A se bi kdaj tudi mi odpravili
Da se povrnem še malo na temo ki jo je načel že Branko1 o znižanju letnih dajatev za starodobna vozila.
V zadnji številki revije Avto motor Classic so tudi objavil članek o tem.
Skratka kljub temu da imamo veljavne certifikate za starodobna vozila ne moremo uveljavljati tega pri registraciji. Ni tako enostavno kot sem si na začetku mislil.
Citat iz revije AMC št 22/67: " Pri urejanju dokumentacije boste potrebovali naš veljaven certifikat, člansko izkaznico za tekoče leto in naše mnenje, ki ga izdamo na podlagi pregledavozila oz. v kolikor je ilo vozilo že registrirano v SLo, na podlagi vašega certifikata." Skratka imam občutek da moram ponovno peljati vozilo na pregled da mi izdajo ta listek in pokasirajo, ker sem ravno tak pregled moral narediti da sem sploh lahko vozilo pripeljal v SLO samo ni bil opravljen pri njih teveč na SVSju.
No in potem ti na podlagi tega v prometno vpišejo da se vozilo registrira kot starodobno vozilo. in šele potem lahko uveljavljaš 80% popust (prav tako ga bi morali povrniti sorazmerni delež tudi vsem lastnikom starodobnikov, ki imajo na zgoraj opisan način urejeno dokumentacijo in sicer ki so registrirali vozila od uveljavitve zakona 25.6.2008 - do uveljavitve uredbe.
Vsaj taka je moja razlaga tega članka, tako da vas prosim za komentar...
V zadnji številki revije Avto motor Classic so tudi objavil članek o tem.
Skratka kljub temu da imamo veljavne certifikate za starodobna vozila ne moremo uveljavljati tega pri registraciji. Ni tako enostavno kot sem si na začetku mislil.
Citat iz revije AMC št 22/67: " Pri urejanju dokumentacije boste potrebovali naš veljaven certifikat, člansko izkaznico za tekoče leto in naše mnenje, ki ga izdamo na podlagi pregledavozila oz. v kolikor je ilo vozilo že registrirano v SLo, na podlagi vašega certifikata." Skratka imam občutek da moram ponovno peljati vozilo na pregled da mi izdajo ta listek in pokasirajo, ker sem ravno tak pregled moral narediti da sem sploh lahko vozilo pripeljal v SLO samo ni bil opravljen pri njih teveč na SVSju.
No in potem ti na podlagi tega v prometno vpišejo da se vozilo registrira kot starodobno vozilo. in šele potem lahko uveljavljaš 80% popust (prav tako ga bi morali povrniti sorazmerni delež tudi vsem lastnikom starodobnikov, ki imajo na zgoraj opisan način urejeno dokumentacijo in sicer ki so registrirali vozila od uveljavitve zakona 25.6.2008 - do uveljavitve uredbe.
Vsaj taka je moja razlaga tega članka, tako da vas prosim za komentar...
Naj še jaz malce pojasnim.
Vsi tisti ki smo pripeljali naše oldije iz tujine smo morali na homologacijo.
Na homolog. kartončku je zaznamek - pod opombo - V skladu s 36. čl. o pravilnikauo ugotavljanju skladnosti vozila (ur.l.RS št. 30/04 ugotavljanje skladnosti vozila ni potrebno - starodobnik.
Torej, v prometni mam vpisano STARODOBNIK.
Bil sem danes na AMZS - pojma nimajo o kakem vračilo denarja. Klical na GSM -info na pisarno SVAMZ - tip pojma nima.
Tako da zopet ne vem na čem sem.
Vsi tisti ki smo pripeljali naše oldije iz tujine smo morali na homologacijo.
Na homolog. kartončku je zaznamek - pod opombo - V skladu s 36. čl. o pravilnikauo ugotavljanju skladnosti vozila (ur.l.RS št. 30/04 ugotavljanje skladnosti vozila ni potrebno - starodobnik.
Torej, v prometni mam vpisano STARODOBNIK.
Bil sem danes na AMZS - pojma nimajo o kakem vračilo denarja. Klical na GSM -info na pisarno SVAMZ - tip pojma nima.
Tako da zopet ne vem na čem sem.
Evo frišnih novic.
Sem bil danes na Upravni enoti - in sem podal vlogo za povračilo 80% plačanega
cestnega sklada. Denar mi pa fajn nakažejo na moj račun v cca 14 dni.
Tipo in ostali: če imate v prometni napisano STARODOBNIK in ste plačali cestnino po 25.06.2008, le brž na upravno enoto.
AMZS in Agroservis pri nas pa o tem sploh ni imel pojma.
Sem bil danes na Upravni enoti - in sem podal vlogo za povračilo 80% plačanega
cestnega sklada. Denar mi pa fajn nakažejo na moj račun v cca 14 dni.
Tipo in ostali: če imate v prometni napisano STARODOBNIK in ste plačali cestnino po 25.06.2008, le brž na upravno enoto.
AMZS in Agroservis pri nas pa o tem sploh ni imel pojma.
evo sem odprl skupino:
http://www.facebook.com/groups/edit.php ... 869&ref=mf
sicer glede na to, da na forumu ni veliko ljudi ne pričakujem navala
http://www.facebook.com/groups/edit.php ... 869&ref=mf
sicer glede na to, da na forumu ni veliko ljudi ne pričakujem navala