Vikend na OFF in testiranje opreme

Ker je bila zima kar dolga, pri tem pa mislim na čas, ko smo kombi gledali in rihtali, ne pa uporabljali in ker sma imela zadnje čase bolj, kot to mediji populistično imenujejo »torbolentno« obdobje, smo bili enega, pa čeprav kratkega oddiha pošteno potrebni. V planu so bile tri lokacije oziroma relacije, dve morski in ena gorska, izbrali smo seveda četrto. Saj, v tem je poanta kombija – da brez planov uživaš. Večkrat me kdo vpraša v stilu kam greste na dopust, a kaj planirate ipd… vedno odgovorim, da ravno zato imamo kombi, da ne rabimo planirat. In to nam je všeč.

No in vikend je bil dobra priložnost za oddih, obenem pa sem želel preizkusit, ali pa testirat pridobitve oziroma novosti, ki so na kombiju nastale čez zimo.

Najprej nekaj o oddihu….

V petek popoldan sem iz službe šel najprej po vso kamp opremo, ki sem jo poprej zložil iz kombija, ker sem imel tehnični pregled. Naložil sem vse kar pač rabimo – stole, mizo, tendo, nalil vodo v rezervoarje. Tudi posodo je bilo potrebno dati v kuhinjo in.. ja gremo. Čisto tako, bolj po občutku v smer proti Kozini, čez Črni kal dol in levo v smeri mejnega prehoda Sočerga v smeri Buzeta. Še pred Buzetom nisem vedel kaj naj, pa smo krenili desno proti Novigradu. Po poti so me ves čas prehitevali motorji, vsi naloženi, manjkale niso niti spalke in šotori. Veliko jih je bilo in ni bilo drugega zaključka, kot da so namenjeni na kakšen motozbor. Ker si res nismo želeli galame sem v Novigradu v trgovini vprašal, kje je ta motozbor. In ker je bil v Umagu sem si malo oddahnil. Zunaj se je delala že tema in… nič, prvi kamp ki pride pod roko bo dober. Parkirali smo v kampu Sirena. (http://www.avtokampi.si/kamp/2/22/Sirena-Novigrad/#tab2_kamp).
Kamp je bil sicer delno zaseden, prostora je bilo precej, parcel na izbiro na pretek. Kljub temu, da je morda kak evro dražji od tistih najcenejših, mislim, da se splača. Sanitarije resnično čiste, vroče vode na pretek, vi-fi signal odličen, osebje prijazno. Dve igrišči za otroke, kjer je ta mala neizmerno uživala, restavracija z zmernimi cenami. Priporočam. Ne vem sicer, kakšno je stanje v sezoni, v tem času je bilo res lepo. Kljub zelo lepem vremenu in toploti je bilo morje precej hladno, v soboto zvečer nas je prešla dvourna ploha….

Evo nekaj slikic….

Pavza na Črnem kalu…
Slika


Kamp….
Slika


Slika


Slika


Najbolj pogumni so se tudi namočili…. Ta mala je uživala 100 na uro… midva pa z njo…
SlikaTehnični del (testiranje):

HLADILNIK:
Kompresorski hladilnik se je izkazal za… kaj naj rečem – fenomenalnega iz vseh vidikov. A veste, nisem jaz nek hud pivec, rad pa spijem pir, dva ali več. Pogoj pa je, da je mrzel. Kaj mrzel, leden. Do zdaj smo vedno na dopust nesli s sabo tud nekaj pirov, ampak pogosto smo jih pripeljali kar nazaj, ker sem raje sproti nabavljal mrzle, kolikor sem jih spil. No, prvič se je zgodilo, da sem spil vse, kar smo imeli s sabo. Vse, razen enega, ki se je nekako izgubil v hladilniku in sem ga našel šele doma (če bi ga dol, bi spil tudi tega). Hladilnik res deluje zelo dobro. Nastavljen je bil na neke tri četrtine moči, pri tem pa smo ga kar pogosto tudi odpirali in nismo pazili da ga ne grejemo preveč z odpiranjem ipd… – namerno…. Kljub temu, da je bivalni akumulator 60 Ah, ki je vse prej kot v dobri kondiciji je hladilnik delal 24 ur, po tem pa sem iz firbeca pomeril aku – kazal je 11,7V – torej bi še peljalo…
Torej test hladilnika – opravljen z odliko.

BIVALNI AKUMULATOR:
Čez zimo sem vgradil bivalni akumulator in zanimalo me je, kako se bo obnesel. Zadeva dela tako kot treba. Med vožnjo lepo polni, ko se ustavim izklopi – skratka tako kot mora. Glede na to, da gre za malo starejši akumulator 60 Ah, glede na to, da je v liniji z motornim, ki ima 55 Ah, torej se napolni do max 55Ah in glede na to, da je poganjal hladilnik, lučke, črpalno za vodo, se je dobro izkazal. Pravzaprav sem pričakoval, da bo prej dahnil.
Test akumulatorja – opravljen, glede na stanje akumulatorja zelo dobro – (imam rezervo, ko bo čas za kaj bolj konkretnega).

POLNILEC:
No, tukaj nisem bil najbolj zadovoljen. Polnilec je sicer en takšen bolj švoh, 4A, ampak kolikor sem računal in glede na porabi hladilnika bi bil čisto dovolj. Zadovoljil bi potrebe. Težava pa je v tem, da ima, kot vsi tile novejši elektroniko, ki ga, v primeru, da zazna na liniji porabnika izklopi. To konkretno pomeni, da je pričel polnit in tisti trenutek, ko se je hladilnik zagnal (no, kakšno minuto kasneje) se je izklopil. Za potrebe kampiranja to ni primerno, zato je sedaj akcija nabave primernega polnilca. Saj, neke potrebe ni bilo za polnjenje akumulatorja, ampak v soboto zvečer sem bil v precepu – testirat kako dolgo bo držal akumulator ali testirat polnilec. Zato sem potem lepo ugasnil hladilnik, neke tri ali štiri ure polnil akumulator in potem polnilec odklopil. Edina dobra stvar je v tem, da nisem prej tega polnilca fiksno zvezal in montiral v kombi, ker bi sedaj klel, ker bi ga bilo treba jemat ven.
Test polnilca – negativno. Polnilec sicer dela a je za moje potrebe v kombiju neuporaben.

TENDA:
No, pa še to srečo ali pa nesrečo sem imel (vsak naj vzame kakor želi), da se je v soboto pozno zvečer ulilo. Pa sem še tendo stestiral. Tista kao teflonska prevleka je čudovita in kapljice drsijo z nje ko šus. Malo sem cviknil kaj bo ponoči in da nebi bilo zjutraj kakšnih presenečenj sem pred spanjem »noge« malo znižal, da sem naredil močan naklon za odtekanje vode. Še vedno se pod tendo lepo sedi, le pri hoji je treba malo glavo dol držat.

Zvite noge in naklon za odtekanje vode…
Slika


VEBASTO:
Zaradi lepega vremena in visokih temperatur vebasta nismo testirali. Za to bi bila bolj primerna kašna "gorska" relacija. No, tudi to bo prišlo slej ko prej na vrsto.

No, tale vikend je bil ravno dovolj, da:
-sem dobil informacije, ki sem jih potreboval,
-smo spočili dušo in
-smo dobili novega zagona in volje, da še kaj postorimo pri našem kombiju.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Vikend na OFF in testiranje opreme

Boro, tvoje potopise vedno rad preberem, ker ne skopariš z besedami in slikami. Res lepo predstavljeno. Kamp Sirena je pa super. Mi smo šli še vsako leto po sezoni dol. Ponavadi kar zadnji vikend preden smo dali kombi v garažo. Vlakec te pripelje do mesta, lahko greš tudi peš ali s kolesom, zelo fajn destinacija za družine...
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Vikend na OFF in testiranje opreme

Super test Boro. Verjetno se ga je še najbolj tamlada razveselila.
Kar se tiče polnilnika akumulatorja pa predlagam da se izogibaš telih avtomatskih super duper obi conrad polnilnikov, ki imajo za priklop na akumulator krokodilčke.
Glede na to, da boš verjetno sčasoma povečal število porabnikov, boš ugotovil, da potrebuješ drugačen akumulator. Ko boš imel nov(star akumulator) bo ta verjetno AGM ali Gel in bo super, če boš imel že vnaprej vgrajen polnilnik, ki obvladuje vse tri tehnologije akumulatorjev. Cena res ni sitnica, vendar še tako dober in drag akumulator boš slej kot prej uničil s slabim polnilnikom. Torej, kot sem že nekje predlagal poglej za ECS polnilniki, če pa je to vseeno predrago, potem vsaj nekaj v smislu Waeco Perfect Charge.

Glede na slikco, ste začeli z kombijem v podobnem družinskem času, kot mi. Želim vam čim več super dogodivščin.
Več glav več ve

Re: Vikend na OFF in testiranje opreme

@ucmanster - čisto spodnji člen, ta ki je na sliki zvit je dvojni - torej cev v cevi in na zunanji je navoj in vijak, tako da se lahko nastavlja višina. Ker je kombi precej nizek je tudi skrajno zaprta lega malo previsoka za resne naklone in - no, rešitev za dež imam. Sem že razmišljal, da bi vsako štango skrajšal za en člen, pa se še nisem odločil.....

@NoName - ja vlakec smo opazovali, in ga kar malo skrivali pred tamalo. Ko sem ga opazil je bila sobota pozno popoldan, ko se je k nevihti pripravljalo, pa se nismo odločili. Naslednjič pa ja...

@fingerstein - že v soboto se potikam po obali, sicer ne s kombijem. Mogoče, če ne pa ob priliki...

@Tomaž - še enkrat bom napisal. Forum me je vpeljal, naredil veselje, kaj veselje, bolezen in rad ga prebiram in požiram. Ogromno informacij sem dobil. Čutim, da moram tudi kaj vrnit, pišem pa tudi rad, tako da... še bomo pisali....

@mondxxi - tale štorija s polnilcem me je malo "stresla". Sedaj je treba urediti misli in ja - v koliko bo le mogoče bom poslušal tvoje nasvete. Nenazadnje vse okoli elektrike v avtu, ali pa vsaj večino kar vem, dolgujem tebi. Saj veš - minus in plus pozna vsak, ko pa je treba ustrezno kable dimenzionirati, pa kašen rele zvezati pa je fajn, če ti kdo iz prve roke po domače da nasvet... hvala.

Še to sem pozabil zgoraj napisat.

Tisti ki malo bolj spremljate forum ste opazili, da me je starter nekaj hecal. Pravzaprav je pričel hecat v sredo popoldan in je hecal v četrtek, ko sem šel na tehničnega. Očitno kobiju ni bilo ravno po godu, da ga nekdo gleda, ga vozi po valjih in stiska bremze na polno. Pa še tisto sondo mu vtika v avspuh.
No, takoj, ko smo naložili kamp opremo se je odločil sodelovati in cel vikend in še sedaj je delal brez problema, vžigal v prvo, kot da je vse OK. Očitno nas ima rad in nam vrača ljubezen. Neprecenljivo.

LP; Boro

PS: v vednost no - starter je opozoril nase in vseeno gre še ta mesec v obnovo. Da ne bo kakšnih presenečenj kje daleč od doma.
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Vikend na OFF in testiranje opreme

Prav lepo je prebirati tvoje zapiske .Kar se tiče "porabnikov"sem se že zdavnaj odločil za plin tako da imam vse na plin tudi dodatno skrinjo-hladilnik.Zanima me če si slučajno opazil ali je na plaži tudi urejen dostop za invalide .Pa še nekaj me zanima pred časom sem "parkiral"v AC Savudrija (pri svetilniku)pa so naju ocurl za dve nočitve 80 E ,ker sva bivala manj kod 3 dni je baje še 40% pribitka.Ali je v tem kampu tudi tako.LP

Re: Vikend na OFF in testiranje opreme

@little john - moram pošteno povedat, da nisem bil pozoren na to, ali je dostop do morja prilagojen invalidom, pa tudi nimam v spominu da bi bile kje kakšne oznake ali table. Pravzaprav moram biti pošten tudi, da do sedaj pravzaprav sploh nisem pomislil, da bi bilo prav, da je tudi to urejeno oziroma omogočeno. Iz spletne strani kampa je razvidno, da imajo prilagojene sanitarije.

Kar se tiče same plaže je pa tako. Glede na izkušnje od drugod je zelo primerna za male otroke, precej je ravnih delov, nakloni v vodo so majhni, globina se z oddaljenostjo od obale veča počasi. Če to prenesem na invalide je tako - tisti del prav pod osrednjim delom kampa je res morda malo neroden. Morda boš sam bolje presodil primernost, če prilepim tri slike iz mojega arhiva....

plaža točno pod osrednjim delom kampa

Slika


Slika


Slika


Smo pa tudi malo raziskovali in, vsaj od daleč je veliko bolj ravna in "počasi spuščajoča" plaža v tistem skrajnem levem delu kampa, če gledamo od vhoda. Slike bolj od blizu žal nimam. Morda bi bilo tukaj res bolj primerno za invalide....

Slika


Desno od kampa pa je hotelska plaža, ki pa ima kamenčke - spet, sam boš morda bolje presodil glede primernosti....

hoteska plaža, kamp je v tistem gozdičku zadaj

Slika


Kar se tiče pa cen. Cenik je objavljen na spletni strani avtokampi.si, konkretno za ta kamp je na tej povezavi - tukaj so tudi druge informacije o kampu...

http://www.avtokampi.si/kamp/2/22/Sirena-Novigrad/#tab2_kamp

Kakor sledi iz cenika, ni nobenih doplačil za eno ali dvodnevno bivanje. Midva sva dala za dve osebi, kamper (mala je premlada še in je gratis) na tisti parceli, ki ni najdražja ob morju in ni najdlje - torej neka srednja parcela za dve nočitvi, prijava in turistična taksa 422 kun (54 €). Treba pa je upoštevat, da je predsezona.

LP; Boro

PS: sem se malo zamislil in poslej bom pozoren o primernosti plaže za invalide....
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Vikend na OFF in testiranje opreme

@ little john - ja potem pa tako povej. Joj no, kako sem neroden. Če pa govoriva o klančini, betonirani, kot za čolne, potem sva pa zmagala. Celo sedaj ko razmišljam - te klančine imajo tudi rostfraj ograjico - potem je pa to to... evo sem pobrskal še po slikah in lepim tri slike, kjer je sicer v ozadju videti samo ograjica, da dobiš tudi občutek naklona. Sta pa sigurno vsaj dve, ena direkt pod recepcijo naravnost in ena v levem delu tpčno pod bifejem.... Na drugi sliki je celo zgornji del klančine videti, ki gre iz kampa proti morju. Na tretji sliki je res daleč, čisto na kocu. Upam, da se vidi...

Slika


Slika


Slika


@NoName - tisti del je bil iz ne vem kakšnega razloga zaprt - je bila ograja, pa tudi ponudili ga niso. Naslednjič vprašam....

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Vikend na OFF in testiranje opreme

Tako kot je rekel NoName, en pas na desni ob ograji se vodi kot neparceliran in ce imas sreco, parkiras za pol manj kot sosed in to v prvi liniji :wink: Mi2 ze vec let hodiva tja vsaj 1x na leto, predvsem v pred in po sezoni in kamp je res lepo urejen, toalete obnovljene in zelo ciste, osebje zelo prijazno. Potem se pa se iz kampa z vlakcem odpeljes se do Novigrada, 5 minut, cca 10 kun :D Edini minus je dostop v vodo, tudi tam kjer je klancina, so v vodi skale in je treba malo pazit kako stopis. Lepsi dostop je tam, kjer so kamencki in je urejena hotelska plaza, ki je cisto zraven.

Slika


Slika


Slika
Ljubo&Ljuba

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron