ::H: ::H:

Slika

Sezona kempiranja se lahko začne :D
Slika

pa smo se potepali :D

MAj - otok krk, mesto krk, kamp ježevac

Slika

Slika

razgled iz "spalnice" :D

Slika

"tenda" je služla odlično, tudi v ful močnem vetru katerega sma imela en dan

Slika

Slika

Junij, Istra - Vrsar

Slika

novost so zavese pri sprednjih šipah ter na hitro narjena zatemnitev zadnje šipe :D

Slika

Slika

pa še tukaj pogled iz "spalnice" :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

naslednji vikend pa še grema samo za 2 dni na otok krk- njivice, avgusta pa je punca "zmagala" in moram v hotel :D septembra če bo pa lepo vreme, pa še za kakšen vikend ali pa kakšen "podaljšan" vikend
Slika

Zadnje kempiranje v letu 2015

načrtovana pot je bila Maribor--> Ljubljana--> Škofja loka-->Železniki-->Most na Soči-->Tolmin-->Kobarid-->Bovec-->Log pod Mangartom-->cesta na MAngart--> prečkanje mejnega prehoda in krog čez italijo-->Mejni prehod Predel-->Mimo jezera ( Lago del Predil)-->nazaj čez mejni prehod Rateče in čez Kranjsko goro--> avtocesta do Kranja--> stara cesta čez Kamnik-->Tuhinjska dolina-->VRansko--> Avtocesta proti MB

Ker sem bil prvič v goriško/gorenjskih krajih sem bil izredno navdušen nad cesto, potjo ter naravo. čudovito ::H:

Najina prva postojanka je bila pri Železnikh. Cirka 6 km izven stoji spomenik Dražgoše. Spomin na padle partizane kateri so se borili proti nacistom

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

nato sma nadaljevala pot po svetovnih cestah. nekatere ceste so ble tudi zelo ozke, ampak nama je blo to vse všeč :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

brez prometa, malo na izi, malo na hitro čez ovinke, vglaunem, zabavno in svetovno.

No, pa sma prispela v Most na Soči. Tukaj sma si naredila pavzo, malo okrepčala in napolnila z kofeinom :D

Slika

Slika

Slika

Slika

in gasa....proti Tolminu :D

Slika

Slika

Tukaj sma si šla najprej ogledat Tolminska Korita

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

pot naju je peljala dalje na kolovrat kjer je znamenitost ohranjeni jarki iz 1. svetovne vojne, kjer so se vile najhujše bitke z Italijo. Cesta do tja je bila ovinkasta in se je cel čas vzpenjala.

Slika

Ampak se je splačalo. poglej si ta razgled nekje na vmesni točki:

Slika

Slika

Slika

Slika

in sma prispela na vrh

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

po ogledu kolovrata sma se spustila nazaj v dolino in pot nadaljevala do cilja --> Kobarid . Tukaj sem se odločil da boma kempirala v enem izmed dveh kampov ob soči, ampak ker sta bila nabito polno zasedena sma se odločila za kamp na drugi strani. Hvalabogu da sma se, ker to je za mene bil najlepši kamp odkar kempiram. mir, narava, vse nove sanitarije, vse urejeno, ni da ni. Lastnika sem poklical ko sma že bila v kobaridu, me je v kampu pričakal, dal roko, vglaunem, tukaj sem se počutil kot tapravi gost, pa čeprav le za eno noč.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Naslednje jutro sma se zbudila v svežih 12 stopinj in po kavici nadaljevala pot proti vojnem muzeju v samem centru kobarida

Slika

Slika

Slika

Slika

ob nekaterih stvareh sem dobil kar kurjo kožo, kaj se je vse uporabljalo za ubijanje v tistih časih. tudi pasti za živali itd. nevrjetno.

iz muzeja sma nadaljevala proti Bovcu

Slika

Slika

iz bovca sma hitro pobegnila, ker je bila takšna gužva, da nisma niti v nobeni gostilni dobila prosto mizo za kosilo. Tako da hop v avto pa gasa dalje. Kam? Proti Mangartu ::H:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vito se je kar pošten nagaral v te hribe, zato sma si naredila kar lep postanek.

in kaj je najbolj zakon če imaš kamp opremo v kombiju sredi ničesar v gorah? lahko si privoščiš rosno hladno pepsiko. ::H:

Slika

po oddihu in vožnji proti ižjim predelom sma nadaljevala pot proti ejnem prehodu z Italijo. Takoj za mejnim prehodom pa leži prelepo jezero. Se vidi da ni slovensko, zastonj parkiranje, zastonj kopanje, zastonj "plaža". Voda čista, ene smetke nikjer in polno ljudi, sploh na enem delu kjer imajo bar.

Slika

Slika

Po fajni ohladitvi sma se pa podala proti Kranjski Gori in pot nadaljevala po avtocesti do Kranja kjer sma zapustila AC in si privoščla kosilo. Pot proti Vranskem sma sekala čez tuhinjsko dolino in kasneje AC za Maribor in luštnega je bilo konec :D

To je bilo sedaj konec kempirana za leto 2015. Plani, želje in planiranja kempiranj pa se nadaljujejo v sezoni 2016. Vito se je izkazal ne samo v vsakdanu službe ampak tudi pri uživanju, za zanesljivega. Najprej sem jaz služil njemu in potrošil čez 3000€ za popravila dotrajanih potrošnih delov, sedaj pa mi vrača z zaneslivostjo, udobnostjo in uživancijo.
Slika

Ko berem, s kakšnim navdušenjem si pisal potopis vedno znova pomislim, kako je vednar naša dežela lepa, mi pa vsi rinemo nekam ven. Relacija, ki si jo prevozil je čudovita. Sam sem jo tudi že, sicer po delčkih, razen tistega vzpona na Kolovrat. Muzej v Kobaridu pa zmaga. A si bil na vrhu v tisti sobi, ko vojak piše pismo očetu - tam dobim kurjo kožo....

Ni mi pa všeč, ker si kar dvakrat napisal, da je to to za letos. Škoda, ker jesen zna biti dolga in lepa. Ampak, ti že veš.... pa drugo leto.

LP; Boro

PS: aja, ker si ga pohvalil bi morda tudi ime kampa v Kobaridu napisal. Da bomo drugi imeli lažjo izbiro ko bomo tam....
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Zdravo,

želje po kampiranju so velike. no, jaz osebno sem tak zagnan da sem že tudi med dopustom v kombija narihtal kamp opremo pa čez noč noter spal, na dvorišču ob hiši :lol: Ampak, hud problem imam zaradi službe, to me omejuje glede časa. Problem je dobiti dopust, katerega komajkaj dobim, že moram skoraj na kolena.

aja, ime kampa pa sem čisto pozabil. Evo ti link in ime:

KAMP RUT

http://www.avtokampi.si/kamp/1/461/Rut/

Torej, prvotna ideja je bila, da grema kampirat v kampe ob soči, torej v tem primeru kamp Koren ali kamp Lazar. Lazar je bil polno zaseden in sma šla v Koren vprašat, ženska naju je poslala za šotorišči, tam kjer je parkirišče. tam pa bi moral imeti 30m dolg kabel za elektriko in še na parkirišču pa res nebom bil kot neki gypsy.

No, šla sma v avto in spomnil sem se, da sem na avtokampi.si gledal tudi tale kamp, ki je v neposredni bližini Kobarida kjer sma bila odločena ostat čez noč. Pokličem in se mi javi en gospod na telefon. Vprašam ali imajo prostor za kombi z el. priključkom, pravi da imajo. se vsedema v avto in zapeljema tja. že prvi pogled mi je bil všeč, pot do tja po makedamski cesti izven mestnega vrveža, mir in narava. komaj kaj parkirama že pristopi do mene gospod, mi da roko in se predstavi da sma se prejle pogovarjala po telefonu. parcel kolikor hočeš na izbiro. Sanitarije nove, imajo tudi bar tako da sma si drugo jutro privoščila tam kavico pred odhodom. Bla sma že v kampu v njivicah,krku, selcah, vrsarju, ampak nikjer mi ni bilo tako posebno kot tukaj, pa sama prijaznost pri prihodu, enkratno.

Tja še z zagotovostjo grema :)
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov