Sedaj pa vam predstavim mojega drugega ljubljenčka (od treh
No da nadaljujem mojo zgodbo. Novembra 2013 sem naenkrat se odločil da si kupim kombija za prevoz v službo v tujino, s katerim bi se vozili s sodelavci skupaj vsakodnevno vozili. Izbiral sem med renault Traficom, vivarotom ter transporterjem nakar sem en dan zagledal tega lepotca katerega si sedaj lastim. po zapletih pri hendlerju kateri je vzel v račun moj prejšnji avto ( citroen c4 Picasso) sem ga le dočakal na lastnem dvorišču, saj ga sem želel imet pod vso silo (žal sem na veliko popušil na citroenu).
No pa začnimo z specifikacijami:
Mercedes vito LONG - podaljšan
letnik 2004
2.2. cdi 150 konjev
8 sedežev
dvojna klima spredaj + zadnji del vozila z zračniki po celotnem
No pa začnimo z slikcami!
No pa naj se predstavitev s slikami prične...
KOPIRANO IZ DRUGEGA FORUMA:

Vozilo je bilo najprej mišljeno za prevoz v službo vsakodnevno kar znaša cirka 4000km mesečno, nakar sma s punco dobila odbito idejo: Ej, pa daj grema za vikend na morje z kombijem!!
Izkušnje? ODBITO DOBRO!!!!!
Sedeži ven, hitro v nakup napihljive blazine mere 120cmX200cm (kar je več kot dovolj) in gasa na morje!
Evo, prvič:
medtem ko je enim blo vroče, smo se drugi hladili ob hladnem pivu pa hladni morski vodi

za vikend potep odlična zadeva. prostora kot na postelji, ker se stranska zadnja stekla dajo odpret se avto tudi fajn ohladi za čez noč, plus fajn je ker je bla senca od 17 ure naprej po celem avtu
No pa da nadaljujem, potem je žal prišel temačen dan kateri se je imenoval prodaja tega mojega "popotnika" ter nakup priklopa za fabio in prikolica za morje, ampaaaak, ker sem dobil kar solzne oči ko je bila zadnja ura mojemu mini avtodomu sem rekel: kurc gleda prikolico, kdo bo te to vlekel vsak vikend na morje?!?! Priklop na RS-ki - se ti je strgalo človek?
No, in isti dan ko sem dobil ta preblisk sem se odločil da ostane moj priljubljen Vito pri hiši in bo dobil nekaj dodatkov! Seveda vse hitro isti dan, ha ha, in čez dva dni smo že šli proti Krku z nasmeškom na obrazu in polni energije da sprobam nove "cukerčke" mojega kombija.
no ja, kdo bi si mislil, dal sem vgradit inštalacijo za avtodome z priklop v kampu in hladilnik da nebom več pil topli pir!
Evo še slike iz krka z novimi dodatki:
priklop je skrit da se ga ne vidi

razdelilna škatla je skrita za plastiko kjer je bilo včasih orodje od avta, 1x 12V + 2x 220V štekdoze

tokrat sem vrgel ven vse sedeže da je bilo res ogromno prostora. pojsla+hladilnik + še prostor ob hladilniku in pred hladilnikom.

evo še hladilnik, prav za te namene - torej avtodome

hladi on prav lepo

Tukaj še sma šla brez mize itd. Sedaj pa sem že nabavo tudi mizo in stolčka!
Nadaljevanje --->
Dobil je platišča

Po dolgem času premislekov ali kupit strešni šotor ali naredit camping box, sem se odločil za camping box in kempiranje v notranjosti.
In se je že začelo nabiranje
iz nemčije sem prejel hakl da bom imel dodatno zračenje v avtu

in začela se je izdelava kuhinje za moj vikendaški avtodom
kdo še dela na plin? :hha:

obod je že narjen

dodal sem še luknje za zračenje kjer pride hladilnik

nadaljevanje --->
dela se dela

približna postavitev/razporeditev

---->
predale smo nardili kar na police, zato ker so bili takšne velikosti da se jih ni dalo prišraufat na vodila. spodnji predal je normalne velikosti, srednji je podaljšan in zgornji, zgornjega pa smo tudi znižali pa izrezali za odpirat

malo sem si lušte nardil kakšno bo v avtu izgledalo

nabavljeno posteljno dno 200cm dolžine in 140 cm širine

---->
dva sloja pol sijajnega laka in rezultat na soncu je takšen (predali še so bili nepobarvani ker sem še jih brusil da bodo lepše noter pasali):

Ker sta dva sloja absolutno premalo, sma s punco še namazala dodatna dva sloja, jutri pa sledi še zaključni zadnji sloj.
prva proba s aparati, brez lakiranih sredinskih predalov. brez kanistra za vodo ki pride pod indukcijo. :happy-partydance: :happy-partydance:

dodal sem še okrasne obrobe

najvrjetneje pride pri indukciji in kanistru gor vratca in pred predali in hladilnikom plošča ki se potem spremeni v mizico.
Zadeve so bile kopirane iz drugega foruma in upam da se vrstni red ujema
nadaljevanje bo bilo kaj kmalu, saj je potrebno še dodelat škatlo, predvsem da se nebojo predali in hladilnik ven vozli med vožnjo ter postelja gre na pol za lažjo namestitev v avtu in pritrditev nogic ter še vsi dodatki ki si jih želim dokupit da bo kempiranje še boljše!
sedaj pa še eno vprašanje, kdo ima izkušnje s temle:

pritrditev je s priseski, kar je zelo dobro. zakaj?
Ker ko se peljem samo za vikend na morje nebom postavljal predšotora ker se mi ne da in ker mi je škoda časa.

![PDT_Aliboronz_01 [smilie=pdt_aliboronz_01.gif]](./images/smilies/PDT_Aliboronz_01.gif)