zdravo,
Z avtom sem zadovoljni. Z rjo SO problemi, pobarval sem že celotni prtljažnik ter menjava zadnjih robo. drugo leto pa me še čaka barvanje vseh vrat itd. Bil pa je že z zagotovostjo barvan. Probleme z rjo naj bi rešli mislim da po 2006.
Motor bi naj bil neuničljiv, če ke bil pravilno oz. redno servisiran. poglej malo na mobile.de, 3 leta stari vitoti imajo po 450-500 000km.
Problem sem imel z kardanom kar sem rešil prejšnji teden. Zanič ležaji - stali so me 350€, sedaj pa gre super, kot nov.
Popravo sem šobe (ampak okej, to ni nič kaj pretresljivega za te stare jajce).
Problem je to, ko neveš koliko imajo ti kombiji kilometrov. V večini so delavski, za prevoz oseb, otrok ali taxi. Nihče nebo kupo kombija za družino ampak za uporabo.
Jaz sem bil tudi v dilemi med traficom in tem, ampak po testni vožnji sem izbral tega takoj, zakaj? Vozi se kot avto, trafic pa se je guncal kot pravi primitivni delavski avto za radno klaso. To pa meni ni pasalo, glede nato da nisem imel namena še dokupit en drug avto, ampak je bil prvotni namen uporabljat tega za privat in službo. Plus tega armaturka je tukaj okusna, pri traficu pa kot da bi gledal twingota, sploh vratne tapete
Servisne intervale si delam sam, na 15 000km. Itak ni težko odšraufat en 13 šrauf da olje ven steče pa v Bauhausu kupit za oljni filter odtegovat "jermen" in je. Stane me servis točno 77€. Oljni filter + 11L olja (cirka 8.5-9L gre v motor)
Vinjeta je pri vitotu kot za osebna vozila 110€, kar je splet plus.
Ne vem, trafic je pri meni hitro odpado, po testni vožnji, transporter je mi bil predrag, pa same uvožene jajce so bile, tako da sem izbral tudi tega.
No, samo še tole, v kolikor še nisi imel kombija, bodi pripravljen tudi videt popolne podrtije, ki so na sliki kot novi, v živo pa noter celi potolčeni (sploh prtljažnik)pa potrgani sedeži in zašiti itd. itd.

Govorim iz lastnih izkušenj, kar sem sam videl.
Dosedaj sem z avtom naredil cirka 45 000km v enem letu lastništva in sem vložil v njega cirka 2300€-2500€ za obnovo potrošnega materiala in popravila Vse nove bremze komplet, nove felne, šobe obnovljene, kardan sem porihtal, 3x redni servis ,nosilce motorja, napolnjena klima,ličarska dela ter še marsikaj, ampak to ni kriv avto, ampak prejšnji lastnik, ki ga je guncal pa guncal, popravil nič in ko so nastali stroški čimdlje vozo in prodal.Sedaj sem vse porihtal kar je potrebno (ipak je avto stara gara - 10 let že ima), sedaj pa se samo še vozim pa uživam.
Sedaj po vseh teh popravilih pa lahko rečem, da se zanesem nanj kadarkoli, kjerkoli.
priznam pa lahko kadarkoli, če boš kupoval, vzami 150 konjskega, ker je pravi užitek ko pospešuješ, pa tudi užitek je ko se pelješ normalno po avtocesti 150km/h brez nekega "renčanja" motorja in polno naloženostjo. Če si hitrejši ti bo pa zadoščalo cirka 180km/h končne hitrosti.
Poraba, ko nas je noter 8 je pri vožnji na avtocesti 120km/h - 125 km/h med 8.5L - 9 L.