P.turbina za 1.6 diesel motor

imam kompleten motor v kosih razen glave ker je bila počena in karterja ker je šel na 1.9 motor.najbolj aktualna mislim da je turbina da si povečate moč motorja.
051 640 705
racing is a life,all before or after is just a waiting
s.mc queen

Re: P.turbina za 1.6 diesel motor

kaj noben ne rabi iz svojih 50 konjev narest 70?
turbina + priključki za montažo na vaš motor .cena sitnica.
imam višek ker sem ugradil 1.9 td motor.pri starem motorju je bil vzrok menjave počena glava in izguba vode.
racing is a life,all before or after is just a waiting
s.mc queen

Hej!

Turbina še na voljo?

Zgoraj je zapisano, da lahko iz 50 km narediš 70. Je to tako enostavno? Do sedaj sem bil namreč prepričan, da ima motor 1.6D drugačne bate od TD motorja, predvsem bolj hlajene. Zato se tudi večina odloča za menjavo celega motorja.
Torej: je mogoče na 1.6D motor namontirat turbino (drugo bosch črpalki in kolektor) in zadeva zanesljivo deluje?

Hvala!

Razlik med 1.6D in 1.6TD motorji je veliko. Za 70, 80km pravijo da ni nobenega problema z navadno 1.6D osnovo. Bolj je problem da obična pumpa vbrizgava gorivo samo preko pozicije ročke za gas in obratov (malo poenostavljeno no), od TD pumpa pa gleda še nadtlak turbine.

Da se tudi z navadno pumpo in turbino laufati motor (na takšen način so delali Ameriški Eco Diesel golfi/jette z 59 konji), samo bo motor ali manj moči imel ko je nadtlak, kot bi imel z pravo pumpo, če pa nastaviš gorivo tako da takrat dovolj nafte daje, pa pod nizkimi obrati kadi preveč (+ previsoke temperature, ki pridejo s tem).

Priporočljivo branje:
http://www.vwdiesel.net/forum
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Joup!
TD motor ima dodatno mazanje, zadeva kar nekaj časa deluje tudi brez.
Mislim pa, da je tisto mazanje urejeno preko dodatne zunanje lajtnge, ki se da dodatno montirat, če ima blok motorja oz. ohišje oljnega filtra nekoriščeno blendo.
Splača se vsekakor dogovorit s prodajalcem @emo, za kompletno opremo predelave, po možnosti tudi BOSCH pumpe, ki je on v opisanem primeru (iz 1.6 na 1.9) ne potrebuje več.
Da pa se obstoječa pumpa odpret za max. 1/4 obrata in problem s pumpo je rešen dosti lažje kot sama menjava le te. Izkoristek moči iz 50 KM na 70 KM pa je odvisen tudi od prestavnega razmerja menjalnika, kar se splača preverit. (Vsaj pri golfII d ali td je razlika)
Kajti s pravim menjalnikom je navor dosti boljši in s tem tudi vožnja večji užitek.
PS: Motor pri odprti pumpi za max 1/4 obrata, bistveno ne poveča porabe ali kajenja, se pa znatno pozna odzivnost in moč motorja (nekoliko črno sicer pokadi) ko ga pobirate iz nizkih obratov z gasom, nemesto s zbijanjem prestave. A vendar dosti manj kot kakšen nov passat
ali audi brez filtra trdnih delcev ob pospeševanju.(recimo pri prehitevanju).
Če pa je motor v slabem stanju in ima že tako veliko dekompresije, pa pustite pumpo raje pri miru, ker takrat pa bo kadil, ampak ne zaradi preveč nafte(črno) temveč zaradi močne dekompresije (sivkasto).

mene tudi zanima nekaj glede turbine? imam sicer 1,6 D, zadnjič pa sem sam vgradil turbino (zamenjal oba kolektoja, spremenil nosilec, zamenju nosilc filtra da mi maže turbino in spelju še povratno cev v mašino za olje iz turbine... vse lepo in prav vendar ni razlike pri moči in odzivnosti motorja.zdej me zanima če bi mogu še pumpo zamenjat al bi blo dost da jo sam odprem? ker na vrh pumpe je še ena zadevca pri TD-ju ki je js nimam, al je dost da sam tisto zamenjam al kompletno pumpo iz TD-ja

hvala, lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov