Kupujem T3

Pozdrav,

Evo enga sem našel in sicer:
letnik 1987,2095 ccm,82 kw
poviišan da ma stojno višino ker je bil od rdečega križa
Pred 4 leti so popolnoma obnovili menjalnik pol pa ga je kupu ta tip in je šel z nim 2x na morje zj mu pa doma že 2 leti stoji.

Je avtomatik in me zanima kake so kj te mašine glede na to da je avtomatik?
Na kaj naj bom pozoren.
Rje skoraj ni nič, zgleda zelo lep!
Registriran pa je kot bivalnik!

lp Gaber

Kaj za rečt. Če se ti dopade - kupi. Pri nas res ni nobene izbire, za razliko od tujine, tam si pa omejen z letnikom oz. homologacijo.
Če cena štima, oprema ki jo ima, motor je znani WBX in pa še avtomatik. Na ja, malce večjo porabo benza bo ampak kaj vse ne naredimo da se imamo fajn.

Hej tipo. WBX pomeni Wasserboxer - vodno hlajeni boxer.Če pa je še mogoče synchro oz. 4 kolesni pogon pa v kombinaciji z avtom. menjalnikom popije z lahkoto nad 20 litrov.

Pravi da ni štirikolesni pogon!
Lastnik pa pravi da pokuri tam okoli 10, 11 litrov, kar mu težko verjamem!

Ajde a se splača to kupit al počakat na kaj boljšega??

Če je motor poštiman, ne sme iti čez 13 litrov. Ker je zelo močan ga ni treba tiščat na ful tako, da zaradi avtomatika ni nujno veliko večja poraba.

Glede na super ceno se - ali popolnoma splača ali pa gre za kako napako, ki jo lastnik skriva. Pradlagam da si avto ogledaš z nekom, ki se dobro spozna na T3 ali pa še bolje, da ga pred nakupom pelješ na ogled k kakemu stručkotu...

lpt
http://www.fajn.si
http://www.climbinbaska.com

Jaz osebno nikoli ne bi kupil bivšega rešilca. Avti imajo ogromno kilometrov, ko jih štartajo gredo takoj na polno. Pločevina pa je bolj tako-tako. No, nevem, to je moje mnenje.
Najbolj se splača naredit kot tipo ali pa jaz. Kupiti tovarniško narejen avtodom v tujini in imaš garancijo, da se je z avtom delalo "v rokavicah". Pa tudi predelave in pa raznorazne homologacije požrejo ogromno živcev in denarja.

Do neke mere se strinjam s tabo, je pa občutek ustvarjalnosti , ko nekaj takega sam narediš [smilie=pdt_aliboronz_31.gif] Res pa je ,da vsa stvar pobere ogromno časa in živcev . Kar se pa tiče homolomo, če imaš vse vgrajene sklope na svojem mestu in z usteznimi potrdili ni nobenega problema. Sam sem se s fanti na RTI-ju prav zabaval, 45min in stvar je bila rešena :D Kombi pa mora bit dober, razen če nisi špica mehanik.....

Ja če je WBX potem verjamem da kuri okoli 11 litrov, saj je anjšpric men kuri frgazer motor CU na kamperju 14- 15lit pod gasom.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Anton, nekaj si poštimaj na tvojem CU-ju. Meni moj troši max 13 litrov. Pa je moj tudi povišan in na avtocesti vozim do 120 km/h .i

Saj je moj tud, ko sem ga kupil samo potem sem mal predelal(povečal dize) frgazerje pa izpuh dal 4-1 pa mal bolj stopi pa seveda mal več pokuri. :lol: :cry:
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

branko1 napisal/-a:Jaz osebno nikoli ne bi kupil bivšega rešilca. Avti imajo ogromno kilometrov, ko jih štartajo gredo takoj na polno. Pločevina pa je bolj tako-tako. No, nevem, to je moje mnenje.
Najbolj se splača naredit kot tipo ali pa jaz. Kupiti tovarniško narejen avtodom v tujini in imaš garancijo, da se je z avtom delalo "v rokavicah". Pa tudi predelave in pa raznorazne homologacije požrejo ogromno živcev in denarja.

Hmm..lahko je pa ravno obratno, kar definitivno velja za nemske resilce T3, morda pa tudi za tega - Ti avti so stalno in zelo kvalitetno vzdrzevani in veljajo za enega boljsih nakupov. Vsekakor se mi zdi, da je vreden ogleda.

lpt
http://www.fajn.si
http://www.climbinbaska.com

he he pa jest mam še nalepko na rezervi:)

Bom vidu kaj bom naredu v soboto ga grem gledat pa bomo vidli, upam da se mi uspe zmenit da ga peljem kam pokazat, ker sam nisem prov "majstr".

lp

Nič ni blo s tem, sem klical tistega znanega serviserja v Kamnik in ni bil ravno navdušen nad tem vozilom, zaradi menjalnika niti ni blo takega problema kot nad količino porabljenega bencina na 100 km.

Tko da T3 ni, še vedno stari dobri Fiat Doblo in postelja notri, mogoč pa enkat bo....

Surfer najbolje je poiskat dizla. Ti imajo porabo sigurno 8l na 100km. :) Škoda da je uvoz zelo omejen saj je ponudba T3jev v tujini zelo velika in ugodna. LP Roman

Re: Kupujem T3

surfer napisal/-a:Pozdrav,

Evo enga sem našel in sicer:
letnik 1987,2095 ccm,82 kw
poviišan da ma stojno višino ker je bil od rdečega križa
Pred 4 leti so popolnoma obnovili menjalnik pol pa ga je kupu ta tip in je šel z nim 2x na morje zj mu pa doma že 2 leti stoji.

Je avtomatik in me zanima kake so kj te mašine glede na to da je avtomatik?
Na kaj naj bom pozoren.
Rje skoraj ni nič, zgleda zelo lep!
Registriran pa je kot bivalnik!

lp Gaber
Zadnjič spremenil BojanFFM, dne 05 Feb 2008 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.

Fantje CU motorji - torej 2,0 zračni boxer je zakon. Nobene komplicirane tehnike, nobene vode, vodne črpalke, preperelih vodnih cevi, mešanja vode in olja, nič- -samo gas in vožnja. Malo večja poraba (od 9- do max 13 litrov-preverjeno), sound boxer mašine in
ogromno navora. Ma jebeš ti 1,6 dizla - ne gre nikamor.
Spomladi je veliko srečanje VW na Grosglockner. Vsako leto se udeleži mnogo T1 in T2
letos grem tudiz mojim luftijem tja. In kaj svetujejo? Ne it z vodno hlajenimi T3-jkami, ker ne zdržijo do gor.

živjo

kar se tiče porabe
moj t3 povišan ima 2.1 bencin 112 ps - poraba je 12 l pri 120 na uro na avtobanu
in 13 po mestu

t3 z nizko steho ima 1.6 TD tam pa je poraba po mestu 8 izven pa 9 ali več

osebno imam raje bencinarja ker se ga notri skoraj nič ne sliši in neprimerno bolje gre,
poraba- ne naredim veliko km da bi moral imeti diesla cca 10.000 na leto

branko1 napisal/-a:Fantje CU motorji - torej 2,0 zračni boxer je zakon. Nobene komplicirane tehnike, nobene vode, vodne črpalke, preperelih vodnih cevi, mešanja vode in olja, nič- -samo gas in vožnja. Malo večja poraba (od 9- do max 13 litrov-preverjeno), sound boxer mašine in
ogromno navora. Ma jebeš ti 1,6 dizla - ne gre nikamor.
Spomladi je veliko srečanje VW na Grosglockner. Vsako leto se udeleži mnogo T1 in T2
letos grem tudiz mojim luftijem tja. In kaj svetujejo? Ne it z vodno hlajenimi T3-jkami, ker ne zdržijo do gor.
Zadnjič spremenil BojanFFM, dne 05 Feb 2008 17:27, skupaj popravljeno 2 krat.

Jaz svojega luftija vozim le občasno. Se pravi, vozim ga ko grem kam na izlet,
popotovanja. Po mestu ga ne vozim. In poraba me ne moti.
Saj nimate svojih T3-jk za vsakodnevno vožnjo?Moj je kamper.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov