NoName napisal/-a:Ker je že ravno govora o dodatni bateriji, se bom še jaz priključil. Pred poletjem imam namen vgraditi v T3-ja bivalno baterijo. Ker bi zadevo rad zelo poenostavil, bi imel samo ročno stikalo za preklapljanje med baterijama. Uporabljala se bo samo za napajanje prenosnika, mogoče kdaj telefon napolnit in pa verjetno za hladilnik. Bolj kot potreba po dodatnem viru, je strah pred izpraznitvijo zagonske baterije. Zanima me, če je možno povezat tako, da med preklopon na bivalno baterijo deluje vsa originalna avto instalacija (radio, notranje luči)?
Bi originalni alternator sploh bil dovolj, za napajanje?
LP
Živjo, malo pozno, ampak mogoče komu uporabno:
Jaz uporabljam sistem z relejem. Če ga naročiš v kompletu imaš zraven tudi vsa navodila za priklop, s katerimi na dodatni aku preusmeriš tudi porabnike kot so radio, not. luči, 12v vtičnice ... in dodaš vse kar želiš sam. Prednost tega sistema je, da je avtomatski in ne zahteva nobenega ročnega preklapljanja itd ..., sam pa sem mu dodal še linijo dodatnih varovalk in vse skupaj montiral pod voznikov sedež, zraven dodatnega aku-ja ...
Primer, ki ga uporabljam jaz, ima ga moj prejšnji T3 (sedaj Gregorjev) vgradil sem ga pa tudi Andreji (andreka):
http://www.gowesty.com/ec_view_details. ... parent_id=