Naslov teme je kar pravi da izkoristim temo.
Med tem, ko se tisti z dizli ukvarjate s kompersijo in grelnimi svečkami, se mi, tisti drugi, z fergazerji. Nekaj sem že pisal, da moj kombi na trenutke pelje kot norc, potem pa se nekaj zgodi in ne gre nikamor in lezem v klance ko polž. In saj veste, da meni pač nobena stvar ne da miru in vrtam tolko cajta, da pridem zadevi do dna. Pa naj bo kar hoče.
Pa sem malo bral in se poigral prejšnji teden z motorjem. Naredil sem dve spremembi, zdaj pa ne vem, katera je bila tista, ki je pomagala. Za vikend sem bil zunaj z avtom in avto gre odlično. Rebrnice so bile kar dober test - navzgor je peljalo ko zmešano, pred ovinki sem moral žlajfat. Tudi danes, ko sem peljal kombi v garažo, sem tista dva zadnja kilometra klanca pospeševal v tretji, ponavadi je bilo treba pa iz ovinkov kar v drugo dajat.
Zdaj pa mene nekaj zanima. Na fergazerju SOLEX sta tista dva vijaka, kjer se nastavlja gorivo in zrak za prosti tek. O tem sem bral, zbral malo poguma in vseeno sam malo zavrtel tele vijake. Rezultat je tak, da v prostem teku še vedno lepo teče. O teh dveh vijakih govorim.... (vijak 2 in 3)
Zdaj pa mene zanima sledeče -
ali je možno, da nastavitev teh dveh vijakov vpliva tudi na delovanje med vožnjo? Ali je to resnično samo za prosti tek, ko ne stojiš na pedalu za gas.
Namreč: odkar sem spodnjega - za gorivo - malo zategnil so obrati v prostem teku res malenkost padli (res malenkost, sploh glede na to, da sem ga zategnil noter za slaba dva obrata), med vožnjo pa avto bolj vleče in ima moč. Morda ga bom dal za četrt obrata nazaj ven, da dvignem obrate. Zgornjega sem pa nekaj probal vrteti sem in tja, pa ni bilo efekta pa sem ga kar pustil, tako, kot je bil.
Sem pa istočasno zamenjal še filter za gorivo in namesto plastičnega dal večjega, kovinskega.
tak je bil star...
tak je nov.....
Zdaj pa res ne vem, ali je bil filter tisti, ki ni dal dovolj goriva ali pa sem v svoji boječnosti in rešpektu do fergazreja kaj nastavil drugače.... Ne vem, kaj bo pa s porabo zdaj.... Spremljam....
LP; Boro