Garda 2012

Ker do zadnjega nisva vedela kako in kaj bo s dopustom v majskih prazničnih dnevih, se je tudi ta pot pričela kot običajno z gasilsko akcijo pakiranja in hitrim odhodom na zahod.

Garda - ogled znamenitosti s pridihom vw tehnike.
Verona - obisk arene in iskanje Giulette.

Nekaj slik, kaj več pa v potopisu ko bo čas.

Sirmione prvič
Slika

Sirmione drugič
Slika

Eurocamping Pacengo - Ker smo bili prepozni prijaviti se na mednarodno srečanje vw, nam je Guglielmo dovolil vstop kar prek e- pošte. Nekaj utrinkov

Slika

Slika

Pa brez komentarja na vrečko za smeti prosim, ko sem jih že tak slišal da joj :D
Slika

Nekaj za Johna
Slika

In še nekaj svetlih
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Na poti nazaj smo obiskali še areno v Veroni
Slika

in iskali Gulietto pod njenim balkonom :D
Slika

2x uspešno preživeli dež, videli kar nekaj in se imeli lepo. Novoletna resolucija pa je, da se naučimo italijanščine, ker Italijani niso ravno poznavalci drugih jezikov.

lp

Re: Garda 2012

Vidim da vam res ni nič falilo ,bili pa ste na pravem mestu ob pravem času,tisto o italjanih in tujih jezikih pa sem še kako dobro sprobal pred leti ,ko sem še vozil kamijon,med šoferji smo se šalili da bi mogli italjani in madžari imeti dve glavi če bi se hoteli naučiti tuj jezik.
p.s. pa brez zamere!
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Slike povedo več kot besede in kot je že Mondxxi zapisal v svojem prispevku, je bilo že toliko povedanega v različnih potopisih, da se zdi včasih, da je bilo že vse videno oziroma obiskano.

Pa naj zapišem le nekaj podatkov in jih zabelim s slikami.

Parking v Sirmionah, kjer je Zelenko kramljal z "velikimi belimi". koordinate: 45.486832, 10.610476
Slika

in od koder smo se napotili v središče polotoka in našli poleg gradu Scaliger.....
Slika

...tudi sladoled, ki ga seveda ne maramo :D , samo ko si enkrat v Rimu, moraš kot Rimljani,...
Slika

........in smo potem odkrili še toplice - Grotte di Catullo, kjer so se Rimljani veselo namakali, pa še kaj druga...
Slika

Po naših turističnih ogledih smo odšli v Eurocamping Pacengo, koordinate: 45.467249,10.716215, kjer smo se pridružili medbarodni VW druščini (Nemci, Švicarji, Avstrijci, Čehi, Španci, Francozi, večinski Italijani in vmes seveda mi) v okviru organizacije Italijanskega kluba. Skupni poobedek se je odvijal nekako takole.... organizirana je bila tudi tombola - nagrada je bila vikend kampiranja v tem kampu (mi nismo imeli srečne roke), podeljevali so se pokali, za gosta, ki je prevozil najdlje, da se je udeležil srečanja, za najstarejšega udeleženca, itd......
Slika

Seveda je beseda tekla veselo, samo mi smo žal bolj malo razumeli, pa saj smo si sami krivi, 8) bo drugo leto bolje ko bomo govorili italijansko. Seveda smo občudovali lepotce (in lepotice.... :lol: )....
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Tale mi je bil všeč, ta Gipsy, a je bil že kar v letih....
Slika

Slika

.....a vendar sem bil tegale najbolj vesel - zeleni T3 pa rožice, le kaj bi še želeli :D
Slika

..pri temu smo razmišljali, kje ma lastnik ključe da bi se malo peljali..... :lol:
Slika

...tale švicar je propagiral svoj VW klub in je imel v svojem T3 vso elektroniko tega sveta...ta klub ima tudi svoj klubski VW bilten....
Slika

...ni bilo težav s tem, da smo doma pozabili ogledalo, smo se kar v ta T1 pogledali 8) :lol:
Slika

..teh Sven Hedin predelav je bilo toliko, da bi lahko svoj klub ustanovili....
Slika

...tale nemški vw T3 mi je bil všeč, ker je mel sončni vizor.....bo treba nabavit, samo je bolh premalo zaenkrat....
Slika

Slika

...pa da ne bo kdo mel za povedat, da smo samo VW-je gledali, smo na sprehodih našli poleg lepega vremena tudi naslednje bogastvo :D
Slika

Nazaj grede v Veroni, smo parkirali na običajnem parkirišču 45.437217,10.983873, lahko pa se parkira tudi na posebej namenjenemu parkirnemu prostoru v bližini 45.437074,10.984319.

še eno sliko arene....
Slika

....pa smo šli domov - v dežju.

Takole smo meli, zdej bo treba pa spet priden bit, da bo moja še šla kam z mano... :lol: :D

bobo1841 napisal/-a:Vidim da vam res ni nič falilo ,bili pa ste na pravem mestu ob pravem času,tisto o italjanih in tujih jezikih pa sem še kako dobro sprobal pred leti ,ko sem še vozil kamijon,med šoferji smo se šalili da bi mogli italjani in madžari imeti dve glavi če bi se hoteli naučiti tuj jezik.
p.s. pa brez zamere!

Eh ni panike - z najbljižjimi sosedi smo se sporazumevali bolj z gestami in znaki, še največ smo se zmenili ob gledanju na Ipad ob vremenski napovedi, ker je bil dež napovedan. Ob vw tehniki je pa jezik tako ali tako univerzalen, tako da je tam vse bolj ali manj jasno.

Pri druženju ob skupni mizi je pa tako, kot je povsod, odvisno na koga naletiš. Marsikdo se je potrudil npr. ko so pecivo in druge dobrote okrog nosili, obrazložiti v angleščini npr., kaj to je itd. in je bil prijazen. Sedeli smo pa tudi zraven skupine Nemcev, ki so uspešno prevajali.

Vse se da z nekim normalnim pristopom. Je pa vsekakor dobrodošlo poznati nekaj njihovih besed.

saj vem da je VW srečanje nekaj čisto drugega kot služba ,je pa vw jezik itak univerzalen v vseh državah med somišljeniki!
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost