Traveling solo

Da ne bodo same tehnične teme, dajmo še eno sociološko. Pa za začetek kar vprašanje: Zakaj je za večino nekaj čisto običajnega, če gre človek sam na backpack potovanje, kdor potuje sam s kemperjem pa izstopa in je deležen vprašanj v stilu "kako to, da potuješ sam", nemalokrat pa tudi čudnih pogledov v kempu?

Ali še en primer: Zakaj se ljudem ne zdi nič nenavadnega, če nekdo potuje sam z motorjem, solo kamperist pa izstopa?

Odzivi so sicer po mojih izkušnjah tudi geografsko pogojeni. V Sloveniji in Avstriji je solo kamperist pogosto deležen "zanimivih" pogledov in vprašanj. Nemčija in Nizozemska sta povsem druga zgodba, medtem ko bi Italijo, Francijo in Švico uvrstil nekam vmes.

Pri vsej stvari mi je najbolj zanimiv efekt kemperja. Zakaj kemper pri opazovalcu povzroči drugačen način dojemanja solo popotnika, kot npr. motor ali backpack način potovanja? Ali ljudje podzavestno povezujejo kemper = potovanje vsaj v paru, če že ne z družino?

Da slišim mnenja :)

Re: Traveling solo

Mogoče se ljudem zdi čudno, da se samo en človek prevaža s "tako velikim" vozilom (v primerjavi z motorjem)... Ne vem, ugibam....
Meni se ne zdi nič čudnega če nekdo potuje sam, res pa je, da se jaz vrjetno na potovanje ne bi odpravil sam, ker mi hitr postane dolgčas :)

Kampi so en tak fajn poligon za sociološka opazovanja. :)

Zanimivo je bilo tudi, ko sva šla kampirat s kolegom in en večer leživa na postelji, obrnjena eden proti drugemu, z odprtimi prtljažnimi vrati, in debatirava. Naslednje jutro ujamem od sosedov, kako mati razlaga sinu (ene 6 let staremu) "veš, nekateri moški se nočejo poročiti in imeti otrok in so raje z drugimi moškimi". Lahko da je bilo sicer naključje, ampak ... :)

Glede velikosti kemperja ... tukaj se strinjam; očitno je neka percepcija pri ljudeh (še posebej Slovencih), koliko lahko "ima" posamezen človek. Mogoče povezano tudi s pregovorno slovensko fovšijo, češ "mi smo štirje, pa smo v šotoru", ta pa sam v kemperju. Nasploh opažam, da ljudje tudi vane, ki (rabljeni) stanejo manj kot nova Dacia Sandero, dojemajo kot luksuz.

...za tiste ki kupijo raje dacio ali karkoli drugega,mi je prav žal,ker ne vejo kaj zamujajo,saj ne morejo kupit starga vana,češ kaj bojo pa sosedi rekli,kar se pa tiče solo potovanja,če ne bi imel družine me sigurno ni za kako leto ali dve,je mogoče mal knedlca v grlu ko greš nekam sam,ampak do zdaj kjerkoli sem bil mi nikoli ni bilo dolgčas,vedno se kdo najde ali te pa ogovori prav zato ker si sam,če sta dva se že ljudje težje odločijo za kontakt,tako da družba ni problem,pa lažje je če si sam lahko greš in delaš kar hočeš,ne rabiš se nikomur prilagajat,po moje je to prava avantura...je pa tud lepo če si v paru ali z družino,ampak to je že druga zgodba... :D
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

:D Dobra tema!
Jaz odkrito do sedaj še nisem opazil solo popotnika z ADjem, In normalno, če bi ga mi ne bi bilo čist jasno. Je pa res, da ravno zaradi družine kar pogosto uporabljam kempe, Ljudem tipa solo ali duo pa so po mojem popolnoma nepotrebni tako da se niti ne srečamo....
Solo mi bolj potegne kot potovanje, recimo v Azijo, z nahrbtnikom in koriščenjem vseh mogočih javnih prevozov...
Čeprav bi pa bilo za preiskusit, si pa čist odkrito tega niti ne predstavljam : :lol:
Če pa bi opazil dva moška v zrelih 30ih v kempu,čeprav je tudi to lahko čisto normalno ampak da sta mi recimo soseda, ali vsaj 3 dni na dosegu oči, bi se najprej vprašal kje so kakšne milfe, otroci.... ali niso slučajno 3je, ker če sta dva je pa res sumljivo :lol: :lol:
malo za hec :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov