Zascita podvozja

T3 nameravam zascititi podvozje. Podvozje ni mocno naceto, bi ga pa zelel zascititi, da se izognem vecjim problemom.Trenuten nacrt: Mehanska odstranitev rje- premaz proti rji-Krown olje KL73.

Sem brskal po forumu kjer je bila tema obravnavana pred 3 leti, omenjeni razlicni pristopi (Dinitrol, ...). Zanimajo me vase izkusnje in ali obstaja najboljsi pristop.

Re: Zascita podvozja

Tukaj je dosti različnih pogledov eni delajo tako drugi spet drugače jaz delam pa tako:

1. Operem temeljito podvozje.
2. Vse kar je načeto dol očistit kaj se da do svetlega pleha kaj ne pa koliko pač gre, če je pleh brez rešitve potem izrez in fliko gor upasat.
3. Vse očiščeno premažem z kemikalijo od Wurtha.
4. Vse to potem prebarvam z dvokomponentnim epolorjem.
5. Zaščita z dinitrol tista v tubah po 1kg na pištolo.
Zadnjič spremenil Anton aus, dne 12 Jan 2013 16:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

sela napisal/-a:Jp tko ko Anton pol pa dinitrol car čez, v votle dele pa dinitrol 1000 krown je pomoje bol za solate itd.. :twisted:

Za solate. Valam se od smeha....

Bom uposteval nasvet. Na solato pa raje olivca. Je stestiran.

Anton aus napisal/-a:Tukaj je dosti različnih pogledov eni delajo tako drugi spet drugače jaz delam pa tako:

2. Vse kar je načeto dol očistit kaj se da do svetlega pleha kaj ne pa koliko pač gre, če je pleh brez rešitve potem izrez in fliko gor upasat.

Anton, je kemikalija od Wurtha Rust remover - http://www.wurth.co.uk/technical-chemic ... t-removers?

Ales1 napisal/-a:
Anton aus napisal/-a:Tukaj je dosti različnih pogledov eni delajo tako drugi spet drugače jaz delam pa tako:

Anton, je kemikalija od Wurtha Rust remover - http://www.wurth.co.uk/technical-chemic ... t-removers?

Od wuertha je rust converter oz rost umwandler ki izpodrine kisik ter veže rjo v trdno snov ter z tem prepreči nadaljno korozijo ;) http://www.wurth.co.uk/product/rustconverter1000ml
Pain is temporary glory is forever!!!

Hvala za info. Sem pogooglal umwandler in se zdi,da ga je v SLO tezko dobiti. Ni problem, bom pac nabavil v tujini.

Na prejsnjem avtu sem rjavenje podvozja skusal resiti z Eporolom. Neuspesno. Vsako pomlad je bil avto rjast. Opisan predlog je temeljit, zato me res zanima dolgozivost opisanega postopka.

Ena in edino učinkovito orožje proti rji je brusilka, in z njo raznorazni brusi, šmirkl šajbe, krtače. Luknje povarit, vare čimbolje popucat, dober 2k primer, zamazat s tesnilno maso, potem pa untenbodenschutz, sam sem sicer mnenja, da je tisti od 3M dosti boljši od konkurence....
Potem, ko je pa vse končano in suho, pa pride na vrsto tisti tvoj krown, neko kanadsko olje, ki ima neverjetne zmožnosti vpijanja tudi v in skozi pločevino, res neverjeten produkt. Se pa dejansko uporablja za zaščito votlih in nedostopnih delov. popolnoma neškodljiv raznim elektronikam,pomiku stekel ali centralnemu zaklepanju. Je pa malo nerodno ker, ne pušča sledov nekega dela in težko ti stranki narediš in računaš nimaš pa dejansko kaj pokazat, čeprav dolgoročno je pa top zadeva vredna tako denarja kot zaupanja.

Danes opravil se zadnjo malenkost na podvozju-nanos krown olja. No, pa da vidimo, ali je to salatol... Zaenkrat lahko recem le, da gumijastih delov olje ni poskodovalo-nasprotne trditve namrec lahko zasledimo na nekaterih forumih.

...sem delal dosti izolacij na avtomobilih,ampak tale krown dela čudeže,oziroma ne dela nič,ker že dve zimi vozim kombi in rja stagnira,ampak pride prav samo v takem primeru kjer je malo površinske rje pa redno kontrolirat in po potrebi ponovno našpricat,če je pa treba večji obseg pa tako kot je anton napisal,wurth se pa dobi v njihovi trgovini v Celju,cena 40 eur je pa liter ali malo manj,...jaz brez tega ne delam nič več pri klepariji...
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

dzurdzy napisal/-a:...sem delal dosti izolacij na avtomobilih,ampak tale krown dela čudeže,oziroma ne dela nič,ker že dve zimi vozim kombi in rja stagnira,ampak pride prav samo v takem primeru kjer je malo površinske rje pa redno kontrolirat in po potrebi ponovno našpricat,če je pa treba večji obseg pa tako kot je anton napisal,wurth se pa dobi v njihovi trgovini v Celju,cena 40 eur je pa liter ali malo manj,...jaz brez tega ne delam nič več pri klepariji...

Kje pa je v celju wüerth? Jz hodim pa v trzin :roll:
Pain is temporary glory is forever!!!

Ker v kratkem še ne bom podvozja konkretno kaj rihtal, sem se odločil, da se nekaj časa šlepam z Krown oljem. Da vsaj stagniram in da ne bojo šle tiste rjaste flikice naprej. Pa me konkretno zanima kako to izgleda.

Počakam vroče suho vreme. Temeljito operem podvozje in počakam dan ali dva, da se dobro osuši. Spodaj vse našpricam z oljem. A na debelo da kaplja al samo toliko, da film ustvari? A votle dele tudi probam našpricat kolikor bom lahko. Recimo tiste vzdolžne nosilce pod podvozjem? A bi mogoče tam ko lahko, prej malo Wurtha gor na rjasti del piknil s čopičem?

A mi lahko kdo bolj "plastično" in konkretno razloži kako se to naredi.... Da vsaj obdržim stanje kot je, da ne bo šlo naprej.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Če na rjo napacaš malo wurtha ne boš nič zgrešil! Pol pošpricaš podvozje z oljem in se držiš reka, da od viška ne boli glava. Za votle dele sem si jaz odrezal tanko gumjasto cevko, ki sem jo nataknil na krown sprej. Za na konec cevi sem si podrejal šobo iz mesinga z tremi 2mm luknjami, da šprica na vse strani. Cevka je dolga dober meter in z njo prideš praktično povsod! Ko boš našprical imej pod avtom par dni karton, da ne zapacaš dvorišča, ker teče iz vseh možnih lukenj.
Namesto krowna lahko uporabiš tudi trafo olje! Jaz sicer nisem poskusil, mi je pa to svetoval en ličar, ki to stalno prakticira!

8) Živ 8)
Mislim,da kakršno koli delo pred pravim posegom ni smiselno,saj boš imel kasneje težave ko boš hotel kaj pobarvat,spodaj pa bo mastno od krovna,ali karkoli boš že šprical.
ZA PRIJATELJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov