Inverter 12/220V

Evo dubu sem 45L hladilnik na 220V (za 20€ iz hotela, ker so menjali minibare), zdej me pa zanima kakšen inverter bi zadoščal.
Zaenkrat bi to rad rešil na ta način, ker imam finančno le toliko globok žep, da lahko kupim ti dve stvari (bolje kot termoelektrična torba po mojem).

Hladilnik naj bi imel trajno obremenitev 50W, peak power pa ne vem koliko je...se pravi 300W inverter sd peak power 600W bi bil dosti, bi mogoče zadoščal že takšen s 150W trajne obremenitve?

Re: Inverter 12/220V

Nekje do 300W stalne moči, niso kaj hude cene inverterjev. Tako ti predlagam, da ne greš na minimum, pri katerem še potegne frižider. Se zna zgodit, da ga na polno naložiš s pirom, pa ne bo več "speljal". Če rabiš testne pilote za hladno pivo, kar pokliči. :D

Ko smo že pri inverterjih. Bi inverter pognal električni vrtalnik, pri vžganem motorju. Bi moral ene štiri luknje za tendo zvrtat, pa nimam nikjer elektrike v bližini.

Če se vrnem nazaj na temo, masseter če si kje blizu Ljubljane, lahko poskusiva z mojim inverterjem mislim da je 500w, na pamet govorim.

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Pred nakupom stestiraj kajti nekaj časa nazaj smo imeli govora o inverterjih in hladilnikih, kjer mi določeni niso verjeli glede watov inverterja in hladilnika in zagonskega toka. Imam sodelavca iz Krške vasi pa mu lahko dam moj 600W/1000W interdiskont inverter še nov zapakiran pa bosta obvezno skupaj sprobala. V kolikor imaš absorbicijski hladilnik bi delalo že s 300W, za kompresorski hladilnik pa škoda časa.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

masseter napisal/-a:Laptop laufa preko inverterja, je pa Kemot 300W, peak power 600W, cena 56,90€ v conradu.

V Inter diskontu bi dobil za tak denar 600W peak 1000W. :cry:
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

masseter napisal/-a:Evo dubu sem 45L hladilnik na 220V (za 20€ iz hotela, ker so menjali minibare), zdej me pa zanima kakšen inverter bi zadoščal.
Zaenkrat bi to rad rešil na ta način, ker imam finančno le toliko globok žep, da lahko kupim ti dve stvari (bolje kot termoelektrična torba po mojem).

Hladilnik naj bi imel trajno obremenitev 50W, peak power pa ne vem koliko je...se pravi 300W inverter sd peak power 600W bi bil dosti, bi mogoče zadoščal že takšen s 150W trajne obremenitve?

Oj!

Mogoče veš še za kak tak hladilnik?

masseter napisal/-a:tako močan peak power ima? Potem bo pa bolje za divje lokacije hladilna torba z zmrznjenimi plastenkami, pa tale hladilnik le za kamp, ko bo pa možnost pa 12v kompresorskega ;)

Ja na žalost res, smo o tem že enkrat pisali pa so dvomili v moje besede, ampak meni je skrinja, ki ima malenkost močnejši kompresor kot tvoj hladilnik ugasnila na zagonu 1000W agregat. Da sem zagnal skrinjo sem moral povišat obrate na hondi po zagonu je pa potem športni dan za agregat.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Ravno včeraj v Merkurju kupil 47L hladilnik, poraba 60W. Sem sprobal na inverter, res je da ima peak okol 850W ampak potem normalno "žre" okol 70W. Skratka mam inverter 1000W peak 2000W ebay.de ojra z displejem volt/watt in meni funkcionira bp. Priporočam vsaj 600W pa da ma peak 1200W pa mislim da bi potem mogu zalaufat, bolha.com so tud po 40 evrov tko da s tem mislim da nimaš kej zgrešit 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost