Re: Išče se glava motorja 1.6 TD

[quote="TITan"]Na to vprašanje (razlike med D in TD glavo) na žalost ni nekega definitivnega odgovora.

-TD motorji imajo ventile (pa še to ne vem, če ne samo izpušne) polnjene z natrijem.

Sam odlitek za glavo (in kode na njej) bi morale biti enake med TD in D glavo za enak letnik (razen pri 1.7D motorjih, ki so ves čas ostali na starejših glavah z solid lifterji). quote]

Torej lahko daš tudi D glavo, ki jo boš verjetno lažje našel.
Jaz mam baje D glavo, zato sprašujem glede tega.
Če ve kdo kaj več na to temo se priporočam ;)

Smo! Glava je prevzeta, čakam še feedback mehanika. Sem misli, da bom že danes zvedel, zato nisem prej odpisal. Še enkrat hvala za pomoč, nimaš zastonj takega nicka. :)
Vsekakor pade najmanj pivo, ko se srečava v živo.

Update: glava paše, zdej jo pa sam še zmontiramo.

Hvala vsem za odziv!

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Glava je generalno obnovljena:
očiščena, brušena, novi ventili,"požlajfani", tefloni menjani, za vodila ventilov pa nisem
več prepričan če so menjana, ker je že dolgo kar sem obnavljal (cca2leti). Jih drugače vedno menjam če že imam ventile narazen ker so poceni, zračnost ventilov pa se znatno zmanjša, in s tem tudi tesnenje. Res je, da je počena med v vsemi sedli ventilov, ampak to je RAK rana
16D in TD, ki pri samem delovanju motorja ne igra nikakršne vloge.
Za ostalo robo (če jo še rabiš) ti lahko jutri skeniram moj predračun, in sem prepričan da nikjer ne bo ceneje.
Ker imam finance za svoj plinski rezervoar že nekaj časa pripravljene mi pa lahko poveš "te ,še malo počakam" ali lahko kar naročim svojega. :D
Pa fajn porihtajte.....

Če ti je vseeno, bi te prosil da še malo počakaš. Rad bi samo zadevo z mehanikom zaključil. V parih dneh bi moral biti končan. Za dele pa zaenkrat nič ne potrebujem, če se kaj pokaže pa javim.
LP

če je glava počena med ventiloma ni hudega. ne sme biti proti odprtini kjer je hlajenje z vodo .če se voda nabira v motorju, to je pol hudič ker potem štarter ne more motorja obrnit. meni je razgnalo štarter oziroma polomilo njegovo ohišje.
z navadno dizelsko glavo motor sicer dela, samo prava pa ni . td motor ima samonastavljive ventile, navadna glava pa ne.
če je mehanik kolčkaj dober bi ti moral vse te stvari že on pojasnit,ne pa da tukaj informacije iščeš.

jaz bi na tvojem mestu 1.9 td zmontiral notri.anton ti ga je ponujal. koda motorja mora biti AAZ
racing is a life,all before or after is just a waiting
s.mc queen

Mehanski ali hidravlični ventili so pogojeni z letnikom. Do 88 letnika so mehanski, naprej pa hidravlični. Ker je večina glav iz "novejših" golfov, moj kamper je pa letnik 84, sem po nekaj poskusih dobil pravo glavo.

Glede 1.9 motorja sem že napisal, da ne bom zamenjal ker še nimam urejenih papirjev, poleg tega je motor v kombiju star le nekaj let (austauš motor). Ko to porihtamo, mislim, da bi moral biti mir nekaj časa. :)

LP

Še enkrat
Glave do 9/88, imajo samo en kanal za mazanje, in obstajajo in D in TD
od 9/88, naprej ima pojačano mazanje in dva kanala pravtako D in TD

Torej ne obstaja razlika med D in TD ampak, do 88 in od 88-92.

Drugih razlik na glavi med D in TD ni !!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov