ebay

odpiram eno temo o ebayu že ker se ga kar precej uporablja v našem biznisu.

pred 14dnevi sem zlicitiral hupo za T3 za 5€, pošljem prodajalcu koliko stane poštnina in danes mi butne 26,95€ :shock: še za kromirane pokrove sem plačal poštnino 8,6€... kaj me bi tip rad malo najeb?
Slika

Re: ebay

Ja, s pošiljanjem so ponavadi problemi. Dvakrat ne plačaš enako. Tip verjetno živi boguizaleđa, pa je povprašal najbližjo "paketno" firmo. in čisto verjamem, da so mu toliko naračunali.
Sam imam slabe izkušnje s takimi nakupi. A ni najlepši občutek, ko material občutiš, vidiš, probaš... Vem, iz tujne je težko kaj dobit na tak način, pri nas pa ni dosti izbire.
Moram priznat, na "tadrugem" forumu imajo pa zadevo dobro zrihtano: HFP (Hitra Forumaška pošta). Lahko se še tu kaj takega izmislimo. Naprimer, če kdo rabi kaj v Lj. kupit, rezervirat, povprašat, informirat se.... meni ni problem, saj včasih cele dneve skačem po mestu. Potem bomo pa že organizirali prevoz do "stranke".

TommyGun napisal/-a:odpiram eno temo o ebayu že ker se ga kar precej uporablja v našem biznisu.

pred 14dnevi sem zlicitiral hupo za T3 za 5€, pošljem prodajalcu koliko stane poštnina in danes mi butne 26,95€ :shock: še za kromirane pokrove sem plačal poštnino 8,6€... kaj me bi tip rad malo najeb?

Ja tako pač je preden kaj kupuješ oziroma zlicitiraš "OBVEZNO" vprašaš prodajalca koliko je poštnina potem se pa odločiš ali boš zlicitiral ali ne. Jaz imam trenutno 60 nakupov in sem 100% kupec pred tem stanjem ( do leta 2005 sedaj že zaprt) sem imel pa stari račun ki je bil katastrofalen rezultat zaradi takšnih primerov kot imaš ti sedaj. Sem tudi doživel, da je hotel za dvd player 98 EUR poštnine. Tako je pač kot je John napisal vprašal to so mu povedali in to je to, nekateri pa na ta račun tudi služijo pri mali vrednostih.

Sedaj imaš 3 varijante:

1. plačaš to poštnino in dobiš zelo drago hupo in imaš pozitivno oceno.
2. plačaš 5 eurov in ti ne pošlje nič in imaš pozitivno oceno.
3. nič ne plačaš in dobiš negativno oceno, kar zelo vpliva za v naprej.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

ja no, na napakah se učimo :) sicer pa sem uporabnik od leta 2007, s tem da edine tri (pozitivne) feedbacke sem dobil v tem mesecu.

se bom pa odločil med možnostjo 2 ali 3
Slika

nevem, mi je nekam sumljiv, rating ima 85%, 14dni je potreboval da mi je odgovoril. sem mu že jst mislil dat negativen feedback, ker ni bilo odgovora. No sem mu zdaj poslal sporočilo, da mu plačam tistih 5€ in naj si jo obdrži.
Slika

Aja tudi opcija, da se sporazumno dogovorita, da si jo obdrži pa naja naprej prodaja pa enakopravno en drugemu pozitivne točke. Samo nekateri nočejo to delat ker ima nekaj stroškov če je prodal.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Ja jaz imam zelo slabe izkušnje z ebay-em. Sem izlicitiral tisto termo šipo in mi je človek sploh ni poslal. Plačal pa sem seveda v naprej. A obstajajo še kakšne druge opcije? Sam ne vem kaj preveč, ker mi kolega dela vse te licitacije...

Whitedrummer napisal/-a:Ja jaz imam zelo slabe izkušnje z ebay-em. Sem izlicitiral tisto termo šipo in mi je človek sploh ni poslal. Plačal pa sem seveda v naprej. A obstajajo še kakšne druge opcije? Sam ne vem kaj preveč, ker mi kolega dela vse te licitacije...

Sem že imel tudi takšen primer pa smo pisali na ebay pa so ga obvestili čez teden dni je bila roba pri meni to je primer za privat nakup. V kolikor je to firma velika se tudi lahko zgodi, da plačilo spregledajo v mojem primeru so se potem full opravičevali in mi potem še neko malenkost za v avto šenkali.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Oj!
Z ebayem imam v veliki meri pozitivne izkušnje. Vedno je treba preveriti načine plačila in pošiljanje. relativno veliko kupujem v Nemčiji, in HK, za vzorec tudi v Italiji, Angliji in ZDA. Vedno se je treba pozanimat za načine plačila in stroške pošiljanja. Zelo pogosto se da s prodajalcem dogovorit tudi drug način pošiljanja in s tem za nižje stroške. Če oglas opaziš prepozno, se da dogoovit tudi po nakupu. Dosedaj mi samo eden ni hotel znižati poštnine in mi je na vsak način hotel poslati paket po Hermesu in zavarovano...pa je bilo 25 evrov, za stvar pa sem plačal 23 evre... Drugače priporočam da se zdilate za Deutche postp paket versand...manjši paket pride iz nemčije v kuverti za 6 evrov..

Druga stvar : plačilo. Verjetno je to za marsikoka jasna stvar, ampak probajte čim več plačevati s Pay palom, super stvar ker ti jamči varnost, prodajalec dobi denar šele če ti v enem mesecu ne vložiš pritožbe. Krasna stvar tudi če ne kupuješ prek ebaya ampak direktno pri prodajalcu.

Problem pri ebay.de je to, da večina privatnikov prodaja stvari tako da plačaš z direktnim nakazilom (uberwiesung) kar pomeni da sei relativno nezaščiten. V takem primeru poslutje s prodajalcem ki ima več kot 50 poslov in več kot 99% zanesljivost, sploh če gre za večje vsote. Pri prodajalcih, ki na suho prodajajo več ful drage zadeve je treba biti posebej previden...

lp Andrej

goldy napisal/-a:Druga stvar : plačilo. Verjetno je to za marsikoka jasna stvar, ampak probajte čim več plačevati s Pay palom, super stvar ker ti jamči varnost, prodajalec dobi denar šele če ti v enem mesecu ne vložiš pritožbe. Krasna stvar tudi če ne kupuješ prek ebaya ampak direktno pri prodajalcu.

Ha malo si me nasmejal koliko stvari si ti že prodal preko Paypala, pazi prodal ne kupil.

Prosim preveri preden kaj napišeš prodajalec dobi preko paypala denar isti dan ko si mu nakazal, v primeru uberwiesung pa v roku dveh treh dneh odvisno od banke. Poglavje pritožbe garancija je pa drugo poglavje, ki ga sedaj ne bom pisal.

P.S. sporočilo za administratorja tema ne sodi v meeting point prosim za preselitev v drugo rubriko npr. Sejmišče - iščem kupujem.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

hmm prodajam sicer ne, kupujem pa kar nekaj in to zanekrat zadovoljivo. Mogoče sem prej preveč poenostavil zadeve. V splošnih pogojih je določeno da lahko Paypal prodajalcu zadrži sredstva ali določi obvezno rezervo sredstev na računu če presodi da obstaja nesprejemljiv rizik pri njegovem poslovanju.

Še dodatna ugodnost je buyer protection program, in sicer če kupuješ pri prodajalcih ki imajo to oznako (vidiš na ebay listingu pod podatki prodajalca), ti pay pal do vrednosti, ki je zdraven označena jamči povrnitev vseh stroškov v primeru da stvari ne dobiš ali pa je bistveno drugačna. Rok za pritožbo je 45 dni od transakcije.

Upam da je tole malo manj smešno.
lp Andrej

Ni problema tukaj smo, da si pomagamo ne pa kaj drugega, ampak res mi je bilo smešno ko sem uno prebral, ja s tem ko si sedaj napisal se pa strinjam oziroma je tako.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Na ebayu sem pogosto, držim se pa parih pravil:

- vedno kupujem samo od firme
- nikoli z licitacije, vedno "sofort kaufen"
- vedno zahtevam, naj mi pošljejo predračun. Tako ni presenečenj glede poštnine.

Doslej je bilo vedno vse OK.
Opažanje: Nemci so zelo pošteni prodajalci (vsaj tisti, s katerimi sem doslej posloval)

Ja, in tudi hupe sem kupoval. In je bila poštnina huda. Pa sem kupil tri, da ublažim strošek po komadu.

Nasvet: naredi si čim daljši spisek, pa kupuj vse naenkrat pri taki firmi, ki bo imela vse, kar rabiš. Zadnjič sem nabavil nove vzmeti+amortizerje in obnovitvene dele za zadnje zavore, poštar je skoraj pruh dobil, poštnina je bila pa še vedno samo 29 evrov. Vse skupaj 270. CHEAP!

Caravelle fan napisal/-a:
Nasvet: naredi si čim daljši spisek, pa kupuj vse naenkrat pri taki firmi, ki bo imela vse, kar rabiš. Zadnjič sem nabavil nove vzmeti+amortizerje in obnovitvene dele za zadnje zavore, poštar je skoraj pruh dobil, poštnina je bila pa še vedno samo 29 evrov. Vse skupaj 270. CHEAP!

Razen če ne kupuješ iz Honk Konga isti dan kupiš tri stvari pa ti vsako posebej pošljejo s svojo poštnino, ki je pa še zmeraj dosti ceneja kot nemška. :lol: :lol: :lol:
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

evo pa sem fasal prvi negativen feedback, za 5€ sem prodal en japonski kovanec, in kupec trdi da ni original, najrajš bi ga šel v francijo malo pretrest za tistih K 5€ :evil:

pa še negativen feedback mu nemorem pustit :(
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov