Re: Nastavitev fergazerjev

PETER napisal/-a:
Če ne drugega, se boš rešil plastičnega iz motornega dela.

To ja...sam zdej v teh 6 letih kar mam kombajner ni blo nobenga problema s tem in zaradi tega.

Peter več tisti vic o ciganu in konju. Je Cigo prodal konja in novemu lastniku crkne čez dva dni in potem tip kliče Cigota in se mu žali a Cigo pravi nevem meni tega ni nikoli naredil. :lol: :lol: :lol:
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Peter več tisti vic o ciganu in konju. Je Cigo prodal konja in novemu lastniku crkne čez dva dni in potem tip kliče Cigota in se mu žali a Cigo pravi nevem meni tega ni nikoli naredil. :lol: :lol: :lol:

Ja sj mate prau...previdnost ni nikoli odveč.

Drgač pa...zjutraj šel po cev za gorivo in jo zamenjal v motornem prostoru in je zdej brez filtčka tukaj.
Zamenjal filter za rezervarjem z novim velikim kovinskim. Danes med menjavo bi bil sicer bolj vesel. če nebi imel namontirane električne stopnice ko sem ležal spodaj...
Razdrl fergazer, mu očistil nekaj usedlin in use dize prepihal
Razdrl bencinsko pumpo zaradi firbca, drugač mi je pa pod bencinsko pumpo malo mastilo olje in sem sumil da niso dobra tesnila.
Nevem kaj mi je dalo, da sem šel v bencinu oprat tisti bakelitni del, ki pride med pumpo in blokom in opazil razpokico.
To sem zalimal in sestavil nazaj z novimi tesnili, ki so bila ravno danes dobavljena (Hvala Anton), ko sem imel odmontiran fergazer da sem prišel do vijakov od črpalke goriva.
Probne vožnje danes NE BO; naj se lim posuši, čeprau me mika da bi se že danes zapeljal.

Zdej pa roke umit :shock:
Noetovo barko je gradil amater, Titanic pa profesionalci!

Ja tole čiščenje fergijev mam jaz kar vsakoletno. Se vedno nabere kup usedlin in sedimentov od soli. Nastavljene imam pa kar na lambdo. Edino port je treba našvasat na izpušno cev. Jaz imam 2 ker sta tudi fergija dva. :) Sem pa kar zadovoljen, Ljubljana -Tolmin skozi Idrijo s 4 mandeljci v kombiju pa je bila poraba le 12.8l/100. :mrgreen:
My van isn't leaking oil, it's just marking it's territory.

Ja z lambdo vidiš koliko kisika je še ostalo po izgorevanju v motorju. Glede na to razmerje potem nastaviš fergazer na razmerje nekje med 14-14.7:1 (14.7:1 je optimalno razmerje med zrakom in gorivom). Ubistvu pogledaš a je mešanica prerevna ali prebogata, 13:1 bi bla prebogata, 15:1 pa prerevna. V enem primeru kuriš bencin, v drugem primeru pa uničuješ motor.

Me zanima kaj bo.....

Moram povedat, da teh par km, kolikor sem se uspel danes peljat z njim nisem glih opazil da gre oz da potegne kaj bolš kot pa je pred menjavo filtra.
Treba pa še naštelat fergazer, ker sem ga samo sestaviil in namontiral nazaj.
Bi pa najraje videl, da bi mi to kdo naredil, ki se bolj spozna na to od mene in še preverit ali predvžig nastavljen pod pravim kotom.
Treba najt nek enga mehankarja...

Sem pa danes še opral mašino, da vidim, če bo pod bencinsko punpo še kaj mastilo?

Pa treba bo zamenjat izpušne cevi do lonca...

PETER napisal/-a:...da teh par km, kolikor sem se uspel danes peljat z njim nisem glih opazil da gre oz da potegne kaj bolš.......

No, saj glede na to, kar si napisal, kako si se na dopustu vozil, skoraj ne moreš pričakovati kaj več. Kaj pa imaš ti za en motor? DF ali DG?

PETER napisal/-a:Pa treba bo zamenjat izpušne cevi do lonca...

Ne govori, ker skoz s strahom gledam, kdaj bo kaka luknja kje..... :shock:

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

No, saj glede na to, kar si napisal, kako si se na dopustu vozil, skoraj ne moreš pričakovati kaj več. Kaj pa imaš ti za en motor? DF ali DG?

Ja to maš verjetno tud kar prou.
Motor je DG.

Ne govori, ker skoz s strahom gledam, kdaj bo kaka luknja kje..... :shock:

Na mojem šo že tri cca fi 5mm...

Z lambdo samo odčitavaš, štelaš seveda ročno. Pol se pa pogleda razmerja med pospeševanjem, ob konstantnem gasu in pa na prostem teku. Lahko jo imaš seveda zmontirano in potem stalno spremljaš podatke. Še enkrat pa poudarjam, da se splača naročit komplet za obnovo fergazerja in ga komplet predihtat ter zamenjat vakuum membrane, preden se lotiš nastavljanja. Saj veš kako je, lahko nastavljaš v nedogled, pa ti bo nekje vleklo fouš luft in želeni rezultat ne bo tak kot bi lahko bil.

rasta napisal/-a: Še enkrat pa poudarjam, da se splača naročit komplet za obnovo fergazerja in ga komplet predihtat ter zamenjat vakuum membrane, preden se lotiš nastavljanja.

Saj ne bom. Sem se odločil, da samo dize prepiham in mogoče malenkost nastavim prosti tek. Drugo bom prepustil ob priliki nekomu, ki malo več ve. Saj sem radoveden in bi rad raziskoval, a vseeno se ne čutim sposobnega. Rajše ne bom no... Sem pa tudi že gledal tele komplete tesnil ja....

LP; Boro
Slika

Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Po zelo dolgem času sem včeraj zbral dovolj poguma, da sem odprl fergazer. Malo sem reskiral, ker nisem imel drugih tesnil, imel sem srečo, tesnilo je ostalo celo.

Po mojem je nazadnje v ta fergazer svetila luč v Hannovru leta 1985.

Po prvih testiranjih po treh kilometrih klancev so občutki ... vvvaaaaavvvv.... ko se konkretno zapeljem napišem več.

Od tega trenutka naprej mislim, da je vsaka debata, zakaj avto ni prav peljal, odveč.

Slika

LP; Boro
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost