Re: VW T5 LWB

kr fino predeluješ!
Potegni si še kakšne 12v vtičnice,jaz tudi ravnokar oblačim kombi z armafleksom,pa nove panele,ker so ble stare popraskane.Sem tudi prvo mislil oblečt v filc,sej je uredu,sam moj ostane namenjen tudi še delu,in nebom skoz sesal,zato sem jih oblekel v skaj.
Kr tako naprej! :)

Lp G

V kombiju bom imel tudi stalno 5V napetost za polnjenje tablice, telefonov pa še kjero drugo igračo. Tokovna sposobnost 5V usb priključka bo neverjetnih 20A!

Če dobro pogledate sem vgrajeval po 2 usb-ja hkrati, eden kontra drugemu!
To pa zato, ker vsakič ko hočem vtaknit usb kabel v vtičnico ga imam obrnjenega narobe. Z to rešitvijo bo vedno prav. Če ne gre v zgornjega, bo pa spodnji tapravi :P
https://SecreLocal.com - Video Chat Girls - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Live Video Dating
Priponke
IMG_20151029_060649.jpg
Ta 2 usb-ja pa bosta v armaturni.
IMG_20151029_060635.jpg
na levem boku zadnje klopi bom imel kar 2 usb priključka, na desni strani pa navadno 12v vtičnico.

Tukaj sem se lotil še izdelovanja postelje, katera bo iztegljiva zaradi šparanja dragocenega prostora :D

Les za posteljo bo iz vezane plošče debeline 15mm z ojačanimi robovi z alu profili. Drseči deli pa bodo povezani z 1mm debelo inox lamo :roll:

Fiksne dele izvlečne postelje sem povezal kar z mozniki ter lepilom. Upam da bo držalo skupaj :oops: , kaj pravite?
https://SecreLocal.com - Video Chat Girls - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Live Video Dating
Priponke
IMG_20151028_190343.jpg
...sestavljanje
IMG_20151028_190359.jpg
eko, izrezki so končani
IMG_20151028_190422.jpg
pred vsakim posegom 10x zmerim in 20x premislim

Zelo lepo napreduješ, pri samogradnjah mi je zanimivo gledat kako si vsak prilagodi prostor po svojih potrebah in ga poskuša izkoristit kar se da optimalno.
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

A to si eberspacher dal pod kombi, da bi bil manj slišen v notranjosti?

A ima kdo izkušnje kake so kaj razlike v glasnosti, če ga montiraš not al pa zunaj. Pa kolk ga kaj termostat sključuje oz. vključuje?

Sam namreč nameravan dat webasto air top pod sovoznikov sedež.....
"Le cesta daje potepuhu sanje,
pa naj tisočkrat mu bo grenek kruh"

Dane Zajc

Webasto povzroča isti ropot kot električni kalorifer, sicer je tih ampak slišat pa ga vendar je.
Jaz sem se odločil, da ga dam v podvozje, ker pod sedežemi imam vso elektroniko.
Termostat je vgrajen v napravi! Tistemu ki mi pravimo termostat v resnici je samo ožičen daljinski upravljalnik. Termostat pa deluje tako, da v webastu stalno dela ventilator, kateri vleče zrak iz notranjosti vozila mimo tipala za temperaturo. Torej ko zazna da npr pade temperatura, on vklopi grelec in obratno.

mater,bolj gledam slike bolj se sprašujem če se poznama,ista postavitev kuhinje (še podobno narejeno),postelje...,še stenske tapiciringe so iste modre barve....drugač pa lepo ful...

minmej napisal/-a:Ta teden je bil kar pester. Moj prijatelj mehanik mi je preventivno zamenjal tesnila injektorjev. Priporočam vsim ki imaste dizle da jih preventivno zamenjate.

Elektriko sem vlekel povsod in počez, raje več kot manj! Dodatno baterijo, polnilec, varovalko bom imel pod sovoznikovim sedežem, vse ostale varovalke (nekoč mogoče tudi ojačevalec) bo pod voznikovim sedežem.

Če ima kdo kako idejo glede elektrike naj mi sporoči.

:?
Zdravo
Tudi sam sem predelal vw t5,dodatrn akomulator pod voznikov sedež,eberspracher grelec pod sovoznikov sedež,električno vtičnico za 220v imam nameščeno pri akomulatorju tako da ni bilo treba rezat pleha.Posteljo imam narejeno tako da podrem drugo vrsto sedežev,zmanjka pa mi maneverski prostor med prednjimi sedeži in drugo vrsto.Po slikah vidim da imaš prestavljeno drugo vrsto sedežev,pa me zanima kako si to naredil.

Lp

juup napisal/-a:imaš prestavljeno drugo vrsto sedežev

Ja, kupil sem 2 konzoli, ju malo posodobil in ju montiral tako, da sem prestavil sedež za en korak nazaj.

Sem pa pustil tudi prednji dve konzoli, če se mogoče kdaj premislim ali pa če bi mogoče začasno potreboval več prostora za zadnjimi, bom sedež enostavno premaknil naprej.
Priponke
IMG_20150926_125403.jpg
tukaj je videt kako stoji sedež na zadnjih konzolah.
IMG_20150922_214552.jpg
tukaj so videt ti dve konzoli

V predalu, ki sem ga poimenoval kuhinjski blok, sem se odločil da naredim še dva predala, enega za jedilni pribor in razne male potrebščine, ter še enega velikega za ostalo robo ki jo bom vlačil za seboj.
V slikah je razviden postopek izdelave. Vse je lepljeno ter privijačeno. Vijake sem nato pokital. Sedaj me čaka samo še fino brušenje ter barvanje.
Priponke
IMG_20151105_164104.jpg
evo vse kose predalov na kupu
IMG_20151105_164100.jpg
predal je zrezan
IMG_20151105_181510.jpg
škatla je zložena
IMG_20151106_061655.jpg
tukaj sem pokital vse napake in vijake
IMG_20151105_184038.jpg
predal iz predala

Moram bit pošten. Po tvojih prvih vpisih tu na forumu sem dobil občutek, da si eden tistih, ki se javijo, nekaj napišejo in potem čudežno izginejo. Ne vem zakaj.

Spremljam tvoje prispevke in predelavo. Zelo mi je všeč to, kar počneš. Videti je, da se trudiš, predvsem pa je videti, da preden kaj narediš večkrat premisliš, predvidevam da: ali veliko bereš ali pa imaš izkušnjo s predelavo. Glede na prvi post sem pa skoraj prepričan, da vsako prosto minuto izkoristiš za razmišljanje o predelavi, o rešitveh... Tudi ko greš spat je tvoja zadnja misel to, kako in kje boš naredil predal, luknjo ipd... Jap, to je okuženost z VWcamper virusom.... Tvoj način predelave mi je ful všeč. Zakaj: avto je dejansko polni kamper, vseeno pa je lahko komot avto za vsak dan. Ni potrebno povdarit, da bi bilo zelo lepo tole videti tudi v živo. Manjka le še tenda in en šotor zadaj - kar pa imaš verjetno tako ali tako v planu....

Tak šotor:

Slika

Pa še eno vprašanje.... zdaj imaš vse mere (dolžine, širine in višine) sigurno v glavi. Do centimetra. Kako bi se vse tole izšlo v kratki verziji kombiija? Bi šla postelja po dolžini skozi? V mislih imam pod pogojem, da se druga vrsta sedežev v kratkem kombiju prestavi za en korak nazaj. In - ali obstajajo tudi dvižne strehe za kratko vezijo?...

Obilo užitkov še naprej. Te gledamo... (mislim tvoje slike, ki jih ni nikoli preveč..)

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Pozdravljen Boro, ko sem bral ta tvoj post, si mi dal občutek kot da se poznava že od vekomaj. Ali si mogoče kak vedeževalec??
Sebe bi se opisal kot redkobesedneža, ker sem bolj tih in zadržan. Priznam da preden sem se lotil z predelavo sem prebral vso možno literaturo, forume in še kaj. Zato sem se odločil da bom potek predelave tudi objavil iz tega razloga da bo mogoče kaj komu prišlo tudi prav. Tako kot sam cenim predelave ostalih, tako bi tudi jaz rad delil ideje in rešitve naprej. To je edini razlog da sem odprl temo moje predelave na tem forumu, sicer te teme ne bi nikoli bilo.
Mogoče ko se bomo spoznali v živo bom komentiral tudi druge vaše poste.
V kratko verzijo transporterja se ta moja varijanta postelje z kuhinjo nebi izšla, ker bi zmanjkalo ravno tistih borih 23cm.
Glede une tende ki si mi jo predlagal sem tudi že razmišljal, ampak to bo prišlo v poštev v prihodnje. Sedaj mi je cilj predelava. Sem pa gledal da bi si nabavil napihljiv stranski šotor.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost