vw t4 - ne vžge ?

Pozdravljeni,

Imam vw t4 1.9 td letnik 1995 prevoženih 252.000 realnih in imam problem.

Ko se moj kombi odloči, da bo vžgal, .......vžge ni problema hladen topel, rumena lučka ugasne in poffffff, "laufa"

ko se moj kombi odloči, da ne bo vžgal, takrat vergla, vergla, vergla in nič

kontakt pride in rumena lučka ugasne nič, samo vergla.

ključ ven , nazaj noter včasih pomaga in takoj vžge, včasih spet samo vergla. isto se zgodi z rezervnim ključem.

Ali se komu sanja kaj bi lahko bilo?
Ali je kriva ključavnica? Vendar kontakt je, in lučke gorijo.
Ali je kriv koda ključ? Ali ga sploh ta kombi ima 1995 letnik
Ali je krivo???? ......kaj na ...... črpalki problem? ..., nevem, kam naj peljem k mehaniku ali avtoelektričarju.
Ali kdo pozna koga in predlaga mehanika ki se spozna na t4-ke
Lahko se tudi te koda ključi in takšne nepotrebne šare ven zmečejo in se stvar malo poenostavi :)

Sem pa iz okolice Celja oziroma iz Šentjurja

Hvala lepa za odgovore

Re: vw t4 - ne vžge ?

Sem skoraj siguren da prihaja do napake pri branju kode kljuca. Zato tudi ne vzge z rezervnim kljucem. Sem imel enak primer, sam na IT avtu. Men je pomagalo zdrmat šop kablov ki gredo v kljucavnico. Ceprav mehanik je rekel da bo potrebna menjava tuljave v kljucavnici....muchos $$$$

LP

Po vsej verjetnosti je koda-ključ, lahko bi bile svečke samo dvomim ker praviš da enkrat vžge, enkrat ne, lahko bi bilo še samo kaj z nafto, najprej poglej kodo, pa to vrzi ven, če nimaš mehanika me pokliči 070 881 233, glede na to da nisva daleč narazen, ti bomo že nekaj zrihtali!
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

Meni se je dogajalo isto. Poglej rele 109. Nahaja se pri varovalkah ( ko odpreš pokrov varovalk na levi strani pod volanom je rele nad varovalkami, mala siva škatlica na kateri piše 109 ). rele stane na Porsche-ju 26 eur. zamenjaš pa ga sam. Povlečeš ven starega in novega daš notri.

Pri vag grupi avto vzge brez kode ampak po 5ih sekundah ugasne,mocno dvomim da ima ta letnik sploh kodirani kljuc,prej je kriva kljucavnica li prekine kontakt pri poziciji start,najenostavneje je montirati start tipko ,in takoj vidis kaj se bo dogajalo
A ima ta avto sploh rele109 ki krmili mot.racunalnik? Koliko je meni znano je bil 1.9 td do konca motor na gas zajlo
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Dolgo je trajalo, pa vendar zrihtali nismo nič, ker od takrat ko sem pisal na forumu ni bilo več napake. Naj bi pa bila napaka v ključavnici tako mi je rekel mehanik.
T4 sem kupil od možakarja kateri ni veliko uporabljal vw-ja, jaz ga pa skoraj vsak dan zapeljem in problem rešen :)
Če bo spet začelo hecati, ga bom peljal k temu mehaniku, in bo menjal vložek ključavnice.

Skoraj pozabil, peljal sem ga k vw mehaniku Jani Pezdevšek okolica Frankolovega pri Celju

Pozdravljeni,

imam podoben primer - avto ko se odloči, da bo vžgal ,vžge takoj, ko se odloči, da ne bo, pač ne... In zdej že 2 dni ni nič od njega.
Dva dni nazaj zjutraj pri -3, vžgal v prvo, potem po šihtu mi je že v 2, zvečer pa ne več in več ne da od sebe kot pa verglanja.
V enem letu in pol - sem zamenjal že: rele, štarter, vžigalno tuljavo. Svečke so mi na nekem servisu menjali, ampak (če se ne motim, ker smo takrat še iskali problem - takrat je bil v releju) so dali rabljene notri.

Je možno, da so tokrat svečke? Ko vergla, dimi iz auspuha, ampak kresne pa ne :/
In pa če obstaja kak način, da bi svečke sam menjal pa da ni to preveč zakomplicirana stvar :D Ker vleke do servisa nebi rad spet plačeval.

Če se kadi in ne vžge se verjetno svečke ne vklopijo, kompresija pa je preslaba da bi kresnil brez.
1. preveri če dobiš 12V na svečkah ko daš kontakt.
2. preveri če dobiš 12V na vhod releja.
3. Če je prvi odgovor NE in drugi DA preveri senzor na glavi ki daje releju temperaturo motorja - če je zanič rele "misli" da je motor vroč in jih ne vklopi oz. jih vklopi za premalo časa.
4. za senzor boš ugotovil da žico izklopiš in probaš če rele vklopi, če ni efekta daj žico na maso in spet probaj. V eni kombinaciji ti mora svečke vklopiti za vsaj 15 sekund,
koliko časa ti gori lučka za gretje na armaturi ni neposredno povezano z delovanjem svečk. Če tu ne bo efekta preveri dovodne kable ali (zamenjaj ) rele. Tole velja za Golfa 2, in Audi 100 2.0D, predpostavljam da je tu enako narejeno.

Če imaš preko grelnih svečk za dovod bakren trak izklopi rele in daj direktno 12V iz akumulatorja. Po ca 10 sekundah zaverglaj če bo vžgal.
Za test svečk izklopi dovod 12V in probaj direktno 12V iz akumulatorja na vsako svečko. Če se malo pobliska ko pritakneš kabel je ok, če ne je zanič.

Če je vse to ok je možno da ti je preskočil zobati jermen - glavni ali od pumpe ali da je pumpa slaba.
Ena od možnosti je tudi da je zanič glava motorja ali tesnilo glave. Podobno se mi je zgodilo na bencinskem motorju, ki je mrzel vžgal, topel pa nikoli dokler se ni popolnoma shladil. Na koncu tudi mrzel ni več vžigal.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov