Iščem 'wandler' oz. 'torque converter' oz. pretvornik moči za avtomatske getribe. Biti mora iz T3, zračno ali vodno hlajen boxer.
Imeti mora črko 'H', še raje pa 'Z' v bližini enega od treh nosilčkov.
Če kdo kdaj zve za kakšnega naj me prosim obvesti, saj ga verjetno nebom hitro našel.
Hvala.
Re: Iščem 'wandler' oz. pretvornik moči za automatik getribe
Mislim, da ga še imam od našega WBX-a. Je pa sigurno Z. Bom zjutraj pogledal. zdajle se ne upam v garažo - saj veš čarovnice.... pri nas tudi brez čarovnic straši v garaži, tako je razmetana.
Kako kaže? So čarovnice že šle?
To bi blo super če bi ga našel. Lahko ti pridem pomagat garažo pospravit
To bi blo super če bi ga našel. Lahko ti pridem pomagat garažo pospravit
Našel. Tip H. Sem vedel, da je najbolj "tanov", pa sem mislil, da je to Z:
- Priponke
-
- TC.JPG
- (29.18 KiB) Prenešeno 2934 krat
Škoda da ni Z. Mogoče bi pa tudi H pasal?
Citat iz 'Thesamba':
One way to get more oomph with an automatic is to use a "Z" torque converter out of a '83 Vanagon. The higher stall allows the engine to get well up into the torque range when you punch it. Depending on which torque converter is in there now this may make a big difference.
Now if that ain't a bit of tasty information. So is this a straight bolt on application or? I don't have an auto, just curious.
Straight bolt on, used on the later aircooled Vanagons and recommend by VW for use on earlier Vanagons. I think the "H" converter off of the waterboxers would work as well, but have never tried it.
Od kod pa si John, bi jaz vseeno prišel pogledat to zadevo...
Citat iz 'Thesamba':
One way to get more oomph with an automatic is to use a "Z" torque converter out of a '83 Vanagon. The higher stall allows the engine to get well up into the torque range when you punch it. Depending on which torque converter is in there now this may make a big difference.
Now if that ain't a bit of tasty information. So is this a straight bolt on application or? I don't have an auto, just curious.
Straight bolt on, used on the later aircooled Vanagons and recommend by VW for use on earlier Vanagons. I think the "H" converter off of the waterboxers would work as well, but have never tried it.
Od kod pa si John, bi jaz vseeno prišel pogledat to zadevo...
Sem iz Lj. Poglej si Tommy-jev zemljevid.
Malo pobrskaj po forumih, v čem je razlika. Sem pa nekoč zasledil, da sta Z in H medsebojno izmenljiva. A ti misliž pa D-ja zamenjat?
Malo pobrskaj po forumih, v čem je razlika. Sem pa nekoč zasledil, da sta Z in H medsebojno izmenljiva. A ti misliž pa D-ja zamenjat?
Ja, čez zimo bom itak mašino ven jemal pa bi še to probal. Me zanima če bo res razlika.
jura napisal/-a:Lahko ti pridem pomagat garažo pospravit
Ha, ha, ha.... Ga ni junaka, ki bi se lotil tole pospravit:
Noetovo barko je gradil amater, Titanic pa profesionalci!
A lahko dam še slike podstrehe gor? 
Najbolj zanimivo dejstvo pri vsej stvari je to, da če bi slučajno kdo tole pospravu, John več pojma ne bi imel kaj ma in kje ma...
Več glav več ve
Točno tako, lahko kar zaprem kšeft. Pa tista slika garaže je po pospravljanju. Ne morem razmetane slikat.
Drugače je pa wandler že v Mariboru. Pa malo sem si okice napasel na Juretovi "dvojki". Lepo, lepo, lepo.... Upam, da ti bo dobro služil.
Drugače je pa wandler že v Mariboru. Pa malo sem si okice napasel na Juretovi "dvojki". Lepo, lepo, lepo.... Upam, da ti bo dobro služil.
Ja, wandler je menjal lastnika, pričakujem drastično izboljšanje-vsaj 30 konjev več in pospeške da te na zic prilima. Haha. 
John napisal/-a:Točno tako, lahko kar zaprem kšeft. Pa tista slika garaže je po pospravljanju. Ne morem razmetane slikat.
Expert za VW T3
Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com
Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ
Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz
Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com
Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ
Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz
John napisal/-a:Drugače je pa wandler že v Mariboru. Pa malo sem si okice napasel na Juretovi "dvojki". Lepo, lepo, lepo....
A hangarja ti pa niso pokazali ali ti zvezdice ne dišijo?
Sva se dobila na nevtralnem terenu - pred Hausbalom.
No tu pa je epilog:
vzel mašino ven (dve uri dela) in ugotovil da mam not 'Z' wandler.
Še dobro da ni to edini razlog zakaj sem mašino ven jemal
Aja, prodam wandler z oznako 'H'
vzel mašino ven (dve uri dela) in ugotovil da mam not 'Z' wandler.
Še dobro da ni to edini razlog zakaj sem mašino ven jemal
Aja, prodam wandler z oznako 'H'
Ampak praviš, da ti preveč mehko pospešuje. Kaj pa, če pušča semering in konvertor zato ne dela dobro. Ali pa, če ima pumpa ATF prenizek pritisk. Morda je filter zamašen. Na menjalniku imaš tudi nekaj testnih točk za merjenje tlaka.
Če pa imaš 2 x 2 uri časa pa vseeno probaj H-ja. Meni se je z njim na zadnja kolesa postavljal. Saj verjetno je zato tudi diferencialni par zobnikov pobralo.
Če pa imaš 2 x 2 uri časa pa vseeno probaj H-ja. Meni se je z njim na zadnja kolesa postavljal. Saj verjetno je zato tudi diferencialni par zobnikov pobralo.