Bom pomagal : LE PRVIH 60 SEKUND (!) potrebuje ogrevalna svečka do 100 W ( cca. 8 A / 12 V ). Nato batna črpalka goriva začne vbrizgavati gorivo, ki se v izgorevalni komori vžge in izgori naprej v izpuh. Poraba toka TAKOJ IN RAPIDNO PADE ! Pri izgorevanju goriva ogreje komoro, ki jo ventilator z zunanje strani hladi ( na zunanji strani ima rebra - kot glava enobatnega "cvajtakterja ) - ko jo hladi, se ta zrak ogreje - topel zrak gre v kabino...Enostavno : kot dizel mašina...naprej dela sama - skoraj. Skoraj zato, ker toka za batno črpalko, ki je zelo "šparovna" varianta in ventilator, ki ni tak požrešneš ( pri starejših je bolj ! ), ne rabimo toliko.
Koliko, pa dodajam v prilogi. Malo tehničnih podatkov in cen...
Imejte tole v mislih: če imate ( bolje, da imate ! ) temperaturno tipalo, bo delalo takole : prvih nekaj minut 15 - 30 min. ( odvisno od situacije ) , bo delalo na maksimalni porabi ( ne tisto : 100 W ! ). Ko doseže določeno temperaturo, bo grelec sam zmanjšal ! In bo delal lahko celo na minimumu, če smo ga tako nastavili. FRENK sedaj pa poglej na razpredelnico v prilogi, ki je za Airtronic D 2 ( vse skoraj enako, samo, da je novi močnejši, D 1 LC pa je 1800 W ). Minimalna poraba je 8 W . To je 0,66 A / 12 V. MANJ kot ena 10 W žarnica v kabini !
Seveda, če imate samo 65, 75 ali 90 Ah baterijo in ob dejstvu, da bolj kot 70 % ne izpraznite baterijo ( ji odvzamete cca. 30 % od polne - 13,2 V , če jo več , itak ne bo gorela nobena luč...)...v NEDOGLED ne bo šlo. Vmes morate ( po dnevu, dveh...) vžgati motor ali še bolje : biti priključen na dober polnilec - ta pa na 220 V.
Kakšnega, pa vam lahko tudi pokažem na mojem "sajtu" ( sem že toliko napisal, da se mi lahko oprosti "reklama" , a ne ? ): http://www.adriablue.net/main.php?showp ... anguage=si
Samo, ko je od Matjaža tako težko oditi...ti še zameri, če rečeš ne. Sej drugače je fejst dec.
Kot smo bli vsi tam prisotni.
Me pa veseli tvoj "logo" VARUJTE NARAVO ! Bravo ! Jest sem tud zelen. Po srcu.
Edy