imam eno tehnično vprašanje:
Sem (zelo vesel) lastnik VW T3 1.6td, 70PS, 5-st. menjalnik, letnik 1990, zadnji pogon. Avto sem pred leti v celoti obnovil, porihtali smo železo, motor - v glavnem večina stvari je v zelo dobrem stanju. Avto imam rad, z ženo sva naredila pocestni krog Italija - Francija - Španija - Maroko in nazaj (11.000km) brez kakršnihkoli večjih težav. Z izjemo zabasanih filtrov
Precejkrat sem naletel na težavo (tudi med vožnjo po SLO), da mi je bil 2wd premalo - zadnja kolesa hitro zdrsnejo, ker je avto tog, posledično brez težav obtičiš v blatu, na spolzki cesti, makadamu.
Zanima me kakšna je objektivna možnost obdržati trenutno karoserijo in v njo ''vgraditi'' syncro sistem. Kupil bi razbit T3 syncro diesel in moj avto predelal v 4wd.
Vprašanje je torej:
Ali je tehnično to izvedljivo brez večjih posegov (prostor za kardan, nosilci, ipd.)? Če ima slučajno kdorkoli dobro znanje okrog tega, poseduje potrebne dele in mi ponudi OK ceno, mu tudi avto ''prepustim'' v predelavo (prosim pošlji ZS). Potrebujem tudi blokado diferenciala, dobro bi bilo tudi povišati avto za večji clearence.
Cilj je pa Rusija in Magadan!
Pozdrave vsem in hvala za odgovore!