PERO DAGI napisal/-a:Koliko je dejansko tak kazalnik napetosti merodajen, ko pa je med cigaretno vtičnico in akumulatorjem najmanj 5m kabla?
Pri meni je to manj kot en meter 4mm2 kabla. Glede na številke ki jih kaže in glede na številke, ki jih preberem iz multimetra direkt iz klem akuja sem opazil, da je razlika maksimalno 0,1V ali pa še to ne. Za to, da dejansko na tem kazalniku gledam kaj se z akujem dogaja mislim, da je ta toleranca sprejemljiva.
Ne vem pa, kako natančni so takšni merilniki....
http://www.ebay.com/itm/LCD-DC-3-2-30V-Red-LED-Panel-Volt-Voltage-Meter-Digital-Voltmeter-Car-Motorcycle-/281676021732?hash=item419532ffe4:g:P8MAAOSwpDdVP1YZ
Verjetno še bolj zaradi dobrih stikov, ker je "fiksno" montiran.
Jaz pač gledam na te stvari tako: to je pač nek pokazatelj, kaj se dogaja. Imam ga vezanega na bivalni aku, vtičnica je na takem mestu, da ga vidim tudi od zunaj in večkrat na dan prečekiram.... Za karkoli bolj natančnega je treba multimeter. Ga pa vsake toliko (dvakrat v sezoni no) vtaknem tudi v vtičnico, ki je na motorni aku vezana, da malo prečekiram, v kašnem stanju je tisti aku, kaj se zgodi med vžiganjem, kako polni med vožnjo ipd... Aja, pa tudi v osebne avte sem ga že dal....
LP; Boro