Tomy me je zrajcal s tisto kolesarsko furo na Stol...pa še specialko sem peljal na servis in tako sem odločil...združil sem kolesarjenje z namakanjem v Nadiži...Po najkrajši poti iz Bohinjske Bistrice z avtovlakom smo šli kar do Mosta na soči (cena 19,5€ je sprejemljiva za enkratno doživetje).
Čakanje v vrsti na vlak

vkrcavanje

potem pa sama vožnja z vlakom

med vožnjo (za tuneli) smo se peljali kar z odprtimi vrati

Do kampa je vsega skupaj števec pokazal 76 km. Stari del kampa je bil nabito poln,...škoda ker sem naslednji dan tam srečal našega forumaša ...ampak mi smo prišli zaradi kolesarjenaj in ne popivanja

Iz kampa je samo še vzpon....po 8km se v vasi Sedlo asfalt konča in zaviješ desno v hrib, kjer te do vrha čaka samo makadam...12 kilometrov ga je , na prvi pogled se zdi poti bistveno manj, res... še pogled na kamp iz približno sredine poti ( kar se višine tiče)

po 2-eh urah in 28 minutah pa se še makadam konča

od te table sem šel še kakšen kilometer naprej, potem pa je samo še kozja stezica...in ker bi moral kolo precej nositi sem sklenil da se tam moje kolesarjenje konča. AMPAK, KAKŠEN SPUST...po tem spustu sem imel muskelfiber v rokah in ne nogah, kot bi večina pričakovala... aja prišel sem mislim da na 1450 nm.
Počitek po kolesarjenju:

Popoldan je minil umirjeno, malo smo se namakali

in ogledovali

Trije dnevi so hitro minili in odpravili smo se domov. Pot smo začrtali čez Predel. Enkrat jo je Busi že zvozil in zdela se mi je tudi zanimiva (plaz ki je zbrisal nekaj hiš v Logu pod Mangrtom, trdnjava Kluže, Rabeljsko jezero ...). Obvezen ogled Kobariškega muzeja

Ob kavici v Kobaridu (kafič pri križišču) se nam je pripetila še ena dogodivščina. Bilo je ravno po dežju in iz P zapelje nemška familija s T4 (itaq da je bla Westfalia, če ne nebi to sploh omenjal) in v krišišče s prednostno cesto zapelje makaronar s P 205. Preden je ata zabremzal je že zaropotalo... na 205tki skoraj totalka. Kdo je bil kriv...to bojo že policaji pogruntali meni pa se je švaba zasmilil, ker sem bil prepričan da je njihovega dopusta konec, ampak, ko sem videl da je bil samo odbijač popraskan, mi je kar odleglo.
potem še ogled trdnjave Kluže

zgodba o nastanku Rabeljskega jezer, ki so jo omenjali v šoli nas je prisilia da smo se tudi tu ustavili in naredili par posnetkov. Moram reč da se je Busi v klanec zelo dobro držal. Sicer je bila v večini 2 prestava pa se kljub temu temperatura ni povzpela čez 100°C

Naša zverinica je bila od vsega zanimivega tako utrujena da je preostanek poti takole počivala:

Nazaj grede smo naredili kar precej km ampak se je splačalo.
Vrh Stola, s kolesom, namenoma nisem osvojil (če verjamete) zato da se še kdaj vrnemo v Podbelo in na Nadižo...

![PDT_Aliboronz_24 [smilie=pdt_aliboronz_24.gif]](./images/smilies/PDT_Aliboronz_24.gif)