Pozdravljeni. Sem nov na forumu, pred kratkim pa sem uresničil dolgoletno željo in sem kupil T4 Californio z 2.4d motorjem. Ker tudi ob temeljitem pregledu kakšna stvar uide, imam vprašanje za vas.
Avto ima toplozračni grelec kabine (kontrolna plošča nad kuhinjo, z enim stikalom, 2 led lučkama (zelena in rdeča) in vrtljivim termostatom), na armaturi pa je webastova kontrolna plošča, z displejem in parimi gumbi.
Pretaknil sem že cel internet, a navodil za uporabo teh 2 naprav nikjer ne najdem. Če pravilno sklepam, ima avto 2 grelca, eden je za hitrejše ogrevanje motorja (verjetno greje vodo), drugi pa za potniški del, ki ogreva zrak.
Sedaj pa k problemu; Grelec za bivalni del lepo prižge in dobro greje, a se po določenem času delovanja (čas delovanja je odvisno od nastavitve termostata) izklopi in se ne prižge več, kljub temu, da avto prezračim, da temperatura pade. V resnici me je toliko jezilo, da sem danes v avtu spal in čakal hudiča, da se bo prižgal, a se ni. Če ročno grelec izklopim in potem vklopim nazaj, pa spet dela določen čas. Zelena ledica sveti ves čas.
Je možno, da gre za kakšno nastavitev in sta napravi v kabini in bivalnem delu povezani ali je možna kakšna okvara?
Bi prosil za pomoč, pa če ima mgoče kdo navodila za uporabo teh 2 naprav bi prav lepo prosil za sken.
LP Samo
Webasto v T4 California 1992
Zadnjič spremenil Samo3d, dne 11 Nov 2014 08:43, skupaj popravljeno 1 krat.