Re: Kako se lotiti projekta :)

za poleti ni za bat, majo stari kontejner v istri v kampu, pa sem v pavšalu...jes govorim zaizvensezonske dni, za spote kjer kao inšpekcija ne serje...poletje pa definitivni, če že druga destinacija,v kampih in ne na hojla dri :)

Verjamem da T4 naredi boga in pol, ampak raj 6 let star avto kot 12...pač predsodek. Izkušnje pa pokažejo svoje...

Pa res. Ali si že naredil "predračun", koliko stane registracija (+zavarovanje) bivalnega vozila - proti registraciji "običnega" osebnega vozila - za tvoje podatke (moč, nosilnost, št. oseb, bonifikacija...). Ker se mi zdi, da v primeru osebnega kombija sploh ni več "računice". Kar se tiče kontrol in izrednih tehničnih pregledov, pa zaradi tega še nihče ni bil štrafan. O tem je bilo govora tudi na SLO Caravaning forumu. Večji problem je v nasprotni smeri: kupiš kombi kot bivalnik, potem pa pohištvo ven in z njim opravljaš biznis.
Druga pesem pa je tovorni kombi. Tu se pa precej pozna pri registraciji. Kar se tiče direktne potrebe po homologaciji pa zopet ni problema. Sam sem se tako vozil eno leto - v fazi predelave iz tovornega v bivalno vozilo. Policxaj mi je rekel, da moram paziti edino na dovoljeno hitrost, ostalo (vgrajeno pohištvo, je le "malo nerodno naložen tovor".

Eno vprašanje,

baje kar dosti težijo zadnje čase, če se odstrani pregradna stena. Drug teden bi šel po transporterja krpan verzijo in dokler ne predelam do konca, bi rad imel odprto.

A res tako težijo, če nimam pregradne stene in avto uporabljam kot osebni, reg. je pa kot tovorni?

P.S. ja premislil sem si in vzel bom VW :)

car napisal/-a:Najprej narediš tehničnega, odstraniš steno, pa imaš 1leto mir, in hkrati čas za predelavo., ker na naslednjem tp. ti pa znajo zatežit.

Stena se lahko prišraufa nazaj, zanima me bolj kako je na cesti....če me policija ustavi in nimam stene...Vidim ogromno ljudi s takimi kombiji pa večina nima stene not, ampak kolega ki dela na homologacijah v avtokrki me je čist prestrašu, o kaznih, izrednih TPjih....

Aja, prosil bi za predlog za akumulator, kakšen link, cenik....akumulator za bivalni del ne zagonski... a je ok če bi vzporedno vezal na alternator ali je bolje kot sem bral na forumu zaporedno na zagonskega s stikalom?

Kaj takega mogoče? http://www.akucenter.biz/page5.html

Joup! :? uradno te lahko poje.ejo sploh
če se pripelješ do njih in jih ozmerjaš, kaj te on ima za ustavljat ....
Če pa igraš na druge note, pa da avto drugače normalen zgleda (normalne gume, normalna ohranjenost, obvezna oprema....) je vrjetnost zajebavanja organov dosti manjša.

ittak pa te ne bojo zajebavali tisti, iz akcije promil, ali varnostni pas...

Vrjetnost da se nastaviš je torej razmeroma majhna.(je pa v tem primeru dobrodošla kakšna kvazi-dokumentacija, da si recimo ravno med predelavo)

Pa kaj misliš v nadalnje kaj predelat, ali kar vedno tako furat?

Čestitke ob nakupu VWja :D

Dolg je dovolj...zdej od setupa je pa odvisno koliko opreme, koliko ljudi....
Rad bi ga predelal da se bi lahko vozilo 5 ljudi, če je možno...potem, pa ob potrebi po prostoru vržem kakšen sedež ven. Če imam samo svojo opremo, mislim, da ne bom rabil metati ničesar ven, bi šlo pod sedeži...

Pozdravljen,

po zakonu imaš eno leto garancije na skrite napake. In če po tednu dni avto ne vžge je najverjetneje to to. Jaz sem še zmeraj avto po nakupu popravil "v nulo" z izkoriščanjem te garancije. Seveda, če si ga kupil od pravne osebe (po oglasu sodeč si).
Srečno!

Kakšen pa je potek izkorisščanja te pravice? Ne mislim zdej ne vem kaj, ampak, da mi avto normalno dela, je pa res da uradno garancije nisem dobil...

Aja, ne po tednu dni, naslednji dan po nakupu, mi je zjutraj še vžgal, ko sem šel iz službe pa ne več....okoli 12-13h izvem kaj naj bi bilo narobe in stroški, če bo okoli 100€ se sploh ne bom zapletal z njimi, ker sem na koncu z živci, poskušam ostati optimist :)

Ja uradni postopek ne vem natančno. Če se prav spomnim jih moraš pisno obvestit o napaki in jim dat rok 15 dni za odgovor. Nato morajo oni poskrbet za odpravo napake ali pa vrnit kupnino.
Ponavadi pa sam pogovor s prodajalcem zaleže. Saj ti je avto zatajil že naslednji dan. Meni še niso nikoli komplicirali (npr. Dominko Ptuj (VW, Mercedes), Štajerski Avtodom Maribor, 1A Avto Ljubljana). Oni poznajo ta zakon, seveda pa o njem nič ne govorijo. Skratka pravica je na tvoji strani in to jim povej. Sto evrov je poln tank bencina in se lahko pelješ na izlet.

Mislim pa da žal to ne gre. Morajo oni oz. njihov pogodbeni serviser (kar je pač najceneje za njih) odpravit napako. Mogoče bi se lahko z njimi dogovoril, ampak če sam popravljaš niso dolžni vrnit denarja. Saj verjetno ne bodo zavlačevali in ti bodo popravili enako hitro kot tvoj mehanik.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov