Zascita motorja t3

Doma imam zascito za motor iz pleha ki se namontira pod motorni prostor. Zanima me zakaj naprimer je ta pleh dober, razen da malo zadrzi umazanijo in pa mogoce utisa glasnost motorja.

Kaj pa primer pregrevanja motorja? Motor je dejansko zapret spodaj in zgoraj..., ce pa zascite ni Vsaj malo piha skozi njega kar pa je verjetno zanemarljivo. Sem v dvomu ali naj namontiram to zadevco ali pac ne??

Prosim za kaksen komentar ali pogruntavscino glede tega pleha!

P. S. Nemški inženir verjetno ni dal tega gor kar tako. Zaradi kač in zelene trave :lol:

Re: Zascita motorja t3

Jaz bi rekel, da je to zaščita za karter in jermene. Poleg tega ima zaščita od td originalno spojler, da piha v turbino.
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

gledam jaz tole temo... ja no, sprovocirali ste me, zdaj pa jaz provociram debato...

Večkrat sem se zamislil, kako bi temepraturo v motornem prostoru učinkovito odvajal nekam ven. Saj ne, da imam s tem kakšne težave, vseeno pa je noter verjetno kar precej vroče. In vprašanje kako to vpliva na vse ostalo od kablov, cevi, plastičnih delov.... Zdaj - na spletu sem že zasledil modele, ki zadaj pri tablici naredijo kake luknje ali pa reže. Sam se vprašam, koliko je to učinkovito, l glede na to, da se zrak za avtom vrti in pritiska nazaj na zadnjo stran avta - kapljice v dežju na šipi.

No, zdaj pa berem o tem plehu. Saj bi bilo jako lepo, da je motor spodaj lepo lično zaprt in predvsem zaščiten na kakih makadamih in brezpotjih. Ampak. Itak je ampak. Zdej, švaba je že vedel kaj naredit, vseeno pa se mi zdi, da če ni zaščite spodaj vseeno malo prepiha in prevrti ta vroč zrak, nenazadnje hladi vsaj karter, pri naših boxerjih pa še cilindre, ki so na straneh.

Kaj js vem no. A dajat pleh al ne. Če malo na glas razmišljam - če bi bil na prednji in zadnji strani malo dol zavihan, da bi spredaj zajel zrak, ga med plehom in motorjem malo stisnil da bobi hitrost, potem bi ga pa zadaj zaradi učinka sicer narobe obrnjenega spojlerja potegnilo na silo ven... ja, mogoče bi še bolj učinkovito odvajal toploto, katera zaradi fizike sili gor in ne dol... Kaj pa če bi bilo še slabše?....

No, tako malo da nam ne bo dolgcajt - dajte kaj napisat da se malo skregamo (v dobri veri seveda)... mogoče pa kaj natuhtamo.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Jaz povem iz lastnih izkušenj tri razloge zakaj je dobro imeti zaščito:
1. Ko sem zapeljal s pločnika na cesto sem počohal zadnji del po asfaltu in prebil karter. Če bi imel zaščito mogoče se to ne bi zgodilo.
2. Zadnje levo kolo, ob dežju, šprica vodo direkt po turbini. Rezultat je bil, da mi je s časom štangica turbine zarjavela in turbina ni več pravilno delovala.
3. Na tehničnem ni videt kateri motor maš notr :D
Slika

hm hm sm se malo zamislu...

naprimer na kemperju imam zasciten motor in kar se tiče pregrevanja nisem imel nikoli težav. se pravi poleti po avtocesti poln gas do obale in nazaj. sklepam po tem da glede pregrevanja ni težav.(non turbo)

kar se pa toplega zraka tiče, sta pa na vsaki strani zadnjega boka dokaj veliki odprtini na katere smo malo pozabili. in ko ga ti teraš med vožnjo ves vroč zrak posesa naravnost v atmosfero (vsaj js si tako predstavljam (enako kot pri dimnikih)

glede na zaščite od td-jev ki imajo nekakšno sito pred turbino in kanal da nanjo piha, pa zna biti ta učinek še večji!?

zaenkrat misim da bom namontiral zadevco....zdej grem pa malo poslikat

jaka666 napisal/-a:kar se pa toplega zraka tiče, sta pa na vsaki strani zadnjega boka dokaj veliki odprtini na katere smo malo pozabili. in ko ga ti teraš med vožnjo ves vroč zrak posesa naravnost v atmosfero (vsaj js si tako predstavljam (enako kot pri dimnikih)

Js se pa nebi strinjal lih s tabo. Mogoče se motim no. Ampak - tiste reže so lih kontra obrnjene in kvečjemu zajemajo zrak. Pri meni je original na desni strani dovod svežega zraka do motorja (za delovanje v fergazer) speljan ravno preko te reže, po "dimniku" dol, kjer pa pride v motor je pa odprtina s ploščo zaprta, v plošči je pa luknja, iz te luknje pa potem cevi preko filtra do fergazerja. Če bi na režah sesalo, bi zrak vleklo iz fergazerja, ga pa rano nasprotno - dovaja.

Če bi že hotel da skozi te reže vleče bi mogle bit nazaj obrnjene, da bi med vožnjo mimo tekel tok zraka, na reži bi pa nastajal podtlak, ki bi sesal zrak. Podobno kot to počne recimo spojler al pa še boljša primerjava - kot šibedah, ki je na zadnji strani odprt...

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

tukaj lahko debatiramo u nedogled zaščita gor dol. motorja zaradi tega ne pregreva sploh če je vodno hlajen. važno je da imaš primeren izpuh da odvaja dosti toplote in vodo v sistemu. :D

je pa tako da če je motorni prostor zgoraj zprt kar tudi je, tudi zrak ne more krožit nevem koliko okoli motorja.

je pa res da je turbina brez te zaščite redno na udaru vode in prahu, kar na dolgi rok ne pripomore k boljšemu delovanju.

kar se pa zaščite karterja tiče pa malo dvomim da bi pleh prenesel udarec ko bi s kombijem nasedel na pločnik ali kaj podobnega (Je za moje pojme premehak)

da pristavim svoj lonček
po moje ima pleh pod motorjem nalogo da zaščiti jermenico in jermen pred prahom in vročino iz auspuha,sem pa opazil pri mojem da se pozimi težje zagreje motor,ker nimam zaščite gor
one reže iz strani definitivno srkajo sveži zrak v motorni prostor ,ker je t3 bil prvotno konstruiran za zračnohlajene box motorje,in jaz sem pri svojem opazil da se pri večji hitrosti večkrat vklopi ventilator hladilnika ,kar pomeni da avto zaradi aerodinamike naredi kepo pred seboj in nima zraka za kroženje skozi hladilnik
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

8) Živ 8)
Pločevina pod motorjem niti slučajno ni tam,saj uravnava pretok zraka preko turbine in motorja in se lepo hladi,če pa le tega ni se zrak nepravilno vrtinči po motornem prostoru in sčasoma pride do težav tudi na elektriki in drugih komponentah okoli motorja.
Navsezadnje je pa še vseskupqj lepše in tišje.
Plehe gor :arrow:
ZA PRIJATELJE

Tukaj se strinjam z @idejo. Če je pleh namontiran je pretok zraka okoli motorja res verjetno bolj umirjen, manj turbulenten. Izgled in dušitev zvoka pa sta postranska prednost :D
Zato še enkrat prosim, da v kolikor ga ima kdo odmontiranga naj ga poslika z večih koncev in slike pripopa v to temo. Bi si naredil kopijo, iriginal je verjetno muchos dineros.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov