Zrak v cevki za dizel pumpo, motor nima moci

Zivjo, sprasujem za T3 1.6D 1985 letnik. Motor izgublja moc, ponavadi, ko je ze dobro segret. Opazil sem, da imam mehurcke v prozorni cevki, ki dovaja dizel v dizel pumpo. Ko pa zacne izgubljati moc, je v cevki vecinoma samo zrak. Mehurcki so vidni ze v steklenem prvem filtru za dizel. Preveril sem cev, ki vodi od tanka, pa do rocne pumpice, pred prvim filtrom. Cev zgleda super, brez razpok in popolnoma suha. Sumim, da zrak prihaja skozi rocno pumpico, ali pa ze v tanku, ce je to sploh mogoce? Ali je mozno, da je nekaj narobe ze v tanku? Sej dizli nimajo pumpice za gorivo v tanku? Edina pumpa je visokotlacna, ki vbrizgava v motor, a ne? A ma kdo kaksno idejo, kako ob cesti stestirat, kje je problem? (Trenutno sem sredi Maroka) In seveda kakrsne koli druge ideje zelo dobrodosle :)

Re: Zrak v cevki za dizel pumpo, motor nima moci

Probaj nastiskat pumpico, da napolni filter potem pa jo odstrani in povezi direkt cev iz tanka na naftni filter.. Ce bo se zmeraj zrak v cevi se mas opcijo, da das cev direkt z filtra ali visokotlacne crpalke v eno posodo z nafto (pazi da ni smeti v njej), da preveris ce slucajno v tanku kaj narobe.. Ali pa ti pokrovcek na tanku prevec dihta in ti dela vakum v rezervarju.. Lahko tudi da pri naftnem filtru kje potegne zrak.. Mozno pa tudi, da visokotlacna crpalka ne crpa vec vredu nafte..

Re: Zrak v cevki za dizel pumpo, motor nima moci

Popravljeno! Odstranu sem ta steklen filter / rocno pumpico. Cevka iz tanka je imela rahlo manjsi premer kot cevka iz pumpice, tko da mi je uspelo kar eno na drugo nataknit. Sistem je bil prakticno cist zamasen, sem probu pihnit skozi, pa sploh ni slo. Ga bom ornk spucu, ko pridem domov. Bi pa verjetno bilo dost, ce bi samo ta steklen filter spucu. Ah, tko usaj za ziher dela, pa bom ornk spucu ko pridem dam.
hvala za nasvet!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov