Nakup T4???

Pozdravljeni vsi,sem nov na tem forumu,res da že dlje časa spremljam vaše dogodivščine in vse kar spada zraven! Moram rečt da sem že marsikaj izvedel novega malo še bom. Zdaj se pa obračam na Vas,zadeva je sledeča; kupujem si T4 2,5 102KM,nekje do 270000km vem da jo bom dolgo iskal,kje so hibe,na kaj biti najbolj pozoren pri nakupu,poraba,imam namen delno predelati v kamper ker smo 3-je v familiji. Kako je ta motor kaj trpežen pri vleki počitniške prikolice ki se je tudi lastimo? Imeli bi kombi samo bolj za kratkoročne oddihe,ostalo pa priklop prikolice in družinske namene! :) Je kje na Gorenjskem kak dober mehanik za te stroje in kakšen ki se ga lasti da bi malo več info. dobil kar direktno od lastnika,lahko je tudi Carravela ali Multivan? Hvala za odgovore!

L.P. Boty

Re: Nakup T4???

Pozdravljen in dobrodošel na forumu.

Sam vozim trojko in z štiricami nimam izkušenj. Po mojem mnenju si se odločil za kar ta pravi motor. Verjamem, da spremljaš trg in da veš, da so to vseeno že stari avti in so: ali zgonjeni, ali pa dragi. Samo, vse se da. Le potrpežljiv je treba biti.

Kar se tiče prikolice - zadnjič sem videl modela z avstrijskimi tablicami ki je z Hyundaiem i10 (un mali) vlekel počitniško prikolico po AC. Če nimaš ravno dvoosne desetmeterske prikolice je počitniška prikolica za štirico mala malica. Vprašaj @bobo - on ima tak kombi in občasno vlači prikolico. Pa verjetno še kdo. Glede predelave in kratkih izletov - Ko boš enkrat naredil in poštimal vse verjemi, da ti bo prikolica v napoto. Že res, da je za tri malo bolj na tesno za spat, sploh če je ta kratek model brez kakšnih povišic. Sam vseeno - z malo potrpljenja je dovolj da uživaš sto na uro.

Veliko sreče pri nakupu.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

No nekaj info. sem pa na novo izvedel,kje pa se dobi ta zobnik za 5.daljšo prestavo,ker mislim da se to izredno splača na daljši rok?
Moj budget pri nakupu je nekje 4500-6000€ + nekaj dodatka (cca 2000€) za takojšne preglede in popravila da se zagarantiram da naj bi stvar potem delovala vsaj še nekaj let. Kako je kaj z uvozi iz tujine,ali se to splača ali ne?

Vsakega dobro preglej pred nakupom, motor 102 km ACV je dejansko neuničljiv vendar so bli problemi z vodnimi pumpami in posledice veš kakšne so ;) imajo tudi probleme z rjo na doloćenih mestih ,prednja šipa,pod prednjimi blatniki znotraj pod blatnikom se nabere komposta za pol blatnika, pod prednjim odbijačem, pragovi pod prednjimi vrati itd.. ampak so še vedno veliko veliko boljši ter varčnejši od T5, če te zanima kaj več ti lahko pošljem slike kritičnih mest , ker sem ravno nekje na sredini obnove mojega ,ki je zgledal popolno vendar ga je zob časa lepo najedel čeprav ni bil še nikoli barvan ;)

Lp
Pain is temporary glory is forever!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov