Re: T3-ji naprodaj

No ja! Kolikor sem jaz videl šip še sploh ni montiral, posledično niti tesnil ne, jih je pa vsaj odstranil in vrjetno tudi saniral morebitno rjo pod le temi. To da je bil šprickit oz. polnilo barvano pod nadstreškom je čist ok. Po slikah je razvidno da z njim ni šparal.. Avto je bil lakiran drugje (vrjetno v komori ali pa tudi ne) vsekakor pa ne pod nadstreškom, ker bi bili tlakovci v tem primeru tudi zeleni. Edino kar sem opazil jaz je nekaj pomaranče na zadnjem desnem boku,(ker pač kot slike to omogoča) kar pa pri takšnem avtu ne igra pomembne vloge, za svojih 24let je lepši od marsikaterega podobnega. Najlažje je pač pošinfat in s tem človeku zbit možnosti za prodajo.
Po mojem mnenju glede na vrednost takšnih posegov je ugoden. Je pa res, da bi bilo pred nakupom dobro videti slike stanja pred barvanjem in kleparsko obnovljenega, kajti kit skrije marsikaj ampak ne za dolgo časa.
Glede na fotografije.......
Od 1 do 10 bi mu dal slabo 8mico. Več kot solidno torej :D

Hvala za nekatere informacije...

Dopade se mi, ker je lepo pobarvan. Kaj je odspodaj bi bilo potrebno res še preveriti.
Všeč mi je tudi motor, ki je td - vse ostalo je prešvoh.

Naj sploh omenim zakaj rabim tak kombi. Potrebujem ga za promocijo surfanja. Torej zadeva mora biti sposoban brez problema prevozit nekaj tisoč km. Je mogoče tako star kombi zrihat, da bo brezhibno deloval?
Ali naj rajši neham sanjat in si kupim novejšega? Denar sicer ni toliko problem, ampak za promocijo bi bil boljši starejši bolj kultni model :)

Če je poštiman si prej upam s takšnim okrog sveta, kot pa neko raketo polno čipov!
Potovalna hitrost cca. 110/120, ni klime, ni abs-a, ....
Pa računaj; če je šel četrt stoletja, bo šel tudi pol stoletja :D
Preveri stanje motorja in podvozja, če je ok. ubodi....
Pa imam občutek, da ima cena še nekaj "zaloge" .
Nekaj grozno obdelan pa tudi ni mogel bit, vsi spoji na karoseriji, so še vidni,("original")
nič kitani, nič varjeni.

kar se tiče domačega barvanja - ob pravi volji lohk narediš izdelek primerljiv z tem kar bi naredil hobi ličar, kateremu bi odštel 1500€.
meni kombi zgleda dober - malo sem jezen, ker mi je ukradu barvno kombinacijo ;) hehe
najin kombi je bil tud doma barvan - pa je prou uredu - sej tudi pomarančo lahko pobrusiš, spoliraš, ipd...
če ima kombi solidno podlago in je drugače brezhiben je cena dobra.

jaz bi mu čestital za trud!
Pa tudi če je celga pod nastreškom pobarval!

Moj namen ni bil pošinfat, sem samo izrazil svoje mnenje, ki sem ga dobil na podlagi videnih slik!
Koliko je pa delo kvalitetno opravljeno, se bo pa videlo šele čez kako leto, ko bo prestal nekaj km in kako zimo!

Corridor napisal/-a:Dejte no limat. To je fajn, ker mamo potem bazo podatkov! + da ti je prec jasn o čem je tekla debata...

Se strinjam :)

Drugače pa fajn zgleda, res...upam da pride v roke forumašu. Notranjost je pa vidim že zvočno izolirana 8)

SPEED napisal/-a:Sem se vseeno odločil, da vzamem kombi - se pravi z sedeži in jih rajši ven vzemem.

To misliš, namesto tistega zeleno-belega, ki nima šajb?

Ka pa kombi brez šajb (če imaš namen avtodom spedenat) pa daš pol vgradne šajbe, primerne (kot taveliki avtodomi) k se odpirajo tudi navzgor? Pa daš sam na levo/desno (drsna vrata in nasproti)?

Meni se zdi tale caravelca za 2 jurja dobra nalozba, ce je res kot pise brez rje je po moje vredna dnarja. Meni osebno bolj potegne kot tisti zeleno/beli. Mogoc se vam bo zdelo to malo cudno, ampak men tista kobinacija barve ne potegne, zato sta po moje oba za prebarvat. :D
:D
Nekdo, ki mu je vsec ta barva bi se pa itak drugace odlocil, ker so mu ze prihranjeni stroski licarja.

...samo moje mnenje ustvarjeno na podlagi slik 8)

Seveda greš oba pogledat in se pol odločiš. Se pa osebno nagibam k belemu, ker ima zadaj okna in to una za odpirat, lite feltne, spredaj rosfrej štango/odbijašin in prtljažnik. To vse seveda nič ne pomeni, če ima avto rjo ali pa gnil motor...
T3 rocks

Slika

I'm a happy camper.

Sem ga poklical!

Je 1,6 LBX
Klepasko je popravljen in pošvasan, treba ga je še ličarsko obdelat. Motor baje pušča olje ampak deluje. Notranjost je pa gola, nima nobene opreme. Pa platno na strehi je tudi v slabem stanju in ga je treba menjat.
Koliko bi stala menjava motorja in menjalnika za 1,9D? Nekaj sem že bral po forumu, da so se prodajali porihtani menjalniki za 400 -500 eur. Koliko bi stal še soliden oz. porihtan 1,9D motor?
Če bi se dalo to vse skupaj menjati za ceno do 1000EUR ga grem gledat, pa če je pleh solidno porihtan kupim!! :shock:

Sklepam, da ker je sedaj zračnohlajen je zamenjava motorja za 1.9d zahtevnejša kot pri menjavi iz 1.6d/td

Menjalnik pa kot imaš srečo...jst sem enega 5-stopenjskega zrihtal za 80€, se jih pa seveda težko dobi :)
Slika

Razen tega, da je potrebno napeljati cevi za vodo in namontirati hladilnik... A je še kakšen drug poseg pri menjavi zračnohlajenga za vodono?
Glede cene menjalnika pa sem zasledil, da je Anton v nekem postu napisal, da ga je prodal v avstrijo za okoli 400eur, če se ne motim.
Kakšne so kaj cene motorjev 1.9D

Če zna kdo grobo oceniti koliko bi stala menjava bi prosil za mnenje.
Zdi se mi dobra varijanta, ker tudi, če kupim dizla, bi v vsakem primeru dal narediti generalno na motorju in menjalniku, da sem pol brez skrbi na kakšni daljši poti! Tako, da ta strošek bo prisoten tako ali drugače. Sicer je menjava v vsakem primeru dražja kot obnova, vendar je pa kombi v štartu še kar poceni, če je res kleparsko porihtan kot pravi prodajalec!

Glavni adut te T3ke iz oglasa je dvižna streha. Jaz sem za mojo dvižno streho na ebayu plačal 160€, od 200€ gor jo dobiš komot in bo finančno manjši poseg kupit T3 D+streho kot pa zračnohlajenega+D motor :)
Slika

Da boš noter dal dizla kar pozabi ker ni fora samo v napeljavi cevi, AMPAK je pri dizlu drugačna karoserija pri menjalniku, ker je srednji del dvignjen da se lahko vroči zrak od kilerja nemoteno odvaja nazaj. Se pravi če boš vgradil dizla se ti bo poleti avto pregreval.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

8) Živ 8)
Predelava luftarja v dizla je mogoča ampak nesmiselna,ker imaš kup težav še potem,ko že dela.Prestaviti moraš tudi pečico za gretje,tudi elektrika je drugačna.Po drugi strani pa je to smrtni greh delat,saj luftar je pač luftar.
Kar se pa omenjenega avta tiče je pa tako,da kleparsko ni še nič narejenega,razen tega,da je rastavljen in to,da se je klepar dvakrat sprehodil okoli njega.Avto v štartu res ni drag,da se ga tudi na hitro popravit,da se spomladi pelješ,ampak spomladi si lažji za pet jurčkov,ali pa še malo več.Če pa hočeš narediti tako kot ti Jure,pa potrebuješ dobrih petnajst jurčkov,pa mislim,da še neboš zadovoljen.Jaz ti svetujem,da v štartu reskiraš kakšen evrček več in se nekaj časa voziš s familijo naokoli,da boš videl če ti stvar sploh leži,nato pa se spusti v kakšno totalno obnovo.Kajti vse prevečkrat se zgodi tako kot se je zgodilo lastniku omenjenega kombija-navdušenje-streznitev-padec.
ZA PRIJATELJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov