Galicija, Portugalska - Surfanje

Pozdravljeni,

Evo odpiram temo zaradi svojega "roadtripa" in študijske izmenjave na Portugalsko. Pred 3 leti sem že tam študiral, vendar sem se odločil zaključiti magistrsko nalogo v Lizboni. Kombi je sicer naprodaj a sem si z njim zaželel iti še nekam. Torej sem ga vzel s seboj. Uredil sem potrebno za odhod: Popravil števec, kontakte, mali servis, menjal vse jermene, pumpo za nafto, pregled hlajenja in polno manjsih del. V glavnem avto je očiščen pripravljen in se podam na pot 19.9.2016. Preko Vrhnike, čez Črni vrh in na staro Gorico. Po regionalni cesti, ki je super za kemperje (podobna hitri) se lepo pripelješ do Bergama, kjer sem odožil kolega na letališču. Nato nadaljujem proti Genovi in naprej proti Nici, kjer se ustavim in prespim. Naslednje jutro nadaljujem pot proti Montpellierju in Tolousu. Prespim 2. noč. Naslednje jutro sem že v Akvitaniji, kjer se spopadam s prvimi valovi. Srečam prijatelje in se kmalu razidemo. Pot nadaljujem proti Španiji (Zarautz, Zumaia in okolica), kjer ostanem nekaj dni. Valovi in pokrajina so osupljivi.
Srečam se tudi s prvimi težavami. Temperatura narašča, ko se vzpenjam. Pripeljem se do avtomehanika, kar pokaže, da je vodna pumpa fuč. Stroški 250 EUR. Veselo se odpeljem do naslednje plaže v Mundako nekaj 10 km stran, nakar se soočim s prazno pnevmatiko. Se odpeljem nazaj, naročim 2 novi pnevmatiki in se izkaže, da je razneslo samo ventil. Stroškov za 30 EUR.

Trenutno v A Coruni, Galicija, na kocu Španije. Poraba 5,8-6,5 L/100 Km. Neverjetno. Avto dela kot urica, plina za kuhanje je še dovolj. :) Pot bo šla proti jugu v Porto in proti Lizboni. Se še slišimo, spodaj pa sta sliki.

Slika

Slika
Life is too short, to not having a van. ;)

Re: Galicija, Portugalska - Surfanje

Evo malo osvežimo tole večmesečno potovanje. Takole je bilo. 8 mesecev. Dobrih 15.000 km. Italija, Francija, Akvitanija, Španija, Baskija, Cantabria, Asturias, Galicija - Lizbona - Madrid - Zaragoza - Barcelona - Nica - Toskana - Rim - Padova - Ljubljana. Na poti počena sprednja guma na parkingu, menjal sem vodno pumpo. Ostalo je delalo kot urica. Avto se zaradi selitve zdaj prodaja in verjetno gre v sredo. :( Človek se neverjetno naveže na svoj kombi. Zgoraj malo utrinkov. :)
Life is too short, to not having a van. ;)

Re: Galicija, Portugalska - Surfanje

Prejšnjo nedeljo smo imeli dnevni trip v mesto Nazaré, na Portugalskem, kjer valovi pozimi dosežejo 25-30m višine. Lansko leto je padel rekord v deskanju, podrl ga je Brazilec in mislim, da okoli 28-29m val. Poglejte si kratek video, ki sem ga spravil skupaj ;)Lp
Life is too short, to not having a van. ;)

Re: Galicija, Portugalska - Surfanje

Dadi napisal/-a:Ali si mogoče kupil kombi v Ravnah na Koroškem od Jamer Zdravka?


Zivjo Dadi in Boro, tako je. Takrat sem ga kupil od gospoda Zdravka iz Koroške. Kombi je bil z menoj 2 leti, nato pa sem ga moral prodati, ker žal nisem imel prostora in časa za prenovo. Leto dni ga je imela starejša gospa iz Ljubljane, sedaj pa en mlad fant iz Štajerske. Zanimivo s tem kombijem je, da smo vsi lastniki postali dobri prijatelji. Trenutno me res zanima v kakšnem stanju je (mehanskem je bil dober), le zob časa je nadel pločevino.

Lep pozdrav.
Life is too short, to not having a van. ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron