Začetnik

Zanima me, če se dovolj dobrega T2 ali T3 do bi do 3500 EUR? Jaz bi živel v njem in bi bil verjetno boljši zs fiksno dvignjeno streho! Poraba se mi zdi kar nekoliko velika, če je pri 2.0 bencinarju okoli 12 litrov! Morda še več? Ali imajo mali vani tud kemični wc in tuš?

Evo Tiger. Pri 2,0 CU motorju je poraba 13 litrov normalna. Mogoče zmanjšaš kake pol litra in to je to. Glede WC in tuša sem ti že odgovoril. Predlagam pa ti, da si stvar v živo ogledaš in se prepričaš "kak fajn" so ti AD-ji.
Vse je odvisno od kod si- sicer pa zdaj benzin ni tak hudo drag - prazniki so tu in priporočam ti ogled v živo.

Tiger, če boš živel v kamperju , bo bolje če si omisliš VW LT . Malo več prostora ,in kopalnica bo tudi notri . Ogrevanje pa plin in nafta, oz. webasto+Truma .
V naših škatlicah boš težko redno vzrževal osebno higijeno, vsaj pozimi . :wink:

Vprašanje časa in odločitve!

Lep pozdrav vsem, ki imajo van ali katerikoli avtodom ali ga bodo imeli! Zanima me, če bi bil lahko dobro opremljeni T3 dovolj udoben za bivanje ene do dveh oseb? Kaj je boljše, kamionsko podvozje z nadgradno, torej diesel, ali Vaša varianta, kjer imate mini kamperje, ki so mi sicer zelo všeč! V mislih imam vsekako starejši avtodom, kajti nostalgija ima dodaten čar, poleg tega se mi zdi plačati avtodom 20.000EUR in navzgor vsekakor bedno! Vsaj zaenkrat, dokler ni dovolj lahko pošteno priti do denarja! Lp

Ali pa kaj takega že narejenega:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=94973339&__lp=8&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelDescription=t2&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&category=MotorHomesAndOther&lang=de&pageNumber=1

Pozdravljeni vsi skupaj!

Imam isti problem ali kakorkoli bi že temu rekel kot Damir. S punco sva se navdušila nad T3 in jo nameravava tudi kupiti, tko da če kdo ve za kako preverjeno zadevco, bi bila zelo hvaležna... Pogoj je, da je starodobnik in po možnosti z dvižno streho, ter original opremo.

Hvala vsem.

LP

Ravno zdele imaš idealno priložnost kupiti kombi enega izmed forumašov. Ne moreš falit.
http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=3075783
Boljšega ne boš dobil v Sloveniji. :D

Drgač sem se pa pogovarjal z nekom, ki ma točno tako streho in je reku, da te strehe še pomanjšajo porabo, ker zapounejo tisto zračno luknjo, ki se naredi nad kombiji brez povišane strehe. Tko, da jest vidm edin minus teh streh v podvozih. Pri drugih stvareh majo pa same pluse.

Tuki pa lah mal pregledaš http://campers.windzin.com/viewtopic.php?t=357.
T3 rocks

Slika

I'm a happy camper.

meni se te povišane strehe ne dopadejo predvsem zaradi nenormalno visokih cen trajektov proti dvižnim streham.

recimo korzika

višina do 1m90:
povratna karta je 74,88€ (xx termin, dve osebi)

višina med 1m90 in 2m40:
povratna karta je 120.88 € (xx termin, dve osebi)

višina nad 2m40:
povratna karta je 375.88 € (xx termin, dve osebi)
Slika

He-he, zato pa se odpravljam v Grčijo po cesti. Fajn lepo, na izi, pa da vidim in doživim jugo, pa malo Ohrida, pa Grčija..............
Je pa res in tudi "znanstveno" dokazano da T3-jke ki imajo visoko streho imajo najboljši koeficient zračnega upora med T3jkami.

Tako je. MOj lufti se odpravlja letos na jug. V Grčijo. Fajn po cesti - po jugovini.
In to že v ponedeljek - za 2 tedna.
Vse je prekontrolirano, novo olje 20/50 je notri, lufti že komaj čaka.

No ja, v Deu so cenejši. Če pa vzameš v račun pot tja gor, pa zopet pot nazaj, pa zoll tablice, pa pri nas homologaciaj pa vse mogoče papirji, pa v končni fazi so tudi stroški pridobitve certifikata starodobnika, pa še pri nas registracija, pa še mogoče kaki servis...................... Pa še se lahko zgodi, da se zastonj odprasviš v DEU....
Pri mojem pa je to že vse v ceni. Kupec dobi pred mesecem dni registrirani T3 brez vseh drugih stroškov in komplet opremljenega.

Jest podpiram, da se hodi v tujino po T3-ke. Nas bo pol še več v Slo. Ma pa Branko prav.

Iz tujine lahko prepelješ oldtimerja ali pa kombi, ki ima Euro 2 motor.

Drgač je pa 1.6 dizel občutno prešvoh mašina. Pejt enga vozt pa boš vidu. Tisti 1,9 bencinar je mogoče dovol močan, ampak na splošno radi začnejo pušat hladilno tekočino v motor... Jest ti predlagam 2.0 bencinarja (zračnohlajenega), 2.1 (vodnohlajenega, tizga z 112 konji) ali pa 1.6 TD. Glede na to pa, da iščeš odltimerja, bo največ izbire pri 2.0 CU, ker so vodnohlajene bencinarje začel delat 1983.
T3 rocks

Slika

I'm a happy camper.

BB Bandit,taki kot so naši,se pravi poštimani,boš v Dojče dobil za isto ceno ali pa še malo dražje...
Na tele ki jih gledaš v Dojče,računaj vseh stroškov še cca 3 jurčke ojrov...

LP

Jaz pa po jadranski magistrali dol proti Montenegro in Albaniji in mogoče še malo v Grčijo ! Zgleda da bo cela invazija v GR :D
In glede na to bi lahko naredili srečanje kar v Grčiji. :D

Truble maker napisal/-a:BB Bandit,taki kot so naši,se pravi poštimani,boš v Dojče dobil za isto ceno ali pa še malo dražje...
Na tele ki jih gledaš v Dojče,računaj vseh stroškov še cca 3 jurčke ojrov...

LP

Hja to glede stroškov in vseh stvari ki jih zadeva pripelje zraven nisem nikoli niti podvomil...
Sem se pa prav zato včlanil v forum, da malo vidim kaj je dobro in kaj ni na našem trgu, tako da bom sedaj samo počakal da pride kakšna dobra (za moje razmere) ponudba in takoj v nakup :)

Vi pa uživajte v Grčiji...

BB hočm ti rečt da v dojče poglej za unimi ki koštajo do 2 jurja,pol pa vložiš še 3,pa maš odličen kemperček...

Da sem malce bolj točen.
Na pot odjadram v ponedeljek po cesti preko CRO, XS, MK (obvezen postanek Ohrid)
in v 3-4 dneh Grčija-Thesaloniki - in polotok Kasandra. Pa doli cca 7 dni, pa zopet nazaj preko MK v BA ............
Če ima kdo začrtano podobno pot naj javi. Se mogoče kjer dobimo in kako rečemo.
DA naredimo prvo srečanje windzinovcev in to v GR. :D :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost