Nastavitev fergazerjev

Bom še tuki temo odpru.
Ker sem v lasnkem letu imel nekaj težav s to zadevo (fergazerjem) sem se popravil lotil sam...da skratim...zadeva ni štilmala kot bi morala, sem kontaktiral g. Jereb Marjana iz Virmaš tel.04 515 24 80 je lokalni maher na tem področju.
Danes sem odplejal kombi da mi bi nastavil fergazerje, pa me je prapričal da mi jih kar obnovi (razstavi, oltrazvočno očisti, zamenja membrane, igle..nastavi pravo mešanico, sestavi...) trenutna cena za oba fergazerja 120-150€, ker se mi ni zdel veliko sem se hitro pustil prepričati :D .
http://www.gumitehna.si/

Re: Nastavitev fergazerjev

Ojla, šel po avto...občutki po prvih 15km... :D :D :D :D :D dela ko šus...performansi so SUPER....že takoj se porajta kako ne cuka več pr nizkih obratih (50km/h s 4 prestavo BP, v 90°ovinek počas s 3 prestavo pa vleče,no vsaj ne skače), tud potegne, se mi zdi bolje...čakam vikend, da naredim vsaj 100km, da se še poraba sproba...aja, pa ko je sedaj mašina segreta in ga poskusiš zalaufat ni več tistega verglanja v nedogled...no pa lažji sem za 160€

Tipo, kar veselje je brat takole "servisno poročilo". Sedaj se ti pa splača vsake pol leta v en tank dodati čistilo za odstranjevanje kamna. V bistvu je to čistilo za vbrizgovalne šobe. Očisti tudi usedline v bencinski pumpi.

Ja kam si pa dal filter za benzin pred pumpo ali za pumpo. Kajti če si dal za pumpo in to še plastičnega potem si kupi kamero pa gasilni aparat. Filter za bencin se montira takoj za tankom spodaj izpod avta.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Ma ni za paničarit, sva se slišala s Tonijem, je možakar, ki je imel kar nekaj busekov, pa hroščov, tko da ve kaj govori, vem pa da deluje oboje, sem mel tud jset neki avtkov k so mel filtre pred fergazerjem, samo ni bil pa noben zračnohlajen, hočem rečt da je tukaj kar precej toplote pod pokrovom ...pa ponavadi je še fajn založen zadaj da težko prideš do mašine...grem po kovinske (dokler se vreme ne segreje) potem pa nove cevi potegnem, pa naredim tko kot more bit...

Ja zadeva ni tako enostavna in nedolžna. V kolikor daš filter med pumpo in frgazerji je velika nevarnost da čez čas razf*ka plastičen filter in začne špricat benzin po motorju. Med pumpo in frgazerji je vedno pritisk benzina in pa še v motornem prostoru je velika vročin in eno in drugo lahko pripelje do poškodbe plastičnega filtra potem pa že vemo kje smo. Ti ki si pa montiral pa dva filtra je pa možnost še enkrat večja.
Filter se montira na trojkah takoj za rezervoarjem spodaj, da ni nobene bojazni ker je na sesalni strani in ni nobenega pritiska v njem.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Naslov teme je kar pravi da izkoristim temo.

Med tem, ko se tisti z dizli ukvarjate s kompersijo in grelnimi svečkami, se mi, tisti drugi, z fergazerji. Nekaj sem že pisal, da moj kombi na trenutke pelje kot norc, potem pa se nekaj zgodi in ne gre nikamor in lezem v klance ko polž. In saj veste, da meni pač nobena stvar ne da miru in vrtam tolko cajta, da pridem zadevi do dna. Pa naj bo kar hoče.

Pa sem malo bral in se poigral prejšnji teden z motorjem. Naredil sem dve spremembi, zdaj pa ne vem, katera je bila tista, ki je pomagala. Za vikend sem bil zunaj z avtom in avto gre odlično. Rebrnice so bile kar dober test - navzgor je peljalo ko zmešano, pred ovinki sem moral žlajfat. Tudi danes, ko sem peljal kombi v garažo, sem tista dva zadnja kilometra klanca pospeševal v tretji, ponavadi je bilo treba pa iz ovinkov kar v drugo dajat.

Zdaj pa mene nekaj zanima. Na fergazerju SOLEX sta tista dva vijaka, kjer se nastavlja gorivo in zrak za prosti tek. O tem sem bral, zbral malo poguma in vseeno sam malo zavrtel tele vijake. Rezultat je tak, da v prostem teku še vedno lepo teče. O teh dveh vijakih govorim.... (vijak 2 in 3)

Slika

Zdaj pa mene zanima sledeče - ali je možno, da nastavitev teh dveh vijakov vpliva tudi na delovanje med vožnjo? Ali je to resnično samo za prosti tek, ko ne stojiš na pedalu za gas.

Namreč: odkar sem spodnjega - za gorivo - malo zategnil so obrati v prostem teku res malenkost padli (res malenkost, sploh glede na to, da sem ga zategnil noter za slaba dva obrata), med vožnjo pa avto bolj vleče in ima moč. Morda ga bom dal za četrt obrata nazaj ven, da dvignem obrate. Zgornjega sem pa nekaj probal vrteti sem in tja, pa ni bilo efekta pa sem ga kar pustil, tako, kot je bil.

Sem pa istočasno zamenjal še filter za gorivo in namesto plastičnega dal večjega, kovinskega.

tak je bil star...
Slika

tak je nov.....
Slika

Zdaj pa res ne vem, ali je bil filter tisti, ki ni dal dovolj goriva ali pa sem v svoji boječnosti in rešpektu do fergazreja kaj nastavil drugače.... Ne vem, kaj bo pa s porabo zdaj.... Spremljam....

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

v kakšnem položaju pa imaš postavljene filtre, pokonci ,leže , puščice navzdol

jaz sem se precej zafrkaval ko sem ugotavljal zakaj mi nikakor noče motor dati od sebe tistega max.

smo probal vse tudi fer. sem nesel nastavit pa ni bilo nič bolje , na koncu sem pa priklopil brez filtra in je kar naenkrat začel vlečt na polno :D

po posvetu z mojstrom za johnsona sem potem filter namontral nazaj ( seveda novega) le da sem potem gledal da so bile puščice ob namestitvi obrnjene navzdol

ocitno ni bilo dovolj pretoka v takem položaju, poskusi še to :)

samo nastavitev pa prepusti strokovnjaku ki ti zmes naravna in jo potem tudi izmeri

Z vijakom 1 nastavljaš višino gasa ko deluje pod čokom, vijak dva ti je za mešanico gorivo/ zrak priporočljivo je da ga nastaviš tako da ko zateguješ oziroma zapiraš in ko začnejo obrati padati tik pred tem končaš. Ta veliki je tam nekje okoli 4 do 5 obratov nastavljen.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

gregson napisal/-a:v kakšnem položaju pa imaš postavljene filtre, pokonci ,leže , puščice navzdol

Filter je nad motorjem, takoj za vezno pločevino (saj se tako reče). Tam, ko cev prride v motorni prostor, je pa v vodoravnem položaju, puščice kažejo v tisto smer, kamor pač teče gorivo - torej od rezervoarja, proti bencin pumpi.

Sem pa imel prej kar debato z @ENCI, kateri si je res vzel čas in mi pojasnil kako kaj deluje in kaj je za kaj na fergazerju. Končno nekdo, ki mi je res po domače, tako za telebane pojasnil delovanje in dize. Hvala Enči. Tako da, ja, sem bom še malenkost poigral, poskusil še nekaj malankosti. Kaj veliko pa ne bom tikal. Samo tisto, za kar vem kaj delam. Vsaj upam da vem....

Je pa po vsem do sedaj slišanem in prebranem očitno tisti plastični filterček bil pre majhen in ni dajal dovolj goriva, ko ga je motor potreboval.

No, tisti ki me poznate veste, da sem trmast in želim priti zadevi do dna....

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Anton aus napisal/-a:Pozabil prej napisat, da tisti priljubljeni plastični filterčki so bili namenjeni za moped 49ccm. Ljudje jih pa radi natikajo na vsemogoče motorje do 2000ccm.

en teh pacientov je bil on pred mano na t3 dizlu ,ki je z takim filtrom lajtungo štukal,še večji teleban pa jaz ,ki tega nisem popravil,no ja končalo pa se je vseeno srečno v Izlakah
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Jaz imam na svojem 2 mini plastična filtrčka za gorivo za motorje do 25 kubikov.

Še manjšega premera kot pa si imel ti Boro. :(

Slika

Enega takoj za rezervarjem in drugega v motornem prostoru pred črpalko za gorivo.

Sem pa danes investiral dobrih 6€ in nabavil takega kot ti Boro, da vidim če bo sedaj kaj bolj šlo.

Slika

Slika

Če bo tak rezultat kot pr teb mora zdej it minimalno 200km/h :lol: :lol: :lol:
Se pravi da bo treba nabavt zdej vsaj ene 7m prikolico da bo mal bremzala :?:

Uglaunem: jutr zamenjam mali filterčk za rezervarjem s tem večjim Boševim kovinskim, tistega pred pumpo bom pa samo odstranil in bo brez drugega.
Pol pa proba, če bo kaj razlike??? :oops:
Noetovo barko je gradil amater, Titanic pa profesionalci!

Boro napisal/-a:Če ne drugega, se boš rešil plastičnega iz motornega dela. Vedno, ko sem ga pogledal sem se spomnil, ko je Anton napisal tisto o temperaturi, pa plastiki pa bencinu... bomba...

LP; Boro

Pa še največja napaka je bila v tem ko so jih montirali med pumpo in frgazerjem, da ga še pritisk pumpe dodatno obremenjuje.

So pa tile filterčki bili idealni za improvizirano redukcijo priključne cevi npr iz 8 na 6mm itd...
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost