Re: Hladilna tekočina

MOTO napisal/-a:Lp
Seveda je možno, če je tesnilo glave zanič (ali pa zvita glava....)

samo v teh primerih nabija tudi kontra,kompresijo v hladilni sistem in posledično meče vodo ven
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Včeraj sem še enkrat preveril in ugotovil. Da se pokadi bolj sivo in da, kljub zaugu kakšno minuto avto komaj teče, moram skoraj dodajat gas. Vmes na vsake toliko padejo obrati (ne znam opisat drugače kot, da trzne motor) in takrat puhne dim iz auspuha. Če recimo držim motor malo na obratih, teče enakomerno iz auspuha pa čist dim kot solza. :) Ko se motor ogreje teče lepo in ne dimi...

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

To se sliši kot da nafta ne izgoreva, kot bi bilo treba (najverjetneje v 1-2 cilindrih). Jaz vem za tri možnosti tu:
-Ena ali pa dve grelni svečki ne delata kot bi morali (snameš povezovalno štango dol in preko multimetra pomeriš tok. Zdrava svečka bi morala vlečti ~10A. Če vse lep tok jemlejo jih še vizuelno preveri, da niso kaj razcvetene)
-En ali pa dva injectorja ne tesnita in ko je avto ogasnen minimalno nafte zjokata v cilinder. To sem jaz imel na AAZju in je točno enako se obnašal, samo ne vedno (kdaj je držal, kdaj pa zgleda spustil malo mimo).
-Slaba kompresija v cilindru, dveh, pa zadeva ne "zalaufa" dokler se ne segreje malo bolj.
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Vseeno preveri (tokovno) nove.
Naprej bi pa mogoce prvo probal locirati problematicni cilinder. Koliko casa vama kadi po zagonu? V tem casu probajta odstraniti cevko do injectorja (pocasi, enega po enega). Ce motor slabse tece, potem je uredu, in zategnes nazaj. Ce pa motor tece enako, samo da ne kadi, si pa nasel krivca.
Potem pa injector ven in probati pri kakem pritisku spusti ( http://www.vwdiesel.net/forum/index.php?topic=17870.0 ).
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Pri vračanju z morja sem imel rahlo intervencijo, ker se je snela gumijasta cev iz hladilnika do plastične dolge cevi. Nisem si misli, da bom kdaj v temi na počivališču ležal pod avtom, ampak zadevo sem uspešno rešil. Imam pa dve vprašanji:

- kako uspešno napolnit celoten sistem z vodo,
- ker na prvo vprašanje ne poznam odgovora, sem verjetno premalo nalil vode in se je kombi grel malo bolj kot ponavadi. To pomeni, da je temperatura nihala med 1/2 in 3/4 na števcu. Je lahko to kakorkoli vplivalo na motor? Vozil sem zelo umirjeno in nisem imel občutka, da bi se mašina pregrevala...

LP

Spredaj gre dol Maska od luči. Za odzračit imaš vijak na vrhu hladilnika. Imej topel motor, da voda kroži in napolni obe posodi z vodo. Iz zadnje bo že sam vzel.

Po moje ne bo hudega zaradi malo povišane temperature... tudi obremenjen v klance dvigne temperaturo... če bi bla na rdečem nonstop je pa druga zadeva...

Jaz sem tudi po enotedenskem šraufanju pred morjem imel intervencijo glede vode... Kar naenkrat začne utripat lučka, da ni vode v posodi... zunaj dež, jaz pa notri premaknem goro robe, da pridem do motornega pokrova... vzrok... počla cev za na hladilnik olja na oljnem filtru(dotrajana)... dobro, da je bilo blizu in sem jo lahko kar skrajšal...

Izleti z trojko so itak vedno avantura... takšna ali drugačna :wink:

Lp, B

Sistem mi je uspelo napolnit, naredil testni krog in vse ok. Potem se vsedem v kombi čez kakšen dan in spet spušča spodaj na cevi. Ugotovil sem, da ima plastična cev nek rob, ki se je pri meni odlomil. Razlog za kaj je sploh odletela cev dol mi še ni znan, se mi pa čedalje bolj dozdeva, da bi lahko bilo tesnilo glave in mi nabija pritisk v vodo. Pri dodajanju gasa se vidijo drobni mehurčki v ekspanzijski, pa ne vem ali je to posledica neodzračenega sistema ali pa tesnila. Se mi zdi, da je kombi zrel za pregled pri mehaniku. :)

Da malo obudim temo glede dima. :) V tem času smo se normalno vozili, sedaj se mi pa zdi, da je postalo vse skupaj malo slabše. Ko vžgem mrzlo mašino se mi zgodi nekaj podobnega kot na spodnjem posnetku, za razliko, da je pri meni nekje 50% manj dima. Sliši se kot, da ne bi delal na vseh cilindrih. Ko je motor ogret tega dima ni več, je pa prosti tek nemiren.. Topel včasih težje vžge. Vožnja bi ocenil, da je normalna. Kakšne ideje? Vem, da pri posnetku omenja napačne timinge, je to možno doma nastavit? Pride še kakšna druga napaka v poštev?
Bom ob priliki še dejansko stanje posnel.

Tudi pri meni posteno zadimi. Samo tudi hitro nega.
Sumim dize. Kako pa dimi med samo voznjo pa na zalost nevem.

P. S. Brez zauga pa sploh noče laufat v prostem teku, dokler ni segret.... In takrat zna dimit na polno. Kot da nebi prišla nafta na vse dize. Topel BP!

Sej meni načeloma enako, samo ko je mrzel in zelo nemirno teče. Ko je ogret vse ok. Malo je neugodno, ko se v kampu odpelješ in imajo sosedi dimljeno hrano namesto sveže kuhane.. :D :D Pa moti me, ker vem na nekaj ni ok in bi rad to odpravil.

jaka666 napisal/-a:Nafta nafta. Dize na tester! Jaz bi jih ze, pa si jih je upam vn pošravfat...

Upaš verjetn že, samo rabiš pravo orodje, ker če niso bile že dolgo zunaj potrebuješ velike gedore 3/4 pa ta dolgi nastavek 27mm.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

jaka666 napisal/-a:Rada pokne glava! Zato.

Ma jaz sem jih šraufal že ne vem kolikokrat pa je bilo vse ok, delal sem pri hladnem motorju. Problem je ko eni menjajo šobe pa ne menjajo tistih podložk pa se potem spodaj nabere gareža in gre hudičevo težko ven.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Jaz sem dal nove svečke, obnovljena bosch pumpa, obnovljene dize, tavelik komplet servis pa mi je tudi to delal, sicer ko je že bilo blizu minusa, sem pomislil da bi lahko bila kompresija slaba, ampak mi je vžigal tudi pri minus 22 iz prve, ko je zalaufal je malo kašljal in zbruhal malo dima, par sekund sem držal malo gasa zraven pa je bilo boljše, potem mi je pihnilo dihtungo na glavi in ko sem odprl sem videl da so vsi štirje cilindri zelo zrisani, sem dal skupaj in dela bp, razen olja malo več rabi, ko bo pa cajt pa dnar pade generalka. Pogljej še če ti dela zaug, če ne je lahko tudi vzrok.
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov