Dober mehanik v okolici ljubljane za T3 1.6d

Zivjo!

Iscem mehanika za mojo ljubo T3-ko.
Iscem nekoga, ki to pocne s srcem in je po moznosti specjaliziran za stare VW.
Nekoga, ki z veseljem tudi kaj razlozi in pokaze.

T3-ka postaja moj dom na kolesih, z njo bom potoval na dolge proge, zato jo moram spraviti v brezhibno stanje, ter se zraven cimvec nauciti o popravilih.

hvala :)

Re: Dober mehanik v okolici ljubljane za T3 1.6d

Zivjo, predvsem ga bi blo treba ornk pogledat, pa mogoce preventivno kaj zamenjat.
Pa zanima me, katere dele bi se mi splacal s sabo vzet na pot, pa kako jih zamenjat, ce pride do okvare.
Trenutno je pa treba sprednje mansete zamenjat, pa olje, pa verjetno tudi zracni filter. To upam, da bom lahko vse sam naredil, sam za mansete ne vem, ce mam pravo orodje.
Sem se pa hotu tut pozanimat, katero olje, pa kje kupit filtra in katera? mansete sem ze narocil pri siluxu.
Pol se mi pa kdaj se "buzzer of doom" vklopi za kratek cas, sam je bols, odkar sem spucal kontakte od armaturke. Ne verjamem, da je s tlakom olja povezan, sam bi blo verjetno useen fajn, da lahko zaupam tej lucki.
Pa luci od bremz mi slabo svetijo, pa je verjetno treba sam kje ksn kontakt spucat, sam ne vem kje :)
Pa zanima me, kje v motorju bi blo najbols prekint kontakt, da motor ne bi vzgal, tudi ce se ga porine (preventiva proti kraji). sm mislu, da bi ksno pumpo za nafto odklopu, sam bi se prej rad posvetoval, ce sploh razmisljam v pravo smer :)
Pa preverit bi moral, kok je kej mocna antifriz mesanica, ker mam obcutek, da je prevec razredcena. Kombi sem kupil letos poleti...

Re: Dober mehanik v okolici ljubljane za T3 1.6d

- sprednje manšete, si to mislil na volanski letvi??
- olje vzemi za dizla 10-40W Aral, Shell, ali kaj ti je ljubše, oil filter in naftni filter v bilo kateri trgovini z avtodeli (gmt,adel,euroton.....) oil filter po katalogu so vsi isti za dizla, naftni pa po letniku imaš tri tipe do 87, 87-88 in 88-do konca izdelave trojk 92 oziroma poglej kaj imaš, da ni kdo že kaj predelal.
- luči treba pač pogledat ali je stikalo ali napeljava ali že kaj.
- prekinit kontakt saj to nima smisla, ampak če že potem prekineš + na elektromagnetnem ventilu na bosch pumpi.
- mešanico antifriza pač zmeriš z merilcem, ker bi rad sam kaj delal potem ga kupiš lahko tudi v trgovini z avtodeli, sem ga videl tudi v eleclercu, kje lahko kupiš tudi olje Shell.
- za pregled se pa lahko zmeniva za eno soboto pri meni, lahko pustiš avto, lahko si zraven po želji, nisem poceni, nisem hiter, delam pa z ljubeznijo do VW :) :).

P.S. Če imaš povišano trojko jo ne spravimo v delavnico, potem rabimo lepo vreme.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov